Ugrás a tartalomhoz

Továbbjutás a kupában

Mezőkövesd hírei

Hajdúböszörményi TE - Mezőkövesdi KC 26-32 (15-18)


Magabiztos győzelemmel jutott tovább városunk felnőtt csapata a Magyar Kupában. Kézilabdázónk a másodosztályú hajdúsági gárdát fektették két vállra.
Együttesünk a Magyar Kupa 2. fordulójában kapcsolódott be a sorozat küzdelmeibe, melynek keretében az MKC-hoz hasonlóan második vonalban érdekelt hajdúsági csapat otthonában léptek pályára Feketéék október 16-án. A két NBI/B-s alakulat gyakorlatilag egy „előrehozott” bajnoki rangadót játszott egymás ellen, hiszen október 27-én ugyanebben a felállásban a pontvadászatban is találkoznak majd az együttesek. A tabellán elfoglalt helyezések alapján az MKC volt a mérkőzés esélyese, mivel együttesünk a 6. helyen áll 5 ponttal, míg a hazaiak pont nélkül az utolsó pozíciót foglalják el a bajnokságban. A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 7-7 után a sérülések miatt erősen tartalékos MKC zsinórban öt gólt szerzett, így Benisék megléptek a hazaiaktól. Szabó Csaba gárdája nem roppant össze a kövesdi rohamtól, sőt Uzonyi vezérletével néhány perc alatt ledolgozták a hátrányukat, viszont a félidő záró szakasza Molnáréknak sikerült jobban, akik három gólos előnyt harcoltak ki a szünetig.
Fordulás után az MKC kézben tartotta mérkőzést, a hazaiak minden erőfeszítésük ellenére nem tudták utolérni Kleiséket. Kézilabdázóink fokozatosan növelték a különbséget a 2. játékrészben, ennek eredményeként Molnárék a félidő derekán 25-21-re, majd néhány perccel később már 29-23-ra vezettek. A mérkőzés záró percei nem hoztak változást, kézilabdázóink különösebb megerőltetés nélkül tartották a különbséget és a játék képe alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Együttesünk a sikernek köszönhetően bejutott a Magyar Kupa 3. fordulójába.

Megyei rangadó Kövesden

Zsigmond György csapata az Ózdi KC együttesét látja vendégül a bajnokságban a hétvégén. A megyei rangadó október 20-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Hajdúböszörményi TE - Mezőkövesdi KC 26-32 (15-18)
Hajdúböszörmény, 50 néző, vezette: Baranyi, Szloska
 
HTE: Mándi N., Egri (kapusok), Mándi K. 2, Csébi, Nádasdi, Sánta 3, Feind 2, Kiss 1, Bíró 3, Oláh 3, Debreceni, Uzonyi 8, Vass, Torzsa 4. Vezetőedző: Szabó Csaba
 
MKC: Tóth (k), Fekete L. 6, Molnár 3, Benis 7, Kleis 6, Trivkovics 3, Nyitrai J., Kovács P. 6, Fekete D. 1. Vezetőedző: Zsigmond György
 
Hetesek: 1/1 ill. 4/4
Kiállítás: 2 ill. 2 perc
Az eredmény alakulása: 4-3, 7-7, 7-12, 13-13, 15-16, 19-21, 21-25, 23-29

Kapcsolódó hírek