hu en de pl
ma 2019. július 19. (péntek) 12:25 Emília névnapja van

A keresés eredménye:

Cikkek:Fergeteges koncertek


Több százan vettek részt a Leander Kills zenekar koncertjén, a Város Napi ünnepség záró programján. A július 7-ei fellépésen egyebek mellett a Madár, az Élet, valamint a Viharom, tavaszom című dal is elhangzott. Előzenekarként egy feltörekvő mezőkövesdi együttes, a 2017-ben megalakult Unmuting Absolution lépett közönség elé a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.


Tovább...


Íjászat és színes programok


Negyedik alkalommal rendezték meg városunkban a Matyó Íjász Kupát. A július 7-ei versenyen a fegyverneki Nagy László szerezte a legtöbb pontot a felnőtt kategóriában, így ő kapta meg a különdíjat a Matyóföldi Íjász Egyesület által szervezett megméretésen. 


Tovább...


„Újraszínezték” az estét


Több ezren hallgatták végig a Magna Cum Laude koncertjét a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban július 5-én. A Város Napja keretében szervezett koncerten olyan ismert slágerek is felcsendültek, mint például a Pálinkadal, a Vidéki sanzon és a Színezd újra.


Tovább...


Szívbúcsú városunkban


Kilencvenhetedik alkalommal tartották meg városunkban a Jézus Szíve Búcsút és Körmenetet. A hívek által készített virágkeresztekkel díszítették a körmenet útvonalát, a 15 virágkompozíciót dr. Török László plébános áldotta meg június 30-án reggel.


Tovább...


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS
A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség 2019. évben is folytatja országos kampánysorozatát "Házhoz megyünk" megnevezéssel.

 


Tovább...


Utazás Lurkóciába


Több száz gyermek és szülő „utazott el” Lurkóciába május 26-án. Egyebek mellett ugrálóvárakkal, trambulinnal, különböző kézműves és gyerek foglalkozásokkal, valamint változatos színpadi programokkal várták a családokat a Városi Sportcsarnokban rendezett eseményen. A napot fergeteges habparty zárta a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. 


Tovább...


Környezetvédelmi nap Mezőkövesden


Első alkalommal tartottak környezetvédelmi napot a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A program keretében madárbemutatót láthattunk, a Bükkben előforduló nagyragadozókról hallhattunk előadást, valamint a természetvédelemmel kapcsolatos gyermekrajz-pályázat munkáit is megnézhettük, illetve díjazták azok ifjú alkotóit május 18-án. A rendezvény a Bükkaljai Természet- és Környezetvédők és a Matyó Kertbarát Egyesület szervezésében valósult meg.


Tovább...


Mercedes-Benz különlegességek városunkban


93 járműből álló autókaraván haladt át Mezőkövesden a 11. alkalommal megrendezett Mercedes-Benz Classic Csillagtúra keretében. A márka veterán modelljeit a Kavicsos-tó és Szabadidőparknál lehetett megcsodálni május 17-én, valamint a szervezők a helyszínen kérdésekkel várták az autók szerelmeseit, akik ajándékokat kaptak a helyes válaszokért cserébe.


Tovább...


A negyedik gyertya is ég


Kétszáz darab világító héliumos lufit engedtek fel a negyedik adventi gyertyagyújtáson december 23-án. A Jézus Szíve templomban rendezett műsorban dr. Török László plébános köszöntője után a Szent István Katolikus Általános Iskola, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület, a Bárdos Lajos Tagiskola és a Jézus Szíve Kórus lépett fel. A műsor után a jelenlévők „átölelték” a Kavicsos tavat, majd a stégnél felengedték a lufikat. A negyedik gyertyát dr. Török László plébános gyújtotta meg az adventi koszorún.


Tovább...


Botos gyaloglás


Nordic Walking bemutatót tartottak az Életmódváltó Hetek keretében szeptember 27-én a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A botot, illetve a botos gyaloglás technikáját Pótáné Lázár Mária, a program szervezője mutatta be az érdeklődőknek, amit ezt követően ki is próbálhattak a résztvevők. A kéthetes program szeptember 30-án 9 órakor biciklitúrával folytatódik, míg az Életmódváltó Hetek zárása október 1-jén 18 órakor lesz a Közösségi Házban.


Tovább...


Speciális edzés a Kavicsosnál


Gymstick edzést tartottak a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban szeptember 19-én az Életmódváltó Hetek keretében. Az izmokat alaposan megmozgató foglalkozást elsősorban derék- és hátfájós személyeknek, valamint ülőmunkát végzőknek ajánlják.


Tovább...


Csodaszarvas, tűzijáték


A Csodaszarvas című musicalt láthatták az érdeklődők augusztus 20-án a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A Szarvasi Cervinus Teátrum két felvonásos előadását követően az estét látványos tűzijáték zárja.


Tovább...


Kovács István lett a város díszpolgára (videóval frissítve)


Kovács István, a Kovács Kft. alapító-tulajdonosa kapta meg a „Mezőkövesd Város Díszpolgára” címet 2018-ban, míg Hajdu Ráfis János múzeumalapító a Rákóczi-lánc kitüntetést vehette át az augusztus 20-ai városi ünnepségen. A rendezvényen dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, valamint megszegte az új kenyeret, melyet Gordos Attila református lelkész és dr. Török László plébános áldott meg. Az ünnepségen fellépett Buch Tibor, Aranyalma- és Pro Theatro-díjas színész, operett- és musicalénekes. Az ünnepi műsort koszorúzás és szentmise előzte meg. A program este folytatódik, 20 órától a Csodaszarvas musicalt láthatják az érdeklődők a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban, mely után az estét látványos tűzijáték zárja.


Tovább...


Rocklegendák Mezőkövesden 1. – Nazareth (videóval frissítve)


Több ezer rajongó előtt lépett színpadra a világhírű Nazareth skót rockzenekar július 14-én a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A banda a Rocklegendák Mezőkövesden című kezdeményezés keretében látogatott városunkba, a koncerten felcsendültek olyan slágerek, mint a Love Hurts, a Dream On, vagy a Miss Misery.


Tovább...


A rock örök


Vikidál Gyula és a Mobilmánia együttes lépett színpadra a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban július 1-jén. A rockkoncerten olyan ismert slágerek csendültek fel, mint a Kétforintos dal, a Menj tovább, valamint az Acélváros. A Város napi ünnepség zárórendezvényét több százan nézték meg. 


Tovább...


Íjászkupa a szabadidőparkban (videóval frissítve)


Húsz csapat, mintegy 100 íjász vett részt július 1-jén a III. Matyó Íjászkupán. A Kavicsos-tó és Szabadidőparkban rendezett versenyen az indulóknak összesen 20 feladatot kellett teljesíteniük. A Város Napja keretében rendezett versenyen olyan ismert íjász is elindult, mint Nahóczki Péter, a sportág többszörös magyar és világbajnoka.

 


Tovább...


Koncert és cuháré (videóval frissítve)


Több százan nézték meg az Intim Torna Illegál élő koncertjét június 30-án a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. Az alternatív rockegyüttes előadásában olyan ismert dallamok csendültek fel, mint a Vágjál lyukat a kádba, az Örökké, vagy a Hipnotizőr király. A Város Napja szombat esti programja a Randevú zenekar közreműködésével Cuháréval folytatódott. 


Tovább...


Rendhagyó általános iskolás tanévzáró (videóval frissítve)


Opitz Barbi, a 2016-os X-Faktor győztesének koncertje, valamint ugrálóvár és élő csocsó várta az általános iskolásokat az igazán rendhagyó tanévzárón június 20-án a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban, ahol díjazták is a tanulókat és megkapták bizonyítványaikat tanáraiktól.


Tovább...


Megyenap városunkban


Idén a Megyenapot Mezőkövesden rendezik meg június 16-án a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóját Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere tartotta meg június 12-én Miskolcon, a Megyeházán, ahol informálták a sajtó képviselőit a programokról.


Tovább...


Gyertyás körmenet indult a búcsú első napján


Gyertyás körmenetet tartottak az esti mise után június 8-án. A hívek a Kavicsos-tó és Szabadidőpark stégjéhez vonultak ki, ahol a város családjaiért imádkoztak a búcsúi nagy kereszt körül.

 


Tovább...


A gyermekek napja


Színes programokkal, egyebek mellett kézműves foglalkozással, ugrálóvárakkal, póniciklivel, arcfestéssel, cukorágyúval, valamint ismert fellépőkkel várták a családokat május 26-án, a Városi Gyermeknapon. A Kavicsos-tó és Szabadidőparkban rendezett eseményen például bűvész bemutatót, bogármuzsikát és táncos műsorokat láthattak az érdeklődők, míg sztárvendégeként Josh lépett színpadra. Ezen felül tűzoltó-, rendőr- és mentőautóval is megismerkedhettek a gyerekek.


Tovább...


Húsz éves a Magico Ultras (videóval frissítve)


Megalapításának 20. évfordulója alkalmából születésnapi bulit szervezett a Magico Ultras január 13-án. A mezőkövesdi szurkolócsoport látványos pirotechnikai bemutatót tartott a Kavicsos-tónál, majd ezt követően a Boomerang Biliárdszalonban folytatódott az ünneplés. A köszöntők és az ajándékozás mellett az elmúlt 20 évet összefoglaló videó összeállítást nézhettek meg a résztvevők. A jubileumi eseményen a Zorall zenekar is fellépett.


Tovább...


A reformációra emlékeztek


A reformáció emléknapjának tiszteletére ünnepséget szervezett a Forrás Oktatási Központ október 27-én a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A rendezvény keretében Juhász Tibor igazgatóhelyettes mondott köszöntőt. Galambröptetés, emellett 1517 méter futás, illetve séta, továbbá faültetés szerepelt a programban.


Tovább...


Shotokan karate: küzdősport-bemutató


Cseréptörést és önvédelemre alkalmas gyakorlatsorokat mutatott be a kék öves Lukács Krisztián szeptember 24-én a Kavicsos-tó és Szabadidőpark területén. 


Tovább...


Életmódváltó Hetek


2017. szeptember 16. – 2017. október 2.

Ha részt veszel az Életmódváltó Hetek rendezvényein, a szerzett pontokért tombolaszelvényt kapsz, amellyel az október 2-i ZÁRÓ rendezvényen 

TOMBOLA sorsoláson vehetsz részt!

5 pont = 1 tombola szelvény

Fődíj: 2 személyes, 3 nap, 2 éjszaka félpanzióval welness hotelben (60.000 Ft értékben)

További nyeremények: vacsora utalványok, ajándék utalványok, fodrász, kozmetikai utalványok, bérletek, egészséges tanfolyamok stb.

 


Tovább...


BIKESAFE


Kerékpár-regisztrációs sátorral várják az érdeklődőket a rendőrség szakemberei szeptember 16-án 10 és 15 óra között a Kavicsos-tó és Szabadidőparknál, a Tour de Mezőkövesd rendezvényen. Az akció célja a a biciklilopások megelőzése: a járművek adatait ugyanis az országos BIKESAFE digitális rendszerbe töltik fel, mely valamennyi rendőri szerv számára elérhető.


Tovább...


Gépésztalálkozó városunkban (videóval frissítve)


Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg Mezőkövesden az Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót. A járművek felvonulása és a cséplésbemutató mellett például stabil, valamint lokomobilok ismertetőjét és szakmai előadásokat is rendeztek szeptember 2-án. 


Tovább...


Tánc és zene (videóval frissítve)


Amatőr és ismert énekesek koncertjei, táncverseny, ugrálóvár, körhinta és közös főzés – hagyományőrző roma napot tartottak a Kavicsos tó- és Szabadidőparkban augusztus 26-án. Fellépett többek között Stefano, Váradi Béla, Horváth Krisztián, az Olasz fiúk, a Romano Teatro és Seres Krisztián.


Tovább...


Lovas bemutatók (videóval frissítve)


Az Örs Úr Utódai Hagyományőrző Egyesület, valamint a Mezőkövesdi Polgárőrség bemutatója zárta le a Város Napján a programokat július 2-án.


Tovább...


Íjászverseny városunkban (videóval frissítve)


Százhuszonegy sportoló vett részt a II. Matyó Íjászkupán július 2-án, a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. A Város Napja keretében a Matyóföldi Íjász Egyesület szervezte a megméretést, összesen 15 kategóriában.


Tovább...


Fergeteges koncert (videóval frissítve)


Több ezren látogattak ki az Omega együttes élő nagy koncertjére a Kavicsos-tó és Szabadidőparkba, július 1-jén. A műsorban felcsendültek a rockegyüttes ismert slágerei, köztük a Gyöngyhajú lány és a Petróleumlámpa is. A zenekar tagjai a koncertet követően közönségtalálkozót tartottak a sportcsarnokban.


Tovább...


Jézus Szíve Búcsú és Körmenet (videóval frissítve)


95. alkalommal rendezték meg városunkban a Jézus Szíve Búcsút június 25-én. A templom előtt dr. Beer Miklós váci megyéspüspök tartott szentmisét, majd a hívek körbejárták a Kavicsos-tó és Szabadidőparkot.


Tovább...


Ünnepi előkészület


Hagyományosan a Jézus Szíve Búcsút megelőzően a hívők által felajánlott virágokból készített Hétvirágos Keresztekkel díszítették a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban a körmenet útvonalát. Az elkészített virágkereszteket dr. Berkes László pápai prelátus áldotta meg.


Tovább...


MOZDULJ, Mezőkövesd!


A Város napi futóversenyek tervezett útvonalai:

– A rövidtávon nevezők egy 800 m-es távot tesznek meg a Kavicsos-tó és Szabadidőpark területén a Jézus Szíve templom körül.

– A középtávon nevezők (3,6 km) a Jezsuiták tere – Mátyás király út – Eötvös utca – Budai Nagy Antal út – Dohány utca – Mindszenty József utca – Jezsuiták tere útvonalon haladnak majd.

– A hosszabb távon nevezők (10 km) a Jezsuiták tere – Mátyás király út – Eötvös utca – Budai Nagy Antal út – Dohány utca – Mindszenty József utca – Mátyás király út – Zsóry kerékpárút – Mátyás király út – Jezsuiták tere útvonalon haladnak majd.


Tovább...


Városi Gyermeknap (videóval frissítve)


Cukorágyú, kézműves foglalkozás, vízigolyó, ugrálóvár, bohócműsor, dínó show, Essemm-koncert: ezek voltak a legnépszerűbb programok május 28-án a Kavicsos-tó területén.


Tovább...


Ünnepi fény a Kavicsos körül


Vasárnap este meggyújtották a negyedik gyertyát is a város adventi koszorúján.


Tovább...


Öleljük át közösen a tavat!


Vasárnap meggyújtják a negyedik, egyben utolsó gyertyát városunk adventi koszorúján.


Tovább...


Életmódváltó Hetek összefoglaló


Kerékpár- és gyaloglótúrákon, életmódtáborokban és előadásokon vehettek rész az érdeklődők az Életmódváltó Hetek keretében szeptember 10. és október 10. között. A négy hetet átölelő programsorozaton több százan vettek részt.


Tovább...


Őszi gyümölcsök és zöldségek (videóval frissítve)


A három matyó településről összesen 62 termelő hozta el gyümölcsét, zöldségét, lekvárját, szörpjét az immár 4. alkalommal megszervezett Őszi Zöldség- és Gyümölcskiállításra, amelyet szeptember 16-án és 17-én rendezett meg a Matyó Kertbarát Klub Egyesület a Táncpajtában.


Tovább...


Traktorok, veteránok, relikviák (videóval frissítve)


Mintegy 150 traktortól, motortól, veterán járműtől volt hangos a város szeptember 3-án. Stabil motorok sora, működő makettek kiállítása, cséplésbemutató várta az érdeklődőket az immár 18. alkalommal megrendezett Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozón.


Tovább...


Augusztus 20. Mezőkövesden (videóval frissítve)


Bukta László lett Mezőkövesd Város Díszpolgára 2016-ban. A Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének elnöke nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án vehette át az elismerést.

 


Tovább...


Lovasbemutató a Kavicsos-tónál (videóval frissítve)


Lovasbemutatót tartottak a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület tagjai június 26-án a Matyó Fesztiválhét keretében.


Tovább...


A részvétel a fontos (videóval frissítve)


A sport, a testmozgás kapta a főszerepet a Matyó Fesztiválhét záró napjának nyitányaként. Az I. Matyó Tókerülő Futáson több mint százan vettek részt.


Tovább...


Matyó Gála (videóval frissítve)


Nagyszabású Matyó Gálával zárult a Matyó Fesztiválhét hatodik napja. Szombat este a három matyó település, Mezőkövesd, Szentistván és Tard hagyományőrzői, néptáncosai léptek színpadra.


Tovább...


Város Napja (videóval frissítve)


Pótáné Lázár Mária és a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület vehette át idén a „Mezőkövesd Városért” kitüntetést. Ujvárosi Lászlóné, a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde vezetője vehette át az idén megalapított  „Mezőkövesd Közneveléséért” elismerést. Emellett ebben az évben négy fiatal kapta meg az „Év diákja” díjat. Az elismeréseket június 25-én a Város Napi Ünnepség keretében adta át dr. Fekete Zoltán polgármester.


Tovább...


Vad Fruttik (videóval frissítve)


A Vad Fruttik együttes adott koncertet június 24-én este a Matyó Fesztiválhét ötödik napján.


Tovább...


Forró idő és jó hangulat (videóval frissítve)


Mintegy háromezren hallgatták meg a Bikini együttes kiváló hangulatú mezőkövesdi koncertjét a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.


Tovább...


Pálinkák, párlatok és sütemények versenye (videóval frissítve)


Immár hetedik alkalommal hirdették meg a Mezőkövesdi Pálinkamustrát, ahol a házi fogyasztásra főzetett pálinkák, a házi készítésű sós sütemények mérettetnek meg. Emellett I. alkalommal rendezik meg a Pálinkafőzdék Pálinkamustráját.


Tovább...


Miskolci siker a versenyen (videóval frissítve)


A Miskolci Rendőrkapitányság első csapata diadalmaskodott a városunkban rendezett V. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesethelyszínelői Versenyen. A megméretésen különdíjat kapott Bencsik Balázs c. r. zászlós, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársa.


Tovább...


Gyermekeink ünnepe (videóval frissítve)


Ugrálóvárak, arcfestés, lufihajtogatás, cukorágyúzás, koncertek: ezek voltak az idei gyermeknap legnépszerűbb programjai. Május 29-én a Kavicsos tó- és Szabadidőparkban várták a családokat, fiatalokat.


Tovább...


Sportágválasztó városunkban


Kilenc településről mintegy 500-600 gyermek látogatott el a június 7-én tartott Sportágválasztó programra. A Kavicsos-tó és Szabadidőparkban rendezett sportnapon közel 20 sportágat, köztük például a labdarúgást, kosárlabdát, sakkot, ökölvívást, asztaliteniszt és a kajak-kenut ismerhették meg a fiatalok. A programot sportbemutatók színesítették, a rendezvényen jelen volt például Isaszegi Róbert olimpiai bronzérmes ökölvívó is. A sportnapot Tállai András, miniszterhelyettes, a Mezőkövesd Zsóry SE elnöke nyitotta meg. A nap zárásaként Dér Heni lépett színpadra. A sportbörzét a Mezőkövesd Zsóry SE szervezte.


