Ugrás a tartalomhoz

Fontos győzelem a küzdelmes rangadón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Ózdi KC 30-29 (16-15)

Értékes győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a bajnokságban. Kézilabdázóink nagy küzdelemben tartották itthon a pontokat a megyei rangadón.

Az NBI/B-s pontvadászat Keleti csoportjának 5. fordulójában a 4. helyen álló Észak-borsodi együttes látogatott Mezőkövesdre október 20-án. A két csapatot mindössze két hely és egyetlen pont választotta el a tabellán, így kiélezett találkozóra számíthattak a felek. Az MKC ezúttal is tartalékos összeállításban lépett pályára, hiszen Mazák, mellett Zele és Zsigmond is kénytelen volt kihagyni a mérkőzést. A megyei rangadó első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ennek eredményeként a 12. percben 7-7 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Feketéék egy 3-0-ás sorozattal rukkoltak ki, így a játékrész felénél 10-7-re megléptek az összesen 9 korábban Kövesden is megfordult játékost felvonultató ózdiaktól. Kézilabdázóink ezután megtorpantak melyhez Trivkovics kiállítása is hozzájárult, ugyanis az MKC rutinos beállósa negyedóra alatt kétszer is a büntetőpadra kényszerült, ezért a végleges kiállítás szélére sodródott. Kézilabdázóink a kiállítás után 12 perc alatt mindössze négyszer tudták bevenni a látogatók kapuját, emiatt Váczi Sándor csapata 14-nél beérte Bánékat a 27. percben. így a csapatok 14-14-nél kezdték meg az első félidő hajráját. Az utolsó három perc csapatunknak sikerült jobban, ennek köszönhetően az MKC egy gólos előnnyel vonulhatott pihenőre.
Benisék fordulás után 10 percig tartották az 1-2 gólos előnyüket, de az utolsó 20 percnek 19-19-nél vágtak neki az együttesek. Ezt követően ismét felváltva estek a gólok, azonban folyamatosan Lázáréknál volt az előny. A rendkívül izgalmas és küzdelmes találkozón egy lerántás miatt Nyitrai egyből piros lapot kapott a 40. percben, így a fiatal kövesdi védő játékos számára idő előtt befejeződött az összecsapás.  A rangadó záró szakasza is rendkívül izgalmasan alakult. A csapatok egészen 25-25-ig tapadtak egymásra, majd az MKC a fiatal szélső, Kovács Péter és Kleis vezérletével egy 4-1-es sorozatot produkált és 29-26-os vezetésnél kezdhette meg az utolsó öt percet. A végjáték izgalmairól elsőként a játékvezetők gondoskodtak, akik Barta belemenése után meglepetésre Trivkovicsot állították ki, így Nyitrai után a beállós is piros lapot kapott és nem térhetett már vissza a pályára. A látogatók jól használták ki az emberelőnyt, és Barta vezérletével zsinórban háromszor voltak eredményesek, miközben a kövesdi helyzetek kimaradtak, így az utolsó két perc 29-29-nél indult. A záró két perc elején Molnár találatával ismét együttesünk szerzett vezetést, majd egy-egy elrontott akció után az ózdiak támadhattak az utolsó fél percben, amikor is Váczi Sándor időt kért. Az egyperces „szünet” után Panyiék nagy elánnal támadtak és a szépen kijátszott akció végén Barta tört be a 6-oson belülre majd a földre huppant, a játékvezetők pedig 7 méterest ítéltek a vendégek javára egy másodperccel a lefújás előtt. A labdát Nyeste vette a kezébe és a játékvezetői sípszó után ellőtte, amely a remek érzékkel közbeavatkozó Kovács karjáról visszaszállt a mezőnybe, így az MKC egy góllal megnyerte a rangadót. A lefújás után rég nem látott ünneplés kezdődött a pályán és a lelátón egyaránt. A nézők felállva, vastapssal jutalmazták a hősiesen küzdő kövesdi kézilabdázókat, akik megérdemelten tartották itthon a bajnoki pontokat. Feketéék a győzelemnek köszönhetően helyet cseréltek az Ózddal és 7 ponttal állnak a tabellán.
Zsigmond György tanítványai legközelebb Hajdúböszörményben lépnek pályára a bajnokságban. A találkozó október 27-én, szombaton 18 órakor kezdődik a hajdúsági városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Ózdi KC 30-29 (16-15)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Medve, Nagy
MKC: Kovács J., Tóth, Sipos (kapusok), Fekete L. 4, Molnár 5 (3), Benis 5, Kleis 7 (2), Trivkovics 1, Nyitrai J., Kovács P. 7, Bán 1, Fekete D. Vezetőedző: Zsigmond György
ÓKC: Teremy, Nyitrai Sz., Losonczi (kapusok), Kocsis R. 2, Panyi 3, Lázár 1, Nyeste B. 6 (1), Scitovszky R., Koscsó 7 (5), Papp 1, Barta 8, Harkó 1. Vezetőedző: Váczi Sándor
Hetesek: 6/5 ill. 9/6
Kiállítás: 8 ill. 10 perc
Kizárás: Nyitrai J. (egyből piros), Trivkovics (3. kétperces)

Kapcsolódó hírek