Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. május 30. (kedd) 09:20 Janka, Zsanett névnapja van
 
Magyar tájak (videóval frissítve)

Ezzel a címmel nyílt önálló kiállítása Tóth Eszternek a Közösségi Ház emeleti tánctermében. Az október 26-ai tárlatmegnyitóra ellátogatók a magyar tájakon, a Tisza-parton, a Bükkben készült szebbnél szebb festményeket láthattak.


A fiatal, mezőkövesdi lány már korábban, 5 évvel ezelőtt bemutatkozott egyszer a mezőkövesdi művészetkedvelők előtt, akkor testvérével együtt rendeztek be egy tárlatot. Ez alkalommal csak Tóth Eszter alkotások kaptak helyet a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében. A porpasztell-krétával készült tájképek a környezetünkben található tájakon, például a Tisza-parton, a Bükkben készültek. A teremben végigsétálva megismerhetjük e tájak évszakonkénti arcát, láthatjuk az erdőt tavasszal, télen, a nyári tiszai víztükröt.
A kiállítás elején dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Fridél Lajos művésztanár nyitotta meg szakmai szempontból a tárlatot. Mindketten Kisjankó Bori nénihez, az ő tehetségéhez, egyedülő művészi érzékéhez hasonlították a fiatal mezőkövesdi művészt, alkotásait.
A megnyitón közreműködött Farkas Ágnes, a Mezőkövesdi Hang-Stúdió Egyesület szólóénekese és Balogh Éva, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület vezetője.
A tárlat november 19-ig tekinthető meg a Közösségi Ház kiállítótermében.


Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés