Ugrás a tartalomhoz

Könnyed kövesdi győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hajdúböszörményi TE - Mezőkövesdi KC 22-27 (8-16)

Magabiztos győzelemmel folytatta bajnoki szereplését városunk felnőtt kézilabdacsapata.

Az NBI/B-s pontvadászat 6. játéknapján a sereghajtó hajdúsági együttes vendégeként léptek pályára Bánék október 27-én. A hazai gárda mind az öt eddig lejátszott bajnoki találkozóját elveszítette, ennek ellenére kézilabdázóink nem vehették félvállról a mérkőzést, ugyanis a vendéglátók két nagyarányú vereség mellett három alkalommal is csak egyetlen találattal maradtak alul aktuális ellenfelükkel szemben. Ami csapatunk bajnoki szereplését illeti, Bánék 7 ponttal a 4. helyről várhatták az összecsapást, de a sérüléssel bajlódó Mazák, Zsigmond és Zele ezúttal sem lehetett ott a parketten. A két csapat a mérkőzés előtt másfél héttel találkozott egymással a Magyar Kupában, ahol hatgólos, 32-26-os kövesdi siker született, így Zsigmond György gárdája léphetett tovább a sorozat következő fordulójába.
Feketéék jól kezdték az összecsapást, melynek eredményeként csapatunk már a találkozó elején magához ragadta a vezetést. Ebben a periódusban főként Trivkovics volt elemében, aki az első hét kövesdi találatból négyet szerzett. A lendületes kezdés után tovább szaporodtak Zsigmond György gondjai, mivel az egyre jobb formában játszó Kovács Pétert combsérülés miatt le kellett cserélni a 10. percben, és a fiatal szélső a hosszas ápolás ellenére sem tudta folytatni a mérkőzést. A kövesdi védekezés és kapusteljesítmény nagyszerűen összeállt, Kovács János brillírozott a gólvonal előtt, míg Kleisék többször is gyors leindítások után lőttek gólokat, így folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között. A játékrész vége előtt négy perccel már tízet számolt a kövesdi szurkolótábor a hazaiakra, akik az utolsó két percben Benis kiállítása alatt faragtak valamelyest a hátrányukból, de így is jócskán 10 gól alatt maradtak az első felvonás után.
A második játékrész gyors gólváltással kezdődött, majd a magabiztos előny tudatában kissé könnyelműen játszó csapatunk Molnár és Trivkovics szabálytalanságai miatt kettős emberhátrányba került. Feketéék teljesítménye ekkor egy kicsit visszaesett, így  a hajdúsági gárda megkezdte a felzárkózást. A nyolc gólos kövesdi előny rövid idő alatt ötre csökkent, de kézilabdázóink ezután sem találták meg a ritmust. A két böszörményi kapus többször is bravúrosan avatkozott játékba, emellett az MKC játékosai elől több alkalommal is labdát vesztettek, így a 41. percben 20-17 volt az állás. A hazai alakulat azonban ettől tovább nem tudott felzárkózni, ugyanis a kapuban Kovácsot váltó Tóth, a beállása után azonnal elkapta a fonalat és jó néhány böszörményi lövést hárított, ráadásul a kövesdi hálóőr a kipattanó lövéseket is rendre „betakarta”. A jó kapusteljesítmény láthatóan megzavarta a vendéglátókat, akik a játékrész középső tíz percében csak Uzonyi révén tudták bevenni a kövesdi ketrecet, miközben az MKC Molnár vezérletével ötször is megzörgette a hazai hálót, így csapatunk újra jelentős előnnyel vezetett. A sereghajtó alakulat a találkozó záró 10 percében még megpróbált közelebb lopózni, de az utolsó percekben lőtt kövesdi gólok végképp eldöntötték a két pont sorsát. Csapatunk összességében magabiztos teljesítményt nyújtott és teljesen megérdemelten hozta el mindkét pontot a hajdúsági gárda otthonából.
Együttesünk a szép győzelemmel megerősítette helyét az élbolyban. Molnárék 6 forduló után a 4. helyen állnak a tabellán 9 ponttal.


Hétfőn jön Chile, majd az aktuális első

Kézilabdázóink legközelebb a jelenleg listavezető pozíciót elfoglaló Balmazújváros gárdáját látják vendégül a bajnokságban Mezőkövesden. Az összecsapás november 3-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Feketéék a bajnoki rangadó előtt egy nemzetközi edzőmérkőzésen is pályára lépnek, méghozzá Chile felnőtt válogatottja ellen. A Veszprémben játszó világklasszis Onetot is soraiban tudó dél-amerikai csapat október 29-én, hétfőn 18 órakor játssza le az edzőmérkőzést az MKC felnőtt gárdájával. A találkozó helyszíne a bajnoki összecsapáshoz hasonlóan a Városi Sportcsarnok lesz.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Hajdúböszörményi TE - Mezőkövesdi KC 22-27 (8-16)
Hajdúböszörmény, 120 néző, vezette: Dudás, Serfőző
HTE: Mándi N., Egri (kapusok), Sánta, Mándi K. 1, Szabó R. 3, Nádasdi, Bíró 5, Kiss 1, Feind, Oláh 3 (1), Csébi 3, Debreceni, Vass 1, Torzsa 1, Uzonyi 4. Vezetőedző: Szabó Csaba
MKC: Kovács J., Tóth (kapusok), Fekete L. 2, Molnár 4 (2), Benis 2, Kleis 9, Trivkovics 8, Kovács P. 1, Bán 1, Nyitrai J..
Vezetőedző: Zsigmond György

Kapcsolódó hírek