Ugrás a tartalomhoz

Elbukott az éllovas Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 33-30 (17-15)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabdacsapata a listavezető hajdúsági gárda ellen. A sikernek köszönhetően egy pontra olvadt Feketéék hátránya az első helyezettel szemben.

Az NBI/B-s bajnokság Keleti csoportjának 7. játéknapján a hat mérkőzés után 100%-os teljesítménnyel álló Balmazújváros látogatott városunkba november 3-án. Az összecsapás tétje nagy volt, hiszen kövesdi győzelem esetén minimálisra csökkenhetett a két csapat közötti távolság, ellenben újvárosi siker esetén a bajnokság éllovasa 5 pontos előnnyel várhatta volna a folytatást.
Kézilabdázóink jól kezdték a felsőházi rangadót, azonban 2-0-ás kövesdi vezetés után villámgyorsan egyenlítettek Rácz Sándor tanítványai. Ezt követően rövid ideig együtt haladtak a csapatok, majd ismét az MKC percei következtek, melynek köszönhetően Kleisék 8-5-re megléptek a 13. percben. Rácz Sándor időkérése jól jött a vendégeknek, akik három perc alatt zsinórban négyszer találtak csapatunk hálójába, így a hajdúságiak 9-8-ra átvették a vezetést a félidő felénél. A folytatásban mindkét csapat védekezése összeállt, emiatt hét perc alatt mindössze három találat született, melynek eredményeként a félidő utolsó hét perce 10-10-nél kezdődött meg. A hátralévő időben mindkét csapat támadójátéka feljavult, így ismét beindult a gólgyártás. A nagy küzdelemből a sérülésből felépült Mazákot és Zsigmondot bevető együttesünk jött ki jobban, ugyanis Molnárék a dudaszó előtt szerzett találatnak köszönhetően két gólos előnnyel mehettek a szünetre.
Csapatunk a fordulás után állva hagyta Pánczélékat. A kövesdi játékosok fegyelmezetten, lendületesen és kreatívan kézilabdáztak, melyhez a látogatók széteső játékkal asszisztáltak. A fergeteges kezdés egy 7-2-es kövesdi rohamot eredményezett, így hétgólosra duzzadt a kövesdi előny és a 38. percben már 24-17 állt az eredményjelzőn. Ezt követően valamelyest magukra találtak a vendégek, akik négy perc alatt két gólt lefaragtak a hátrányukból. A félidő második felében kiegyenlített játék folyt a pályán. A vendégek a gólerős István vezérletével próbáltak felzárkózni, de nem találták az ellenszert a Kleis, Fekete, Trivkovics vezette kövesdi csapat játékára, így együttesünket négy gólnál jobban nem tudták megközelíteni. A rangadó záró percei 32-27-es hazai vezetésnél indultak és ugyan Ráczék még egy huszáros hajrával közelebb férkőztek az MKC-hoz, de a kövesdi győzelemhez nem férhetett kétség. Csapatunk az őszi szezon legjobb játékával aratott magabiztos és teljesen megérdemelt győzelmet a veretlenségét elveszítő hajdúsági gárda ellen.
A forduló másik rangadóján a szintén 100%-os Nyíregyháza Egerben lépett parkettre. A két csapat összecsapása 31-27-es egri sikerrel zárult, így az éllovas kettős előnye egy pontra csökkent az üldözőkkel szemben. A Balmazújváros és a Nyíregyháza 12 ponttal vezeti a tabellát az egyaránt 11 egységet gyűjtő Törökszentmiklós, MKC, Eger alkotta hármas előtt.


Két fontos mérkőzés a héten

Zsigmond György csapata két tétmérkőzést fog lejátszani ezen a héten. Együttesünk előbb a Magyar Kupa 3. fordulójában lép pályára, melynek keretében Trivkovicsék az SBS Eger Eszterházy SZSE csapatát látják vendégül Mezőkövesden november 7-én, szerdán 18 órától. Feketéék a pontvadászatban legközelebb Lajosmizsére utaznak. Az összecsapás november 10-én, szombaton 18 órakor kezdődik.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 33-30 (17-15)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Hargitai II., Palkovits
MKC: Kovács J. - Bán, Benis 4, Kleis 8, Trivkovics 7, Fekete 8, Molnár 3 (2). Csere: Tóth (k), Nyitrai J., Zsigmond Á. 2, Mazák 1, Kovács P., Fekete D., Sipos (k). Vezetőedző: Zsigmond György
BKK: Kőrizs - Nagy 2, Pánczél 5, István P. 7 (3), Kaplonyi 4, Balázs 3, Grandjean 2. Csere: Bagi, Oláh (kapusok), Minegász, Balogh 1, Fülöp 2 (1), Joga, Füleki, Dioris 3 (1), Rácz R. 1. Vezetőedző: Rácz Sándor
Hetesek: 3/2 ill. 7/5
Kiállítás: 4 ill. 6 perc

Kapcsolódó hírek