Ugrás a tartalomhoz

Bővülhet a Rendelőintézet szolgáltatási köre (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Egynapos sebészettel, fizikoterápiával, gyógytornával, valamint otthoni szakápolással bővülhet a Városi Rendelőintézet által nyújtott ellátások köre a jövőben. E célok elérése érdekében mintegy 600 millió forint értékű pályázatot nyújtott be az egészségügyi intézmény.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett Regionális Operatív Programok „Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg szakellátás fejlesztése” című kétfordulós pályázaton vesz részt a Városi Rendelőintézet. Az első fordulóban a többletkapacitás befogadási és kapacitás lekötés módosítására vonatkozó projektet kellett benyújtaniuk.
„Intézményünk a meglévő kihasználatlan kapacitásokat új ellátások bevezetésére szeretné átcsoportosítani, mely az ellátások bővülését, a lakosság jobb ellátást eredményezi, de óraszám bővítést nem igényel. Ilyen lenne 32 órában a fizikoterápiai, valamint 8 órában a pszichológiai ellátás. Ezen kívül többletkapacitás igény benyújtásával, mely többletfinanszírozást is eredményez új magasabb szintű ellátást kívánunk bevezetni. Ebbe a körbe tartozik az egynapos, 4 ágyas- főként szemészeti – sebészet kialakítása, a 10 ágyas nappali, illetve kúraszerű ellátás, a fizikoterápia-gyógytorna és gyógytorna ellátás lehetőségének megteremtése, valamint az otthoni szakápolás létrehozása.” – tájékoztatott dr. Tóth József orvos-igazgató.
A második fordulóban benyújtandó, 600 millió forintos pályázatban szerepel az ellátási formák elindításához szükséges eszköz-, gép-, illetve helyiségigényeinek biztosítása is. Ha a második fordulón is sikeresen szerepel az intézmény projektje, akkor az átalakítások után 2015 januárjától indulhatnának el az új ellátások.

Kapcsolódó hírek