Tovább...


Országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Mezőkövesden (Videóval frissítve)


Mezőkövesden rendezték meg április 13-án az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny megyei döntőjét.


Tovább...


Egyhetes program kavalkád Mezőkövesden


Koncertekkel, előadásokkal, főzőversennyel várnak mindenkit június 20-26. között a Matyó Fesztiválhéten.


Tovább...


Jég alatt a Kövesdi Vasember (videóval frissítve)


Újra a jeges vízbe merült Bajzát László, aki 27 métert úszott a jég alatt védőfelszerelés nélkül.


Tovább...


Extrém sportbemutató Kövesden


Vasárnap újra a jeges vízbe merül Bajzát László. A Kövesdi Vasember több métert úszik majd a jég alatt védőfelszerelés nélkül.
Az extrém sportbemutató január 24-én, vasárnap 11 órakor kezdődik a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban, a közvetlen előkészületek 10.30-kor kezdődnek. A bemutatót a Neptun speciális mentőbúvár csoport biztosítja.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Tovább...


Szeretet lángja (videóval frissítve)


Vasárnap meggyújtották a negyedik, a szeretet jelképező gyertyát is a városi adventi koszorún a Jézus Szíve templom előtti téren.


Tovább...


Mikulás futás


Kedves leendő Résztvevő!

Öltözz Mikulásnak, fuss és tégy jót december 6-án!

Vedd fel a piros sapkád vagy bármilyen piros kiegészítőt és felkészültségednek megfelelően válassz a lentebbi távok közül. Kicsiket és nagyokat, futókat vagy futni készülőket is várunk szeretettel!


Tovább...


Lezárult az Életmódváltó Hetek (videóval frissítve)


Szeptember 30-án zárult le a szeptember 16-án elindított Életmódváltó Hetek rendezvény. A programokon mintegy háromszáz ember vett részt.


Tovább...


Lezárult a Mobilitási Hét (videóval frissítve)


Sikerrel zárult az országos Mobilitási Hét mezőkövesdi programsorozata, amelyet szeptember 16–22. között rendeztek meg városunkban.


Tovább...


Mintegy ezren „Touroztak” (videóval frissítve)


Mintegy ezren vettek részt a Tour de Mezőkövesd idei programjain. Az Életmódváltó Hetek keretében, immár 11. alkalommal megrendezett esemény központi helyszíne a Kavicsos-tó és Szabadidőpark volt.


Tovább...


Fő a biztonság (videóval frissítve)


A közterületi járőrözés a rendőrkapitányság alapfeladatai közé tartozik, amely jelentősen növeli a lakosok biztonságérzetét. Városunk képviselő-testülete 1 millió Ft-ot szavazott meg augusztusi ülésén a feladat ellátására.


Tovább...


Elindult a Mobilitási Hét (videóval frissítve)


Kerékpártúrával, közös sétával rajtolt el településünkön a Mobilitási Hét.  Az egyhetes program szeptember 16-án délután kezdődött el.


Tovább...


Erőgépek vették birtokba Mezőkövesdet


200 traktor, veterán jármű, motor, busz vonult végig városunk főutcáján szeptember 5-én. Immár 17. alkalommal rendezték meg az Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban.


Tovább...


Egy nap, mely csak a testmozgásé (videóval frissítve)


Több mint ezren futottak, gyalogoltak és bicikliztek idén a 13. alkalommal megrendezett Tour de Mezőkövesden. Változatos sportolási lehetőségekkel és számos programmal várták az atlétákat a Kavicsos-tó és Szabadidőpark területén.


Tovább...


Államalapítónkra emlékeztünk (videóval frissítve)


Dr. Papp János gyermekorvos lett idén Mezőkövesd Város Díszpolgára. A Pro Urbe díjat Sándor Dalma, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanára és a MASZK Egyesület vehette át. Az elismeréséket Államalapító Szent István királyunk tiszteletére rendezett városi ünnepségen adta át a díjazottaknak dr. Fekete Zoltán polgármester augusztus 20-án.


Tovább...


Meghívó az első Tókerülő futásra


Szeretettel hívunk és várunk minden mozogni és futni szerető gyereket, felnőttet és érdeklődőt az első Tókerülő baráti futásra.


Tovább...


Rockkoncertek a zárónapon (videóval frissítve)


Több ezres tömeg előtt koncertezett a közkedvelt Road zenekar június 21-én este városunkban. Ezzel a koncerttel zárult az egy hetet átölelő  I. Matyó Világtalálkozó.


Tovább...


Lovagi torna, Matyó Gála, Rekord-kísérlet, cuháré (videóval frissítve)


Nagyszabású Matyó Gála, Guinness-rekord kísérlet és Matyó Cuháré zárta az I. Matyó Világtalálkozó hatodik napját június 20-án.


Tovább...


Testvérvárosi faültetés (videóval frissítve)


Újabb három fával bővült a Testvérvárosok parkja a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.


Tovább...


Főzőverseny és pálinkamustra (videóval frissítve)


15 csapat nevezett be az idei Matyó Szabadtűzi Főzőversenyre. Emellett 2 pogácsát és 55 pálinkát bíráltak el a Bükki Pálinkarend tagjai. A gasztronómiai versenyt az I. Matyó Világtalálkozó keretében június 20-án tartották meg a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.


Tovább...


Futottak, adakoztak


Három távon mintegy 80 sportoló részvételével zajlott le idén a III. Matyó Mikulás-futás. A jótékonysági sporteseményen ezúttal is csokit gyűjtöttek a szervezők a rászorulóknak.


Tovább...


Jézus Szíve búcsú (videóval frissítve)


Több ezren vettek részt az idei Jézus Szíve Búcsún és Körmeneten június 14-én. A Jézus Szíve Plébánia az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezte az ájtatosságot. Az egyház hivatalosan június 12-én tartja a Jézus Szíve ünnepét. Így az idei búcsú programja is pénteken kezdődött el.


Tovább...


Műalkotás a Szabadidőparkban (videóval frissítve)


Egy különleges szoborral gazdagodott a Kavicsos-tó és Szabadidőpark. A játszótér szomszédságában felállított köztéri alkotás több mint 30 éve került Mezőkövesd tulajdonába.


Tovább...


Közösségépítés játékosan (videóval frissítve)


Országos népszerűsítő programot szervez a Magyar Cserkészszövetség. A sportvetélkedőkkel és ügyességi versenyekkel színesített programsorozat egyik állomásaként Mezőkövesdre látogattak a szervezet tagjai.


Tovább...


Nemzetközi mezőny indult (videóval frissítve)


Mintegy 400 sportoló részvételével nemzetközi tájékozódási futóversenyt rendeztek Mezőkövesden a Hadasban és a Kavicsos-tó környezetében.

 


Tovább...


Futóverseny városunkban


Mintegy 400 sportoló részvételével nemzetközi tájékozódási futóversenyt rendeznek Mezőkövesden a Hadas és a Kavicsos-tó környezetében október 29-én. A szervezők mindenkinek felhívják a figyelmét a körültekintő közlekedésre.

 


Tovább...


Városi Gyermeknap (videóval frissítve)


Több száz gyermek és szülő látogatott ki az idei Városi Gyermeknapra május 31-én. A legkisebbek körében a Tompeti és barátai, míg a nagyobb gyerekek körében a Children of Distance fellépése aratta a legnagyobb sikert.


Tovább...


Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)


Pályázatot nyújt be a konyha felújítására, illetve a Mindszenty József utca korszerűsítésére az önkormányzat. Egyebek mellett erről is döntött a képviselő-testület a május 27-ei ülésen.


Tovább...


Új sportágak és mozgásformák (videóval frissítve)


Változatos sportolási lehetőségekkel és számos új programmal várták a mozogni szeretőket a Tour de Mezőkövesden. A 12. alkalommal megrendezett sportnapon idén is több százan vettek részt a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.

 


Tovább...


Bakai László lett az Év Embere (videóval frissítve)


Bakai Lászlót, a Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. vezetőjét választották meg az Év Emberének Mezőkövesden. Az elismerést a december 30-án megtartott városi Évértékelő Ünnepség keretében adta át a díjazottnak dr. Fekete Zoltán polgármester.


Tovább...


Közeleg a karácsony (videóval frissítve)


A negyedik, egyben utolsó gyertyát is meggyújtották városunk adventi koszorúján. Advent utolsó vasárnapján a bűnbánatot ünnepeljük.


Tovább...


Meggyulladt az öröm lángja (videóval frissítve)


Már a harmadik gyertya is ég városunk adventi koszorúján. A Mezőkövesd Önkormányzata és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által szervezett városi gyertyagyújtás bronzvasárnapi ünnepségét december 14-én rendezték meg a Jézus Szíve templom előtti téren.


Tovább...


Majdnem százan futottak (videóval frissítve)


Ismét megrendezték a Mikulásfutást városunkban. Az indulók három kategóriában vehettek részt a december 6-ai jótékonysági sportprogramon, amit a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban rendeztek meg.


Tovább...


Életmódváltó hetek (videóval frissítve)


Október 6-án lezárult az 2014-es Életmódváltó Hetek programsorozat. Az egészséges életmódot elősegítő rendezvény idén is több mint 300 embert mozgatott meg.


Tovább...


Két dobogós hely (videóval)


Arany és bronzérmet szereztek a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság sportolói a Megye legerősebb tűzoltója elnevezésű páros versenyen.


Tovább...


A gépészek kövesdi ünnepe (videóval frissítve)


Megalapításának 35 éves évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum. A jeles jubileumot az Országos Gépésztalálkozó keretében ünnepelték meg szeptember első hétvégéjén.


Tovább...


Illés Dávid lett a tornászbajnok (videóval frissítve)


Két aranyat, közte az összetett győzelemért járó medált is nyert Los Angelesben Illés Dávid, mezőkövesdi tornász.


Tovább...


István király öröksége: kereszténység, államrendszer, a magyar gazdaság, kultúra alapjai (videóval frissítve)


Augusztus 20-án Szent István királyunk előtt tisztelgünk, aki nemcsak a máig is létező államrendszer, de hazánk vallási, gazdasági, kulturális alapjait is lerakta. Bár az ünnep elnevezése, jelentősége az idők során változott, hiszen volt, hogy az alkotmány, volt, amikor az új kenyér ünnepeként említették, azonban mai jelentőségét a rendszerváltás után nyerhette vissza.


Tovább...


Tavat és várost is kerültek (videóval frissítve)


Kissé szeles, de jó futóidőben közel hetvenen vettek részt az első Tókerülő futáson. A Kavicsos-tótól induló mezőny három táv közül választhatott: nyolcszáz métert, 2,6 kilométert, vagy 5,6 kilométert lehetett teljesíteni.


Tovább...


Futással a békéért és barátságért (videóval frissítve)


Tizennyolcadik alkalommal vesz részt hazánk a Peace Run, azaz a Békefutás elnevezésű nemzetközi váltófutásban. Az európai országokat összekötő váltó magyarországi helyszínei között Mezőkövesd is szerepel.


Tovább...


Webkamera: Kavicsos-tó és Szabadidőpark


A lejátszáshoz VLC media player szükséges


Tovább...


Jézus Szíve búcsú és körmenet (videóval frissítve)


Több ezren zarándokoltak el, illetve vettek részt a Jézus Szíve búcsún és körmeneten június 29-én. A vasárnapi szentmisét P. Forrai Tamás, jezsuita atya, tartományfőnök celebrálta.


Tovább...


Kavicsos-tó és Szabadidőpark


A lejátszáshoz VLC media player szükséges


Tovább...


Ingyen WI-FI a Kavicsosnál


 

Ingyenesen igénybe vehető a WI-FI szolgáltatás a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.


Tovább...


A mezőkövesdiek ünnepe (videóval frissítve)


Kiállításmegnyitókkal, sztárfellépőkkel, főzőversennyel várták a mezőkövesdieket az idei Város Napja-Matyó Fesztiválra június 20. és 22. között.


Tovább...


Egy nap a gyermekeknek (videóval frissítve)


Rekordszámú volt a látogatottsága az idei városi gyermeknapnak. Több százan látogatott ki vasárnap a Kavicsos-tó és Szabadidőparkba.


Tovább...


Emléktáblán áll a Tízparancsolat (videóval frissítve)


Május 17-én átadták az elkészült Tízparancsolat táblát. A szobor a Kavicsos-tó és –Szabadidőparkban a Jézus Szíve templom mögött kapott helyet.


Tovább...


Ítéletidő országszerte


Városunkban is komoly károkat okoz az Yvette névre elkeresztelt ciklon, melynek erejét kidőlt fák, letört ágak és megrongálódott épületek jelzik.


Tovább...


Mezőkövesdi az Év Védőnője


Molnár Józsefné Borika lett az Év Védőnője 2013-ban.  A Családháló díjakat a március 22-ei Családünnep Magyarországgal elnevezésű rendezvényen adták át.


Tovább...


Kormányzati támogatásból újul meg a Lövői út (videóval frissítve)


100 millió forintos beruházás kezdődik Mezőkövesd egyik legforgalmasabb és legterheltebb útján. A teherautók, kamionok és más nagy súlyú járművek miatt túlzottan elhasználódott, kátyús út felújítása már régóta megoldásra várt. A Kormány döntésének köszönhetően az ipari területet és az autópályát összekötő Lövői, illetve Széchenyi út kap új burkolatot.


Tovább...


X. Tour de Mezőkövesd (videóval frissítve)


550-en kerékpároztak, 300-an sétáltak és 30 gyermek biciklizett az idén jubiláló X. Tour de Mezőkövesden. A szeptember 20-ai a sportot, a mozgást népszerűsítő rendezvény egyben az Életmódváltó Hetek nyitó eseménye is volt.


Tovább...


Színes programok a Matyóföldi Folklórfesztivál második napján (videóval frissítve)


Szlovákiai, budapesti, tököli és mezőkövesdi táncegyüttesek és hagyományőrző csoportok bemutatóját láthattuk a folklórfesztivál második napján a Táncpajtában, emellett a mexikói, a török és a német együttesek flashmob keretében lepték meg a járókelőket a város több pontján. Az augusztus 4-ei programot a Budapest Bár zenekar zárta, akik Tóth Verával, Mező Misivel, Kollár-Klemencz Lászlóval és Keleti Andrással kiegészülve fergeteges hangulatot varázsoltak a Kavicsos-tónál.


Tovább...


A háborús hősökre emlékeztek (videóval frissítve)


Csendes megemlékezést tartottak október 31-én este a Hősök és Áldozatok emlékművénél.


Tovább...


Életmódváltók: középpontban a mozgás (videóval frissítve)


Mintegy 120-an vettek részt az idei Életmódváltó Hetek programjain. Ez alkalommal a rendezvény fő témája a mozgás volt.


Tovább...


MEGEMLÉKEZÉS!


A Mezőkövesdi Városszépítő és Városvédő Egyesület
és az Öregdiákok Baráti Köre

2013. október 31-én (csütörtökön) az esti szentmise után
csendes megemlékezést tart a Hősök és Áldozatok emlékművéné
l.


Tovább...


Zajlik az Életmódváltó Hetek programsorozat (videóval)


8 kilométeres gyaloglás, különböző kerékpártúrák, előadások és kiállítás megnyitó. Csak néhány példa az idei Életmódváltó Hetek programsorozat kínálatából.


Tovább...


„Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” (videóval frissítve)


Mezőkövesd is csatlakozott az „Itthon vagy –Magyarország szeretlek!” elnevezésű országos programsorozathoz szeptember 27–29. között.


Tovább...


Életmódváltók: középpontban a mozgás (videóval frissítve)


Immár negyedik alkalommal várják az egészség, kiegyensúlyozott életstílus iránt érdeklődőket az Életmódváltó Hetekre. A programsorozat szeptember 16-án indult el és egészen október 7-ig tart.


Tovább...


A tisztelgés és a veterán gépritkaságok hétvégéje (videóval frissítve)


A múzeumalapító nevét viseli ezentúl a Mezőgazdasági Gépmúzeum. Az erőgépek tárházának új neve Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum. Az erről szóló dokumentumot a szeptember 7-én megrendezett 15. Mezőgazdasági Gépésztalálkozón adták át a gyűjtemény létrehozójának, Hajdu Ráfis Jánosnak.


Tovább...


Államalapítónkat ünnepeltük (videóval frissítve)


Dr. Kápolnai Iván lett idén Mezőkövesd Díszpolgára. Hagyacki József és a  Matyó Népművészeti Egyesület pedig Pro Urbe-díjjal ismerte el az Önkormányzat. A kitüntetéseket Államalapító Szent István királyunk ünnepén adták át.


Tovább...


MATYÓFÖLDI FOLKLÓRFESZTIVÁL tervezett programja


2013. augusztus 2. péntek
MATYÓ NÉPMŰVÉSZET NAPJA


16,00 Séta idegenvezetéssel a mezőkövesdi Hadas városrészben, az alkotóműhelyek, tájházak megtekintése
17,00 „Matyó kézműves örökségünk” címmel prezentációk a hímzés, bútorfestés, fafaragás, fazekasság hagyományairól a Táncpajtában


Tovább...


Város Napja, Matyó Expo és Fesztivál (videóval frissítve)


Vinter Szilárd, a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési és Városfejlesztési Iroda munkatársa lett az Év Köztisztviselője 2013-ban. Emellett 37 diákot részesítettek elismerésben kiemelkedő tanulmányi, sport, kulturális, illetve közösségi munkájáért. A hivatalos program mellett könnyűzenei koncertekkel, főzőversennyel és egyéb szórakoztató programokkal várták a mezőkövesdieket a Város Napján június 22-23-án.


Tovább...


Esőben tekertek és sétáltak a Tour-on (videóval frissítve)


Az eső nem tántoríthatja el az embert a mozgástól. Ezt bizonyította be a hétvégi, immár kilencedik alkalommal megszervezett Tour de Mezőkövesd is. A rendezvényen a hol intenzívebb, hol csendesebb égi áldás ellenére több mint hatszázan indultak el a kerékpáros és a gyalogló körön.


Tovább...


Városi Gyermeknap (videóval frissítve)


A borús és esős időjárás ellenére sokan látogattak ki a május 26-án megrendezett Városi Gyermeknapra a Kavicsos-tó és Szabadidőparkba, ahol számos bemutatóval, színes programmal várták a gyerekeket.


Tovább...


Tótakarítás


Jótékonysági akciót szervezett a Neptun Búvár klub két tagja, Bajzát László és Kiss Gábor május 13-án.


Tovább...


Családok Napja (videóval frissítve)


Gyermeknevetéstől volt hangos a Kavicsos-tó és Szabadidőpark parkolója május 15-én. A második alkalommal megrendezett Családok Napjának idén is nagy sikere volt.


Tovább...


Matyóföldi FolklórfesztiválTovább...


2017. ÉVI ŐSZI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden a lomtalanítást  

2017. szeptember 18-tól – 2017. szeptember 29-ig végzi 

A lakóhelyhez tartozó lomtalanítási időpont a Mezőkövesdi Újságban található!

 


Tovább...


Matyóföldi Folklórfesztivál


2016. augusztus 5-6-7-én újra
MATYÓFÖLDI FOLKLÓRFESZTIVÁL MEZŐKÖVESDEN!


Tovább...


Virágba öltöző város (videóval frissítve)


Új virágfajták, több virágágyás és különleges növényszobrok jellemzik Mezőkövesd idei virágosítási programját.


Tovább...


Ünnepi díszkivilágítás (videóval frissítve)


Idén is ünnepi díszbe öltözött városunk. Advent első vasárnapjától a régiek mellett új fényelemek világítanak a kandelábereken és egy különleges karácsonyfa ékesíti Mezőkövesdet.


Tovább...


Zajlik a pályafejlesztés (videóval)


Több százmillió forintos fejlesztés valósul meg a Városi Sportpályán az előttünk álló mintegy két hónapban. A beruházás munkálatai a múlt héten kezdődtek meg.


Tovább...


Aszfaltoznak Mezőkövesden


A héten elkészül a Mindszenty József utca új aszfaltburkolata.


Tovább...


Bearanyozták Mezőkövesdet (videóval frissítve)


FTC II - Mezőkövesd Zsóry SE 1-4 (1-1)

Sporttörténelmet írt városunk felnőtt labdarúgócsapata. Együttesünk Mezőkövesd történetében először bajnoki címet szerzett a másodosztályban és ősztől Magyarország legjobb csapatai ellen léphet majd pályára. A klub dupla sikerrel aranyozta be a 2013-as esztendőt, hiszen a felnőttek mellett az U19-es csapat is bajnoki címet szerzett.


Tovább...


Figyelemfelhívás a kutyasétáltatás szabályainak betartására (videóval)


Fokozottan ellenőrzik a kutyasétáltatókat a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. Komoly szankciókkal lépnek fel a szabályokat be nem tartó kutyatulajdonosok ellen.


Tovább...


2017. ÉVI TAVASZI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden a lomtalanítást 2017. március 20-tól – 2017. március 31-ig végzi. A lakóhelyhez tartozó lomtalanítási időpont a Mezőkövesdi Újságban is olvasható.

 


Tovább...


FELHÍVÁS a kutyasétáltatás szabályainak alkalmazására


Az utóbbi időben egyre többen sétáltatják szabálytalanul az utcán, a város közterületein, valamint a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban kutyájukat.


Tovább...


2016. ÉVI ŐSZI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden a lomtalanítást 2016. október 10-től – 2016. október 21-ig végzi.

Tovább...


Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)


A repülőtér, a laktanya hasznosítása, a zöld város kialakítása víz- és csapadékelvezetési rendszer felújítása, energetikai beruházások, kerékpárutak építése. Csak néhány példa az önkormányzat 2015-2019 közötti időszakára tervezett fejlesztési tervéből. Ez volt a fő témája a képviselő-testület április 29-ei ülésének.


Tovább...


Út- és járdakarbantartás idén is (videóval frissítve)


Bruttó 15 millió forintot költ idén út- és járdakarbantartásra az önkormányzat. A munkát a tervek szerint jövő héten kezdik el.


Tovább...


Virágos város (videóval)


Összesen 82 ezer tő egynyári és kétnyári virágot ültetnek ki idén településünk közterein. Emellett további virágágyásokkal, új, különleges virágszobrokkal díszítik majd fel a várost.


Tovább...


Idén is Matyóföldi Folklórfesztivál


Időpont: 2015. augusztus 7-9.

Helyszínek: Mezőkövesd Hadas városrész,Táncpajta, Közösségi Ház, Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Kavicsos-tó Szabadidőpark
 
 
 

Tovább...


Jég alatti úszás


Bajzát László, a „kövesdi vasember”
jég alatti úszást
mutat be védőfelszerelés nélkül.


Tovább...


2016. ÉVI TAVASZI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden a lomtalanítást 2016. április 11-től – 2016. április 22-ig, a Zsóry üdülőterületen 2016. május 7-én (szombaton) végzi. A lakóhelyhez tartozó lomtalanítási időpont a Mezőkövesdi Újságban található!


Tovább...


ÁRAMSZÜNETI ÉRTESÍTÉS


Tisztelt Fogyasztóink!

Ezúton is értesítjük Önöket, hogy Mezőkövesden az alábbi helyeken hálózatrekonstrukció miatt áramszünetet tervezünk:


Tovább...


Képviselő-testületi ülés (videóval)


A 2015. január 1-jétől életbe lépő piaci, parkolási, kéményseprési díjakról, a Városgazdálkodási Zrt. és az önkormányzat közötti vállalkozói szerződések meghosszabbításáról is döntött városunk képviselő-testülete a november 27-ei ülésen.


Tovább...


Ünnepi fények


Karácsony közeledtével újra ünnepi díszbe öltözik városunk. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is díszvilágítás hirdeti az év legszebb, legmeghittebb ünnepének érkezését.


Tovább...


Sportra fel! (videóval)


Szabadtéri fitnesz, fallabda, tenisz, kosárlabda és egyéb labdajátékok. Már ezen új sportolási formákat is kipróbálhatjuk városunkban. Új ötletek, amelyek ösztönözhetnek, hogy felálljunk kényelmes karosszékeinkből, és megmozduljunk egészségünk érdekében.


Tovább...


Ünnepi készülődés városunkban (videóval)


Elkezdődött a karácsonyi készülődés városunkban. A héten felszerelték a díszkivilágítási lámpatesteket és a város fenyőfáját is felállították.


Tovább...


2015 . ÉVI ŐSZI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden a lomtalanítást 2015. szeptember 21-től – 2015. október 2-ig, a Zsóry üdülőterületen 2015. szeptember 26-án (szombaton) végzi.


Tovább...


Lépések az egészséges városért (videóval frissítve)


Az Önkormányzat saját forrásból megvalósuló beruházásokkal szorgalmazza, segíti elő az egészségmegőrzést, az egészséges életmód kialakítását.


Tovább...


Képviselő-testületi ülés 2014. augusztus 27. (videóval frissítve)


Dr. Fekete Zoltán a Polgármesteri Tájékoztatóban ismertette az elmúlt két hónap eseményeit, majd kérésére a napokban elhunyt dr. Hajdu Jenő nyugalmazott háziorvos emléke előtt 1 perces néma felállással tisztelegtek a jelenlévők.


Tovább...


Megemlékezés


A Városvédő és Városszépítő Egyesület, az Öregdiákok Baráti Köre 2012. október 31-én (szerdán) 18 óra 30-kor csendes megemlékezést tart a Hősök és Áldozatok emlékművénél.


Tovább...


Szerződéskötés után indulhat a Lövői út fejlesztése (videóval frissítve)


A kivitelezésről szóló szerződés aláírása a következő lépés a Lövői és Széchenyi út felújításában. Az Önkormányzat által elvállalt kiegészítő munkák már elkészültek.


Tovább...


Virágszobrok, ingyen WI-FI, webkamera


Új virágszobrokkal bővült városunk több közterülete. Újdonság még az ingyenesesen használható wi-fi hálózat és webkamera, amelyek a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban érhetőek el.


Tovább...


Összeült a testület


Egészség kártyát kaphatnak a 62 év feletti mezőkövesdiek. Elnevezték az Egri út elején található teret. Ezekről tárgyalt városunk képviselő-testülete június 25-ei ülésén.


Tovább...


A néptáncosok ünnepe (videóval frissítve)


A matyó lakodalmas volt a központi témája az idei Matyóföldi Folklórfesztiválnak, amit augusztus 1-3. között rendeztek meg.


Tovább...


Újra „begépesítették” Mezőkövesdet (Videóval frissítve)


Több ezren vettek részt a XIV. Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozón Mezőkövesden. A nagyszabású eseményt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság és a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeumért Közhasznú Alapítvány szervezésében rendezték meg városunkban szeptember 8-án.


Tovább...


Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)


A szociális igazgatásról szóló rendelet módosításáról, intézmények nyári felkészüléséről, emléktábla kihelyezéséről döntött városunk képviselő-testülete április 30-ai ülésén.


Tovább...


Rocklegenda járt Mezőkövesden (Videóval frissítve)


Több százan énekelték együtt az ismert slágereket D. Nagy Lajossal, a Bikini zenekar frontemberével. A népszerű rockbanda augusztus 24-én lépett színpadra a Kavicsos Tó- és Szabadidőparkban.


Tovább...


Személyi szabadság megsértése


A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy helyi férfival szemben folytattak le, aki két kislányt kényszerített a bokorba.

 


Tovább...


Rossz idő miatt elmaradt a Jazz est


A Freezio, az Agria Swing Band és a Bohém Ragtime Jazz Band lépett volna színpadra június 22-én a Jazz est keretében a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.


Tovább...


Védőnői körzetek


Mezőkövesd Város Önkormányzata
Képviselő-testületének
22/2013 (IX.27.) önkormányzati rendelete

a védőnői körzetek megállapításáról


Tovább...


Városi Gyermeknap (Videóval frissítve)


Játszósátorral, ugrálóvárral, arcfestéssel várták a kicsiket az idei Városi Gyermeknapon. Május 27-én több száz gyermektől volt hangos a Kavicsos-tó és Szabadidőpark.


Tovább...


Városi Gyereknap


Városi Gyereknap, 2012. május 27. (vasárnap), Kavicsos-tó Szabadidőpark

 


Tovább...


