Ugrás a tartalomhoz

Véget ért a nagy sorozat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő -  Mezőkövesd Zsóry SE 2-1 (2-0)

Elszenvedte az első vereségét városunk felnőtt labdarúgócsapata a bajnokságban. Együttesünk a Balmazújváros otthonában maradt pont nélkül.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 7. fordulójában az egyre jobb formába lendülő, középmezőnyhöz tartozó hajdúsági gárda vendégeként léptek pályára Hamarék szeptember 30-án. A hazaiak a találkozó első percétől nagy akarással, de helyenként túlságosan agresszíven játszottak, melynek következtében Véber Györgynek már a 10. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania, miután Lipusz egy durva belépő után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Az újvárosiak még az ápolás ideje alatt kihasználták az időleges emberelőnyüket, miután egy lendületes akció végén Szőllősi talált közelről a kövesdi kapuba. A vendéglátók a folytatásban is agresszíven futballoztak, ami az első negyedóra végén kis híján újabb kényszerű cserét eredményezett, azonban Bogdány néhány perces ápolás után vissza tudott térni a pályára. Együttesünk visszafogottan futballozott, Elekék védekezésben és támadásban sem nyújtottak jó teljesítményt, miközben a hajdúsági együttes Forgács közeli lövése után megduplázta az előnyt a 22. percben. A játékrész második felében sem változott jelentősen a helyzet, Urbinék fölényben játszottak, míg labdarúgóink csak elvétve jutottak el az újvárosi kapuig, azonban újabb gól egyik oldalon sem született a szünetig.
Fordulás után kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, majd csapatunk fokozatosan fölénybe került és Dobosék egyre többször jutottak el a hazai 16-osig. A fölény a 65. percben érett góllá, amikor is Sigér 20 méteres lövése után a labda nagy erővel vágódott Domokos kapujába. Bagiék a szépítőtalálatot követően helyenként nyomasztó fölényben játszottak, de a pontatlan indítások, pontrúgások, illetve beadások miatt csak ritkán sikerült gólhelyzetet teremteni a balmazújvárosi 16-os előterében. Együttesünk nagy erőket mozgósított és a találkozó utolsó pillanatáig küzdött az egyenlítésért, de Hamarék nem tudták „bevinni” a pontot érő találatot, így Véber György csapata ebben az évben először vesztesen hagyta el a játékteret bajnoki összecsapáson.


Újabb rangadó jön

Szántaiék a vereség ellenére magabiztos előnnyel vezetik a tabellát. Labdarúgóink 18 ponttal állnak az első helyen, a 14 pontos Nyíregyháza és a 12 egységgel álló Orosháza előtt. Jeremiásék a pontvadászat következő játéknapján a dobogó legalsó fokán tanyázó Orosházát látják vendégül október 7-én, vasárnap. A mérkőzés 15 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Mezőkövesd-Zsóry 2-1 (2-0)
Balmazújváros, 500 néző, játékvezető: Oláh (Butkai, Szvetnyik)

Balmaz: Mester - Bokros, Kiss, Forgács, Németh (Sárközi), Nagy, Kónya, Szőllősi, Virágh, Belényesi (Ludánszki), Urbin (Csobán). vezetőedző: Híres Gábor
MSE: Szántai - Hegedűs (Bagi), Lakatos, Elek, Éles - Sigér (Szabó), Dobos, Bognár - Bogdány, Hamar, Lipusz (Jeremiás). Vezetőedző: Véber György
Gólok: Szőllősi (11.p), Forgács (22.p), illetve Sigér (65.p)

Kapcsolódó hírek