Ugrás a tartalomhoz

Jótékonysági bál a gimiben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Jubileumi jótékonysági bált rendeztek a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában. Az oktatási intézmény 15. alkalommal bonyolította le a nagyszabású eseményt.

 

Az iskola nevelőtestülete és a szülői munkaközösség szervezésében megrendezett bál ünnepi műsorral kezdődött október 12-én. Az intézmény tanárainak és diákjainak előadásában színes, változatos és színvonalas produkciókat tekinthettek meg a résztvevők. A műsor keretében néptánc mellett divatbemutató, továbbá hangszeres, valamint énekes előadás színesítette a jótékonysági estet. A közel egyórás műsor után Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára, a bál fővédnöke köszöntötte a jelenlévőket. Tállai András kiemelte az intézmény és az oktatás jelentőségét, emellett hangsúlyozta, hogy a 100 éves jubileummal kapcsolatban ki kell emelni és tisztelni kell azokat a személyeket, többek között iskola és városi vezetőket, nevelőket, akik részesei voltak a gimnázium életének és segítséget nyújtottak abban, hogy az intézmény megérje az évszázados kort.

A nagyszabású esemény a hivatalos programot követően vacsorával és tánccal folytatódott. A jó hangulatú jótékonysági esten a Randevú Zenekar húzta a talpalávalót. Az éjszaka folyamán tombolahúzás is szerepelt a programban, melynek keretében értékes ajándékok találtak gazdára.


Fontos célok

A bál bevételét ezúttal is olyan célokra használják fel, amelyek az iskola diákjainak mindennapjait könnyítik meg. Az iskola alapítványa elsősorban a szociálisan rászoruló diákokat támogatja az összegyűlt pénzből, de a tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elérő tanulók jutalmazása is a célok között szerepel. Fontos feladat továbbá az iskola hangosítóberendezéseinek fejlesztése. A bál bevételének egy részét a technikai rendszer korszerűsítésére szeretnék felhasználni.

Kapcsolódó hírek