Tájékoztató zöld hulladék szállításról kizárólag lakossági ingatlanoktól


2013. november 18-án és 19-én, valamint november 25-én és 26-án  Mezőkövesd város területén a lakosság részére térítésmentes zöld hulladék szállítási akciót szervezünk.


Tovább...


2013. ÉVI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden az őszi lomtalanítást
2013. szeptember 9-től szeptember 20-ig,

 a Zsóry üdülőterületen:
2013. szeptember 14-én  végzi


Tovább...


A haza ma is kötelez (videóval frissítve)


Megemlékezést szerveztek az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 164. évfordulójának alkalmából Mezőkövesden március 14-én. Országszerte több ezer helyszínen, de a határokon túl is számos településen megünnepelték hazánk történelmének egyik kiemelkedő eseményét.


Tovább...


200 milliós fejlesztés


Mintegy 200 millió forintot szerzett a Mezőkökvesd Zsóry Sportegyesület, valamint az augusztus végén megalakult Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. a Társaságiadó- kedvezményről szóló pályázaton.


Tovább...


Nyolcadszor a jég alatt (videóval frissítve)


28 métert úszott le jég alatt, a fél fokos vízben a Kövesdi Vasember, Bajzát László. Délelőtt Mezőkövesden, a Kavicsos-tó partján több százan voltak kíváncsiak az extrém sportbemutatóra.


Tovább...


Jég alatti úszás


Ismét jég alá merül a Mezőkövesdi vasember. A tűzoltóként dolgozó Bajzát László, immáron 8. alkalommal rendez extrém bemutatót a mezőkövesdi Kavicsos-tó jege alatt.


Tovább...


2013. ÉVI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden a tavaszi lomtalanítást  2013. április 8-9-én, 2013. április 15-16-án, 2013. április 22-23-án, 2013. április 29-30-án, 2013. május 6-7-én, a Zsóry üdülőterületen: 2013. május 18-án végzi.


Tovább...


Új helyen a polgárőrök


Új helyre költözött a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület. A Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület tagjai minden hónap első vasárnapján tartják meg eligazításukat.


Tovább...


A matyóság ünnepe (videóval frissítve)


A matyó kultúra felkerült az UNESCO Szellemi Örökség reprezentatív listájára. Ennek alkalmából két napos ünnepséget szerveztek Mezőkövesden január 18-án és 19-én.


Tovább...


„MATYÓFÖLD RÓZSÁI” PROGRAM


Az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára került MATYÓ NÉPMŰVÉSZET ünneplése alkalmából


Tovább...


Kutyatulajdonosok figyelmébe (videóval frissítve)


Városunkban is tapasztaljuk, hogy néhányan nem tartják be a kutyasétáltatás szabályait. Felhívom minden kutyatulajdonos figyelmét, hogy közterületen, közös használatú udvaron, vagy bárki más által igénybe vehető egyéb területen az ebet – méretétől és fajtájától függetlenül – pórázon kell vezetni.


Tovább...


Karácsonyi fénybe öltözött a város


Az Advent és a Karácsony közeledtével díszkivilágítást kapott településünk főutcája.


Tovább...


A jazz estje (videóval frissítve)


Hangulatos Jazz esten szórakozhattak a mezőkövesdiek augusztus 17-én. Idén rendhagyó módon nem a Hősök tere adott otthont a rendezvénynek, hanem a Kavicsos-tó és Szabadidőpark.


Tovább...


A népi hagyományok hétvégéje (videóval frissítve)


Idén is nagy sikert aratott a Matyóföldi Folklórfesztivál Mezőkövesden augusztus 3-a és 5-e között. A több évtizedes hagyományra visszatekintő nemzetközi rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan külföldi esttel kezdődött a Táncpajtában.


Tovább...


Lakossági felhívás


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat a Btk. 316.§ (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés II. fordulat c, pontja szerint minősülő szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt K.N. mezőszemerei lakos ellen, aki Mezőkövesd város területén tulajdonított el kerékpárokat.


Tovább...


Őrült nap Mezőkövesden


Fiatalság, látvány, izgalom és pörgés. Ez jellemezte az első alkalommal megrendezett extrém Sportnapot, a FAB Krézy Day-t. Különleges, hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvénynek adott otthont a Kavicsos-tó és Szabadidő Központ szeptember 11-én.


Tovább...


Begépesítették városunk főutcáját


Szinte már megszámlálhatatlan mezőgazdasági gép, veterán autó vett részt az idei, immár 13. alkalommal megrendezett Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozón. A hagyományokhoz hűen szeptember első hétvégéjén, szeptember 3-án megszervezett rendezvényre idén határainkon túlról, Ausztriából, Németországból, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek gépészek.


Tovább...


Államalapító királyunk ünnepe


Államalapító Szent István királyunk tiszteletére rendezett ünnepség reggel a Pro Urbe díjas Mezőkövesd Város Fúvószenekarának zenés ébresztőjével kezdődött. A  program 9 órától a Szent László téren folytatódott, ahol az Önkormányzat, a pártok, az intézmények, a civil szervezetek képviselői koszorút helyeztek el a Szentek szobránál. Az ünnepi szentmisét az elmúlt évek hagyományaihoz híven a Jézus Szíve templomban tartották meg.


Tovább...


2012. ÉVI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden az őszi lomtalanítást 2012.szeptember 24-25-26-án, 2012.október 1-2-3-án és 2012. október 8-9-10-15-én, a  Zsóry üdülőterületen 2012. szeptember 22-én végzi.


Tovább...


Megyei Polgárőr Találkozó Mezőkövesden


Megyei Polgárőr Napot rendeztek városunkban. A Matyó Expo és Fesztivál keretében megrendezett eseménynek a Kavicsos-tó és Szabadidőpark adott otthont június 25-én. 


Tovább...


Tállai András lett az Év Embere


Tállai Andrást, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárát, országgyűlési képviselőt választották meg az „Év Emberének” Mezőkövesden.
A 2004-ben megalakított elismerő címet december 29-én az Évértékelő ünnepség keretében vehette át az államtitkár a település polgármesterétől, dr. Fekete Zoltántól.


Tovább...


Egy éve zajlik a TDM pályázat


A helyi TDM szervezet elmúlt egy évének tevékenységéről tartottak sajtótájékoztatót június 29-én a Rózsa Étteremben. 


Tovább...


Könnyűzenei programok a Matyó Expo és Fesztiválon


Színes kulturális és könnyűzenei programokkal várták az érdeklődőket az első Matyó Expo és Fesztiválon június 24 és 26. között. 


Tovább...


Átadták a Kavicsos-tó és Szabadidőparkot


Június 25-én hivatalosan is átadták a Kavicsos-tó és Szabadidőparkot.


Tovább...


Kultúrkavalkád a Matyó Expo és Fesztivál első napján


Kiállításmegnyitókkal, díjkiosztókkal, kékfestőműhely átadással és számos kultúrprogrammal kezdődött az első Matyó Expo és Fesztivál, valamint a Város Napja.


Tovább...


Világrekord született


1000 adag lábatlan tyúklevest főztek meg június 26-án a Matyó Expo és Fesztivál keretében. A hagyományos matyó étel elkészítésével világrekordot állítottak fel.


Tovább...


Matyóföldi Folklórfesztivál 2012


2012. augusztus 3. péntek:

9,00-18,00 óra között Mesterség bemutatók a Hadas városrész alkotóházaiban

19,00-24,00 Szivárvány Gála a Táncpajta színpadán
Spanyol, lengyel, román együttesek bemutatója
Nemzetek táncháza


Tovább...


Elkezdődött a parkosítás


Hamarosan befejezik a Kavicsos-tó és Szabadidőpark kialakítását.


Tovább...


Város Napja 2012


Város Napja 2012., Matyó Expo és Fesztivál, Fúvós zenekarok és Mazsorett Csoportok Találkozója, Jazz Est


Tovább...


Nyaraljon Mezőkövesden!


Impozáns környezet, számos kulturális és szórakozási lehetőség!
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, matyó kultúra, vonzó és pihentető városi környezet

Látogasson el Mezőkövesdre,
és élvezze a megújult, vonzó kistelepülés hangulatát!


Tovább...


2012. ÉVI LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ


A Mezőkövesdi VG ZRt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Mezőkövesden a tavaszi lomtalanítást 2012.április 18-án, 2012.április 23-24-25 -én, 2012. május 7-8-9-én, 2012. május 14-15-16-án, a Zsóry üdülőterületen 2012. május 19-én  végzi.


Tovább...


Képzőművészeti kiállítás


Kiállítás nyílt az idei Képzőművészeti táborban készült alkotásokból augusztus 5-én a Városi Galériában.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén nyáron is megszervezték Tóthné Gáspár Mária tanárnő vezetésével a képzőművészeti tábort, amelyen mintegy 19, különböző korú diák vett részt.


Tovább...


Jézus Szíve Búcsú és Körmenet (videóval frissítve)


94. alkalommal tartották meg a város legnagyobb vallási ünnepét, a Jézus Szíve Búcsút és Körmenetet június 5-én.


Tovább...


Rendkívüli képviselő-testületi ülés


Rendkívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete július 28-án


Tovább...


Kavicsos-tó Szabadidőpark építése


Jó ütemben halad a Kavicsos-tó Szabadidőpark építése. A kivitelező cég már a parkolók és a sétány díszkövezését végzi.

Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden
ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0005

Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft.
Mezőkövesdi Televízió
2011 április 7


Tovább...


Épül a szabadidőpark


Megkezdték a Kavicsos-tó partján kialakítandó szabadidőpark építését Mezőkövesden. A kivitelező cég jelenleg a tereprendezési munkálatokat, valamint a parkolók kialakítását végzi.


