Ugrás a tartalomhoz

Hibátlanul az élen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kazincbarcikai SC FC - Mezőkövesd Zsóry SE 2-3 (0-1)

Ötödik mérkőzését is megnyerte városunk felnőtt labdarúgócsapata a bajnokságban. Véber György tanítványai megyei rangadón diadalmaskodtak a hétvégén.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 5. fordulójában a 12. helyen álló Kazincbarcika vendégeként lépett pályára együttesünk szeptember 15-én. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Csapatunk előtt két nagy lehetőség adódott rövid időn belül, de előbb Bogdány jó ütemű kiugratása után Lipusz lőtt tiszta helyzetből az oldalhálóba, míg néhány perccel később ismét Bogdány előkészítését követően Hamar lövését hárította óriási bravúrral a hazaiak kapusa. A játékrész vége előtt két perccel megtört a jég, miután Éles kapott labdát a felező vonalnál, majd bátran elindult a barcikai kapu felé. A hazai védők nem vették komolyan a kövesdi védőt, aki néhány jó csel után belépett a 16-oson belülre és nagyszerűen lőtt a bal alsó sarokba úgy, hogy a labda a kapufáról vágódott a hálóba.
Fordulás után a hátrányban lévő hazaiak kezdeményeztek többet. Szabó János együttese két szöglet után Fótyik révén kétszer is közel járt az egyenlítéshez, de a hátvéd fejesei nem jutottak át a gólvonalon. A hazaiak a folytatásban is lendületben maradtak, azonban Kovács P. fejesét követően Szántai bravúrja megmentette csapatunkat a góltól. A találkozó 75. percében ellenben már a kiváló hálóőr is tehetetlen volt, amikor is egy indítás után Kovács P. vette át háttal a labdát a 16-os vonalánál, majd fordulásból szép mozdulattal lőtt a kapu jobb felső sarkába. Az egyenlítő gól után alig három perccel megérkezett a kövesdi válasz, amikor is egy remek indítás után Hamar emelte át a játékszert a kapujából rossz ütemben kimozduló Szabó felett, így labdarúgóink visszavették a vezetést. A 82. percben egy villámgyors kontra után Bogdány passzolt Jeremiáshoz, aki a középen egyedül érkező Hamar elé tálalt. A kövesdi támadó ügyesen húzta el a játékszert Szabó mellett, majd higgadtan a léc alá lőtt, így labdarúgóink megduplázták az előnyüket. A mérkőzés utolsó percében szépítettek az Észak-borsodiak, miután Menougong beadását a hajrában beállt Salvador továbbította a kövesdi ketrecbe. A találkozón ezt követően már nem történt említésre méltó esemény, így csapatunk ötödik mérkőzését is megnyerte a pontvadászatban és továbbra is 100%-os teljesítménnyel áll a Keleti csoportban. Élesék 5 forduló után 15 ponttal vezetik a tabellát a 10 pontos Vác és a 9 egységgel álló Orosháza előtt.


A Szeged jön

Csapatunk legközelebb a 7. helyezett Szegedet látja vendégül Mezőkövesden. Labdarúgóink szeptember 23-án, vasárnap 16 órakor fogadják a csongrádi alakulatot a Városi Sportpályán.



A mérkőzés jegyzőkönyve:


Kazincbarcikai SC – Mezőkövesd-Zsóry SE 2-3 (0-1)
Kazincbarcika, 300 néző. játékvezető: Takács J.
KBSC: Szabó Á. – Privigyei, Komlósi, Fótyik, Szala (Salvador, 81.) – Messi, Maicon, Ngalle 
(Hornyák, 65.), Luiz (Renan, 46.) – Menougong, Kovács P. vezetőedző: Szabó János
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs, Lakatos, Elek, Éles – Sigér (Bagi, 72.), Irhás (Dobos, 
46.), Bognár – Bogdány, Hamar, Lipusz (Jeremiás, 58.). vezetőedző: Véber György
Gólok: Kovács P. (75.p), Salvador (89.p), illetve Hamar 2'(78. és 82.p), Éles (43.)

Kapcsolódó hírek