Ugrás a tartalomhoz

Lezárult az ínséges időszak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – FTC II. 3-2 (3-2)


Közel két hónapos nyeretlen időszakot zárt le városunk felnőtt labdarúgócsapata a fővárosi gárda legyőzésével.

 A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 14. fordulójában a 10. helyen álló zöld-fehérek látogattak Mezőkövesdre november 17-én. Lipcsei Péter gárdája kiváló formában és önbizalommal telve várhatta a mérkőzést, hiszen a legutóbbi négy találkozót, a Vác, a Putnok, a Cegléd és az Újpest ellen kivétel nélkül megnyerték, míg labdarúgóink hét mérkőzésen összesen két pontot tudtak begyűjteni. A két csapatot két pont választotta el a tabellán, így kiélezett összecsapásra számíthattak a kilátogatók. Véber György tanítványai az első perctől kezdve nagy kedvvel játszottak és lendületes akciókat vezettek, ennek eredményeként Bognárék nagyon korán előnybe kerültek. A 3. percben Lipusz szabadrúgása után még fellélegezhettek a fővárosiak, ellenben az 5. minutumban megszületett együttesünk első találata. Egy gyors, formás kövesdi akció végén Szabó bólintott közelről a Fradi kapujába. A gól után is csapatunk akarata érvényesült, ennek ellenére a vendég gárda egyenlített. A 7.  percben Peszmeg még elhibázott egy nagy fővárosi ziccert, majd egy ferencvárosi támadás végén Beliczky kapott kitűnő indítást, aki higgadtan vette be közelről Szántai kapuját a 10. percben. Három minutummal később Bényei „fűzött be” két  fővárosi játékost, majd Bognárt hozta játékba, de a középpályás lövését Rigó hárította. Újabb egy perc elteltével Hamar lépett ki tökéletes ütemben a ferencvárosi védők között és pontosan lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, így Dobosék az első negyedóra végén ismét megszerezték a vezetést. Ezt követően két ferencvárosi lehetőséget jegyezhettünk fel, de egy távoli lövés után Simita csúsztatása is elkerülte csapatunk kapuját. A zöld-fehérek után ismét Bagiék akarata dominált. A 25. percben Hegedüs lövése okozott veszélyt, majd egy szöglet után Szalai bólintott kevéssel a kapu fölé. Ezután Hamar vezethette egyedül a labdát Rigóra, de a gurítása néhány centivel elment a kapu mellett. A 35. minutumban Lipusz is egy az egybe vihette Rigóra a labdát, de a lövése elakadt a kifutó kapusban. A félidő hajrájában újabb két gól született. A 40. percben Hegedűs lövése jutott át a gólvonalon, ezzel két gólosra nőtt csapatunk előnye. A megnyugtató előny csak négy percig tartott, ugyanis az utolsó minutumban Batik Szántait megelőzve fejelt a kövesdi ketrecbe, így a szünet előtt visszaállt az egy gólos különbség az együttesek között. 

Fordulás után előbb Szántai védett ki magabiztosan egy fővárosi szabadrúgást a 48. percben, majd  Rigó egy percen belül Bognár és Hamar kísérletét is hatástalanította. Az 52. percben Szabó lőtt ígéretes helyzetben az oldalhálóba, majd az ellentámadás végén Holman próbálkozását védte ki Szántai. Együttesünk a folytatásban is nagy kedvvel futballozott, ami újabb lehetőségeket eredményezett. A 65. percben Lipusz lövését szedte ki nagy bravúrral Rigó a bal alsó sarokból, míg a 69. percben Bognár szabadrúgása okozott veszélyt a Fradi kapujára, de gól ebből a lehetőségből sem született. A 71. minutumban Szabó közeli lövését mentették szögletre a vendégek, majd a sarokrúgás után a gólvonalról szabadítottak fel a ferencvárosi védők. A mérkőzés hajrájában előbb Bognár lövését fogta Rigó, majd az utolsó minutumban Vattai mehetett zuhanyozni, miután lerántotta a kapura törő Hamart a 16-os előterében, amiért piros lapot kapott. Az összecsapást Bognár szabadrúgása zárta, akinek a lövése kevéssel a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Csapatunk nagyon fontos győzelmet aratott, hiszen egy hét mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot adott át a múltnak. Bogdányék a sikernek köszönhetően 23 ponttal a 3. helyre jöttek fel a tabellán. Labdarúgóink hátránya 4 pont az éllovas Békéscsaba mögött. Véber György tanítványai Újpestre látogatnak a záró fordulóban. Az összecsapás időpontjáról zajlanak a tárgyalások.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE – FTC tartalék 3-2 (3-2)
Mezőkövesd, 500 néző. játékvezető: Fenyvesi (Hofbauer, Horváth)
 
Mezőkövesd: Szántai – Bényei, Szalai, Bagi, Nagy P. – Hegedűs, Dobos, Bognár, Lipusz (Bogdány, 74.) – Hamar, Szabó V. vezetőedző: Véber György.
 
FTC tartalék: Rigó – Beliczky, Tóth A., Holman, Batik (Erdelyi, 53.) – Simita, Nyilasi (Nehéz, 63.), Vattai, Vass (Papp, 74.) – Gárdos, Peszmeg. vezetőedző: Lipcsei Péter.
 
Gólok: Szabó (5.p), Hamar (14.p), Hegedűs (40.p),  illetve Beliczky (10.p), (Batik (44.p)
 
Kiállítva: Vattai (FTC II., 89.p)

Kapcsolódó hírek