Tovább...


Közel az átadás napja


Végéhez közeledik a Kavicsos-tó szabadidőpark kialakítása. A parkolók, a játszótér és a sétányok már elkészültek. 


Tovább...


Jól halad a Kavicsos-tó szabadidőpark kialakítása


Elkészültek a parkolók, valamint a játszótér kialakítása is jó ütemben halad a Kavicsos-tó partján. 


Tovább...


Kavicsos-tó Szabadidőpark építése 2011 március 17.


Kavicsos tó Szabadidőpark építése

2011 március 17.
Mezőkövesdi Televízió
Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft.


Tovább...


Kavicsos-tó szabadidőpark kialakítása


A parkolók burkolásán, a stégek cölöpölési munkálatain és a templom melletti játszótér kialakításán  dolgoznak jelenleg a mezőkövesdi Kavicsos-tó partján.


Tovább...


Pápai nuncius a Jézus Szíve Búcsún (videóval frissítve)


Idén is több százan zarándokoltak el Jézus Szentséges Szívének Ünnepére városunkban. Mezőkövesd legnagyobb egyházi eseményét június 7-9. között rendezték meg.


Tovább...


Jézus Szíve Búcsú és Körmenet (videóval frissítve)


Mezőkövesd legnagyobb egyházi ünnepét, a Jézus Szíve Búcsút és Körmenetet idén június 15-17. rendezték meg.


Tovább...


Díszpolgárok


 A „Mezőkövesd Város Díszpolgára” kitüntető cím azon személyek részére ítélhető oda, akik a város érdekében kimagasló értékű tevékenységet fejtettek ki. E címből évente egy adományozható.


Tovább...


SZÍV-BÚCSÚ 2012.


Június 15. (péntek)
JÉZUS SZENTSÉGES SZÍVE főünnepe
20 órakor: ÜNNEPI SZENTMISE keretében a Jézus Szíve Szövetség tagfelvétele és az ígéretek megújítása. A szentmise után GYERTYÁS KÖRMENET a Kavicsos-tóhoz. A búcsúi NAGYKERESZT feldíszítése égő gyertyákkal és bevontatása a tó közepére – a tó partján ESTI IMA a város
családjaiért.


Tovább...


Bajzát László a jeges vízben


1,5 fokos vízben közel fél kilométert úszott Bajzát László 2011. január 16-án a mezőkövesdi Kavicsos-tóban. Az extrém úszóbemutatót a felsőzsolcai árvízkárosultak javára tette a közelmúltban „Év emberének" megválasztott
tűzoltó.


Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft.
Mezőkövesdi Televízió
2011


Tovább...


Ismét emberfeletti teljesítményt nyújtott a kövesdi vasember


1,5 fokos vízben közel fél kilométert tett meg úszva Bajzát László 2011. január 16-án a mezőkövesdi Kavicsos-tóban. Az extrém úszóbemutatót a felsőzsolcai árvízkárosultak javára ajánlotta fel a közelmúltban „Év emberének” megválasztott tűzoltó. Bajzát László tavaly júniusban tanúbizonyságot tett szinte példátlan empátiájáról, amikor a Felsőzsolcát teljesen elöntötte a víz.

Több társával együtt azonnal az emberek és az állatok mentésére sietett.  Aztán néhány hónappal később óriási kihívás elé állt és átúszta a Gibraltári szorost, az elmúlt években pedig már három alkalommal bizonyította kitartását a Kavicsos-tó jege alatt úszva.


Tovább...


Mezőkövesd Város Közszolgálati Tisztviselője kitüntető díj


A ”Mezőkövesd Város Közszolgálati Tisztviselője” kitüntető díj azon Mezőkövesd városban dolgozó közszolgálati tisztviselőnek adományozható, akinek munkáját a közéleti, közigazgatási feladatok megoldása során kiemelkedő kezdeményezőkészség, a legjobb megoldásra való törekvés jellemezte és magas szintű szakmai ismeretről tett tanúbizonyságot.


Tovább...


Templomok, múzeumok, kiállítóhelyek


2012. december 5-től a matyó népművészet az UNESCO szellemi világörökségének része!

 
Templomok

Szent László Templom


XVIII. századi barokk, római katolikus templom, XIV. századi gótikus kápolnával, Takács István freskóival.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Szent László tér 28.
Telefon: 06 49/313-225
Nyitva: H-P 6.30-13.00 és H-V misék idején, csoportoknak egyéb időpontban is előzetes bejelentkezéssel
Belépő: -
Miserend: 
október - március: H-CS: 6.30, 7.00, P-Szo: 6.30,7.00,17.00, V: 7.00, 9.00, 11.00, 17.00
április H-CS: 6.30, 7.00, P-Szo: 6.30,7.00,18.00, V: 7.00, 9.00, 11.00, 18.00
május - szeptember: H-CS: 6.30, 7.00, P-Szo: 6.30,7.00,19.00, V: 7.00, 9.00, 11.00, 19.00
A keleti országrész 2006-ban épített, második legnagyobb orgonája. Csoportoknak megrendelésre orgonamuzsika az év bármely időszakában  - Mozer János,  0620/456-1385.
www.matyoorgona.hu
OTP számlaszám, ahová a hívek adományaikat küldhetik:
11734107 - 20104539 - 00000000

Jézus Szíve Templom


A régi templom utódaként 2001-ben felszentelt modern, kéttornyú katolikus templom. Híres a Jézus szíve búcsú, matyóba öltözött résztvevőkkel.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Jezsuiták tere 2.

Telefon: 06 49/311-267, 06 49/500-501
Nyitva: H-V 13-18.30
Belépő: -
Miserend: H-SZ: 7.00, 18.00, V: 7.00, 9.00, 18.00

Mise a Reuma Kórházban (Zsóry üdülőterület) minden hó 2. és 4. csütörtökön 15.30
Református Templom


Cím: 3400 Mezőkövesd, Alkotmány u. 17.
Telefon: 06 49/539-009, 06 30/637-3476
Istentisztelet: vasárnap 11.00
Istentisztelet a Reuma Kórházban (Zsóry üdülőterület) minden hó 1. és 3. szerdáján 17.00
Múzeumok

Matyó Múzeum


Matyó népélet: tárgyakban élő hagyomány. Az egykori Korona Szálló műemlék épületében akadálymentesítve várja vendégeit. Matyó lakodalmas menet, matyó viseletek, fotó- és kékfestőműhely, surckészítő, parasztház hagyományos berendezéssel. Ajándékbolt zsűrizett emléktárgyakkal.
Virtuális séta a múzeumban

Cím:
 3400 Mezőkövesd, Szent László tér 8.
Telefon: 06 49/311-824, 06 49/500-151

E-mail: matyomuzeum@gmail.com

Nyitva: április-október:K-V 9.00-17.00

november-március: K-Szo 9.00-15.00

kivéve: húsvét és pünkösd hétfő nyitva; húsvét és pünkösd utáni kedd zárva
(A pénztár fél órával előbb zár.) 

Belépő 2019. február 1-től:
felnőtt 800 HUF; diák, nyugdíjas 400 HUF; családi (2 fn+2 diák) 1.600 HUF; 6 év alatt és 70 év felett ingyenes; CSOPORTOS jegy (15 fő felett): felnőtt 700 HUF/fő, diák/nyugdíjas 300 HUF/fő;
KOMBINÁLT jegy (Matyó M.+Gépmúzeum+Takács István Gyűjtemény): felnőtt 2.000 HUF, diák/nyugdíjas 800 HUF, családi 4.500 HUF 
III.15-én, VIII.20-án, X.23-án a múzeum látogatása INGYENES.


Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum


Európában egyedülálló kiállítás, mely Hajdu Ráfis János magángyűjteményéből jött létre. Ízelítő Észak-Magyarország legnagyobb kiállítói térrel - közel 3000m2 - rendelkező szabadtéri múzeumából: mezőgazdasági eszközök a kézi erőtől a benzines lokomobilokig, száz éves működőképes gépmatuzsálemek, ólas kert, jéggyár, gazdaház, istálló, díszes kovácsmunkák, háborús relikviák.
Virtuális séta a múzeumban

Cím: 3400 Mezőkövesd, Eötvös u. 32.
Telefon: 06 49/312-820
E-mail: gepmuzeum@freemail.hu
Nyitva: április 1 - október 31. K-V 9.00-17.00; 

november 1 - március 31. K-Szo 9.00-15.00
kivéve: húsvét és pünkösd hétfő nyitva; húsvét és pünkösd utáni kedd zárva

Belépő 2019. február 1-től: felnőtt 800 HUF; diák, nyugdíjas 400 HUF; családi (2 fn+2 diák) 1.600 HUF; 6 év alatt és 70 év felett ingyenes; CSOPORTOS jegy (15 fő felett): felnőtt 700 HUF/fő, diák/nyugdíjas 300 HUF/fő;
KOMBINÁLT jegy (Matyó M.+Gépmúzeum+Takács István Gyűjtemény): felnőtt 2.000 HUF, diák/nyugdíjas 800 HUF, családi 4.500 HUF 
III.15-én, VIII.20-án, X.23-án a múzeum látogatása INGYENES.

Takács István Gyűjtemény (Galéria)


2012. december 20-án nyitotta meg kapuit a Városi Galéria felújított épülete, mely ezentúl Takács István állandó gyűjteményes kiállításának ad otthont. Az elsősorban látványos mennyezeti freskóiról ismert templomfestő főműve az Egri Bazilika kupolafreskója, de számos munkája található az ország 290 templomában, köztük a váci és szombathelyi székesegyházban.
Virtuális séta

Cím: 3400 Mezőkövesd, Szent László tér 23.
Telefon: 06 49/500-024
Weboldal:
 www.takacsistvangyujtemeny.hu
E-mail: takacs.gyujtemeny@gmail.com
Nyitva:
 január-március és november-december: K-Szo 9.00-16.00; 
április-május és szeptember-október: K-Szo 9.00-17.00;
június-augusztus: K-V 9.00-17.00
kivéve: húsvét és pünkösd hétfő nyitva; húsvét és pünkösd utáni kedd zárva

Belépő 2019. február 1-től: felnőtt 800 HUF; diák, nyugdíjas 400 HUF; családi (2 fn+2 diák) 1.600 HUF; 6 év alatt és 70 év felett ingyenes; CSOPORTOS jegy (15 fő felett): felnőtt 700 HUF/fő, diák/nyugdíjas 300 HUF/fő;
KOMBINÁLT jegy (Matyó M.+Gépmúzeum+Takács István Gyűjtemény): felnőtt 2.000 HUF, diák/nyugdíjas 800 HUF, családi 4.500 HUF 
III.15-én, VIII.20-án, X.23-án a múzeum látogatása INGYENES.


Hadas városrész


A régi település szerkezetet megőrző, skanzen jellegű városrész. A régi házak ma tájházként, alkotóházként várják a látogatókat. A házak többségében ajándék és emléktárgyak is vásárolhatók.

Nyitva: a házak nyáron általában hétfő - vasárnap 10.00-17.00 között; ősztől tavaszig a házak zárva tartanak (kivéve Kisjankó Bori Emlékház), előzetes bejelentkezésre viszont bármikor szívesen kinyitnak egyéni vendégek számára is.
Belépő: - 
(kiv. Kisjankó Bori Ház, Bútorfestő Ház)

Kisjankó Bori EmlékházKisjankó Bori népművész szülőháza; XIX. századi parasztház.
Virtuális séta

Cím:
 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 22. (Hadas városrész) 
Telefon/fax: 49/312-759, 49/500-135

Nyitva:
- január - március: P-V 10.00-14.00
- április - június és szeptember - október: K-V 10.00-16.00
- július - augusztus: K-V 10.00-18.00
- november - december: K-Szo 10.00-14.00
kivéve: húsvét és pünkösd hétfő nyitva; húsvét és pünkösd utáni kedd zárva
csoportnak bejelentkezésre egyéb időpontban is

Belépő 2019. február 1-től: felnőtt 500 HUF; gyerek, nyugdíjas 250 HUF; 6 év alatt és 70 év felett ingyenes

 

Népi Művészetek Háza, Táncpajta 

A Matyó Néptáncgyüttes otthona. Matyó lakodalmas és más néptánc műsorok, kézműves mesterség bemutatók csoportok részére, gyermektáborok.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 5-7. (Hadas városrész)
Telefon/fax: 06 49/411-686
Honlap: 
www.matyofolk.hu 

Bútorfestő Alkotóház és Hímzőház


Hagyományos, Kovács Szabolcs festette matyó bútorok és tojások; lakás textíliák. XIX. századi lakóház.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 8-10. (Hadas városrész)
Telefon/fax: 06 49/500-288, 
0620/367-9698
Honlap: 
www.matyoart.com
Belépő: 300 Ft


Mézeskalács Ház 


Pető Anna mézeskalács műhelye.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 6. (Hadas városrész)
Telefon: 06 70/230-0138
Nyitva: március 15-október 31.: H-P 10.00-17.00, Szo 10.00-16.00, V 10.00-13.00
Belépő:   -   ,   mackókiállítás: 200 Ft
Honlap: 
www.mezeskalacsoshaz.hu
Kézműves program: mézeskalács díszítés. Maximum 25-30 fő tud egyszerre tevékenykedni. Előzetes bejelentkezés szükséges.


Gari  Margit Emlékház és Zeneház 

Az Emlékházban hajdanán Simon Istvánné Gari Takács Margit élt, aki történet- és mesemondásával, matyó népművészeti tevékenységével vált híressé. Népművészeti tevékenysége - mint például a matyó baba készítés, matyó hímzés - mellett a zene, a népdalok éneklése is jelentős szerepet töltött be életében (mialatt alkotott, mindig dalolt), így a kedves látogatók az Emlékház egy részében népzenei kiállítást is megtekinthetnek. Tervezett programként felidézésre kerül a régi „cuhárék” hangulata, illetve vendégzenekarok bemutatójára is sor kerül. Időszakonként a házban élő népzene hallható. Várjuk kedves látogatóinkat.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Mogyoróköz 6. (Hadas városrész)
Telefon: 06 70/377-0855, 06 49/414-123
Belépő: -

Nyitva tartás: márc.15-ápr.14. és okt.1-31. P-Szo: 10-14, V: 10-13,
ápr.15-szept.30. K-Szo: 10-16, V: 10-13

Festő- és Kéziszövő Alkotóház 

Laczkó Pető Mihály festőművész és Tábori Aranka kézi szövő alkotóháza az 1817-ben épült ház.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 30. (Hadas városrész)
Telefon: 06 49/311-081
Belépő: - 


Tűzzománcos Ház 

Tűzzománc, pasztell kép kiállítás..

Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 9. (Hadas városrész)
Telefon: 20/354-2987
Belépő: -

Nyitva: április.15 - szeptember 30: H-Szo 10-16

 


Fazekas Ház
 

Fehér Tibor népi iparművész műhelye és kiállítása.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Kisjankó Bori u. 38. (Hadas városrész)
Telefon: 06 49/311-595
Belépő: -
Nyitva: egész évben
Honlap: 
www.mezokovesdifazekas.hu
E-mail: 
feher_tibor57@t-online.hu


Iskolatörténeti Gyűjtemény


Cím: 3400 Mezőkövesd, László Károly u.10.
Telefon: 06 30/496-4705

Honlap: facebook oldal
E-mail: -

Nyitva: csak előzetes bejelentkezéssel

Belépő: felnőtt 200 Ft, diák 100 Ft

Répászky Zoltán nyugdíjas pedagógus áldozatos és kitartó munkájának köszönhetjük, hogy az érdeklődők ma megismerkedhetnek a hajdani iskolák berendezésével, felszereltségével. Az összegyűjtött relikviák három helyiségben tekinthetők meg. Az utca felőli teremben az 1945. előtti tárgyak kaptak helyet. Láthatunk itt a 20-as évekből származó padokat, nevelői asztalt dobogóval, háromlábú táblát, valamint korabeli térképeket, földgömböt. Az egykori tantermek hangulatát tökéletesen tükrözik továbbá a kiállított taneszközök pl.: palatáblák, tintatartók, régi tolltartók, tintahegyek, kalamáris, iskolatáska, nádpálca stb. A középső helyiségben szintén láthatók 1945. előtti dokumentumok, a gimnázium emlékei, s itt egymás mellett jól megférnek az úttörő és cserkész mozgalom relikviái is. A harmadik szobában az 1945. utáni időkből származó, környékbeli művésztanárok által készített festmények, szemléltető eszközök, tárgyak, bizonyítványok, naplók és szakdolgozatok találhatók. 


Matyó Porta 


Bemutatóterem, viseletbe öltöztetés, népművészeti ajándékbolt.

Cím: 3400 Mezőkövesd, Mártírok u. 19-21.
Telefon: 06 49/313-397, 06 20/915-5778
Web: 
www.matyorozsa.hu
Nyitva: H-P.: 10.00-18.00, Szo.: 10.00-16.00, V.: 10.00-13.00
Belépő: -További látnivalók, érdekességek

Szent László Gimnázium és Közgazdasái Szakközépiskola épülete, melynek timpanonján aranyfüsttel bevont muranói porcelánkép látható: a nagy Magyarország címerét szárnyas angyalok fogják közre. Az intézmény 2011-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját.

 - Mária és a szentek barokk szobor-csoport, világháborús-, '56-os, summás emlékmű, Kisjankó Bori és Mátyás király szobra, 1848-49-es obeliszk, Wass Albert emlékmű

két, egykori török birodalmi határjelző oszlop: A kb. 400-450 éves, nemrégiben felújított Kőkép feltételezhetően az oszmán-török birodalom határköve volt.

Kavicsos-tó és Szabadidőpark: a Kavicsos-tó környékén minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget: modern játszótér, kosárlabda pálya, szökőkút, kellemes sétautak padokkal. 

horgásztavak a bogácsi és a déli elkerülő út mellett

Honlap: http://www.matyohorgasz.eu/ 


Tovább...


Az Év Embere kitüntető cím


Az "Év Embere" kitüntető cím adományozható annak a személynek, aki az adományozás évében Mezőkövesd város érdekében a legkiemelkedőbb és legeredményezesebb munkát végezte.


Tovább...


Elindult a városrehabilitáció Mezőkövesden


Megkezdték a mezőkövesdi Közösségi Ház és a Szent László tér felújítási munkálatait.
A városrehabilitációs pályázat két elemének a kivitelezője az Imola Kft.


Tovább...


Városnézések Mezőkövesden


 

 


Tovább...


Bajzát László lett az év embere


Bajzát Lászlót választották meg az Év Emberének Mezőkövesden december 30-án.  A Városi Galéria dísztermében megrendezett Évértékelő Ünnepséget 2004 óta minden esztendőben megrendezik Mezőkövesden. A Város Önkormányzatának képviselő-testülete szervezésében lebonyolított eseményen részt vett többek között Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, dr. Fekete Zoltán polgármester, valamint jelen voltak a képviselő-testület tagjai.


Tovább...
Hirdetés

Webkamera: Kavicsos-tó
és SzabadidőparkVLC Media Player letöltése

 


Weboldalkészítés