Ugrás a tartalomhoz

Döntetlen a rangadón (Videóval frisstíve)

Mezőkövesd hírei

CLAAS-Törökszentmiklósi KE – Mezőkövesdi KC 30-30 (14-14)

Hősies küzdelemben, az utolsó másodpercekben kapott góllal veszített pontot városunk felnőtt kézilabdacsapata a bajnokságban.

Az NBI/B Keleti csoportjának 4. fordulójában az 5. helyezett Törökszentmiklósra látogattak Zsigmond György tanítványai október 13-án. A két csapat egyaránt 4 ponttal állt a tabellán, így nagy küzdelemre lehetett számítani az összecsapáson. Feketéék helyzetét nehezítette, hogy a korábban megsérült Mazák mellett Zsigmond és Zele sem lehetett ott a pályán, így együttesünk megfogyatkozva lépett pályára a mérkőzésen, ennek ellenére Kleisék kezdték jobban a találkozót. A mérkőzés elején csapatunk szerezte meg a vezetést, így az 5. percben 3-2, míg a 8. minutumban 6-4-es kövesdi vezetést könyvelhettek a szurkolók. Az MKC ezután megtorpant, amely elsősorban a kimaradt helyzetekben mutatkozott meg, így a félidő felénél 7-7-re módosult az állás. A folytatásban viszont ismét kézilabdázóink játszott jobban, melynek eredményeként a 22. percben 13-10-re megléptek Bánék. Csapatunk a játékrész hajrájában ismét hullámvölgybe került, emiatt a félidő végére végére elolvadt a kövesdi előny, ráadásul Benis a játékvezetők túl szigorú ítélete miatt egy lerántásért egyből piros lapot kapott, ezért az MKC elveszítette a rutinos szélsőt.
Fordulás után villámrajtot vettek Trivkovicsék és a 34. minutumban 17-14-re vezettek. Ezután állandósult a két csapat közötti távolság, a kiváló formában védő Kovács és a masszív védekezés mellett elöl rendre góllal zárultak a kövesdi akciók, így a 41. percben 20-17 volt az állás. AZ MKC ezt követően ismét visszaesett egy kicsit, ezért egy gólra olvadt a kövesdi fór, azonban a továbbra is kiváló formában védő Kovács és az összecsapáson 8 találatig jutó Fekete vezérletével folyamatosan az MKC vezetett. A mérkőzés záró tíz perce 24-23-as kövesdi vezetésnél kezdődött. Az MKC ekkor ismét magára talált és 7 minutummal a lefújás előtt 27-24-ra meglépett a hazai gárdától. A hajrában óriási küzdelem zajlott a pályán amely áldozatot is követelt. Csapatunk játékosai közül Trivkovics, Kovács és Bán szorult ápolásra, ráadásul a fiatal kövesdi irányító nem is tudta folytatni a játékot. A hazai gárda Takács és Csató irányításával egy gólra felzárkózott, így Zsigmond György fél perccel a lefújás előtt időt kért. A kövesdi akció eredménytelenül zárult, míg az ellentámadást egy szabálytalansággal sikerült megállítania Trivkovicsnak, így 4 másodperccel a lefújás előtt szabaddobáshoz jutottak a vendéglátók, melyet Takács révén ki tudtak használni, ezért az egyik pontot otthon tartották. Az erősen tartalékos MKC óriási akarással, hősies játékkal ért el döntetlent Törökszentmiklóson. Együttesünk a pontszerzéssel megőrizte a 6. helyét a tabellán 5 ponttal. Csapatunk hátránya 3 pont a továbbra is hibátlan Balmazújváros és a Nyíregyháza előtt.

Kétfrontos küzdelem

Trivkovicsék legközelebb az Ózdi KC csapatát látják vendégül Mezőkövesden. A megyei rangadó október 20-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, míg 16 órától az ifjúsági gárdák harcolnak majd a bajnoki pontokért. Az MKC emellett a Magyar Kupa 2. fordulójában is pályára lép majd ezen a héten. Molnárék a másodosztályú pontvadászat sereghajtójához, a Hajdúböszörmény gárdájához látogatnak október 16-án, kedden. A kupamérkőzés 19 órakor kezdődik a hajdúsági településen.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

CLAAS-Törökszentmiklósi KE - Mezőkövesdi KC 30-30 (14-14)
Törökszentmiklós, 300 néző, vezette: Ágnecz, Sipos
TKE: Török, Récsi (kapusok), Nagy T. 1, Soós, Zöldy 1, Csikós 1, Szöllősi 2, Takács 8, Gelley 4, Csató 8, Musits 3 (2), Kocsis 2, Mészáros G., Losonc, Mészáros P. Vezetőedző: Kiss Gergely
MKC: Kovács J., Tóth (kapusok), Fekete L. 8, Molnár 3 (2), Benis 2, Kleis 5, Trivkovics 4, Bán 4, Nyitrai J., Kovács P. 4, Fekete D. vezetőedző: Zsigmond György
Hetesek: 4/2 ill. 3/2
Kiállítás: 10 ill. 14 perc
Kizárás: Losonc (harmadik kétperces) ill. Benis (egyből piros)

Kapcsolódó hírek