Ugrás a tartalomhoz

Rangadó gól nélkül (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Putnok VSE 0-0

Gól nélküli döntetlent ért el városunk felnőtt labdarúgócsapata a megyei rangadón. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 12. fordulójában az újonc, 8. helyen tanyázó észak-borsodi gárda látogatott Mezőkövesdre november 4-én.

Labdarúgóink öt nyeretlen mérkőzéssel a hátuk mögött várhatták Koszta Péter együttesét, így csapatunknak nagyon fontos lett volna a győzelem megszerzése. Ennek megfelelően csapatunk játszott fölényben a mérkőzésen. Ficsórék a játékrész első felében több nagy helyzetet is kidolgoztak. Elsőként Bagi előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de Lipusz szabadrúgása után tiszta helyzetből a jól helyezkedő Botló kezébe fejelte a labdát az 5. percben, majd hét minutummal később Hamar puskázott el egy ígéretes lehetőséget. A folytatásban is csapatunk irányította a mérkőzést. A 21. percben Sigér távoli bombáját tornázta ki Botló, majd Hamar lövése kerülte el néhány centivel a putnoki ketrecet. Az első félóra vége előtt Bognár szabadrúgását követően Bányai tisztázott nehéz helyzetben, majd ismét Sigér próbálkozott egy távoli lövéssel, azonban az észak-borsodi gárda kapusa ezúttal is a helyén volt. A legnagyobb putnoki lehetőség a 37. percben alakult ki, amikor is Elek robbant be egy jobb oldalról érkező beadásra, azonban a vendégek támadója az 5-ös vonaláról becsúszva a léc fölé küldte a játékszert. Az utolsó minutumban még Bognár villant, de a kapuba vezető utat nem sikerült megtalálnia.
A játék képe nem változott a második félidőben. Csapatunk nagy fölényben játszott, míg a vendégek a biztonságos védekezésre helyezték a fő hangsúlyt és csak ritkán jutottak el a kövesdi 16-os előterébe. A találkozó 50. percében Hamar lőtt fordulásból kapura, de a lövése kevéssel elzúgott a bal felső sarok mellett, majd újabb két perccel később Botló szedte fel szépen a labdát a lendületben lévő kövesdi támadó elől. Négy minutummal később az agilisen játszó Sigér lőtt távolról, de gól ebből a lehetőségből sem született. Alig egy perccel később Hamar huppant a földre a 16-oson belül a védők gyűrűjében, de a játékvezető sípja néma maradt. Ezt követően Lipusz percei következtek. A csatár rövid idő alatt kétszer került nagy helyzetbe, de előbb a felső lécet találta el, majd a játékrész felénél éles szögből az oldalhálóba bombázott. A 68. minutumban Lucian 18 méterről megeresztett bombaerős kapáslövését hárította szép vetődéssel Ficsór. Együttesünk a záró 20 percben is végig támadott, de miután Bognár lövéséből sem született gól a 83. percben, így Bagiéknak meg kellett elégedniük az egy ponttal. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a putnoki Bogdan a kiállítás sorsára jutott az utolsó percben, miután megkapta a 2. sárga lapját.
Labdarúgóink immár hat összecsapás óta nyeretlenek, így három fordulóval az őszi szezon vége előtt a 4. helyen állnak a tabellán 20 ponttal. Együttesünk hátránya 3 pont a listavezető Békéscsaba mögött.
Véber György tanítványai legközelebb Ceglédre látogatnak a bajnokságban. Az összecsapás november 10-én, szombaton 13.30-kor kezdődik a Pest megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry SE - Putnok VSE 0-0
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Pánczél (Péter, Hima)
MSE: Ficsór - Nagy, Lakatos, Szalai, Hegedűs - Sigér, Bagi (Bogdány), Bognár, Dobos - Hamar (Szabó), Lipusz. Vezetőedző: Véber György
PVSE: Botló - Szögedi, Bogdán, Bányai, Kovács, Illés, Bálint (Boczki), Odrobéna (Monyók), Horia, Lucian (Kerékgyártó), Elek. Mb. edző: Kócsi József
Kiállítva: Bogdan (második sárga lappal a 95. percben)

Kapcsolódó hírek