Ugrás a tartalomhoz

Vereség ellenére dobogó (videóval fissítve)

Mezőkövesd hírei

Újpest FC B – Mezőkövesd Zsóry SE 3-0 (0-0)

Vereséggel fejezte be őszi szereplését városunk felnőtt labdarúgócsapata. Véber György együttese a mérkőzés elvesztése ellenére a dobogóról várhatja a tavaszi folytatást.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 15. fordulójában a sereghajtó fővárosi gárda otthonában vendégeskedtek Bogdányék november 25-én. A lila-fehérek mérlege nem volt túl meggyőző, ugyanis Víg Péter együttese 13 mérkőzésből összesen 4-szer hagyta el győztesen a játékteret, ezen kívül egy döntetlenre futotta erejükből, míg nyolc összecsapáson pont nélkül maradtak, így Rajcziék 13 ponttal a 16. helyen álltak a forduló előtt. Bogdányék az előző körben közel két hónapja várt sikert arattak, miután az FTC II. csapatát gólzáporos találkozón 3-2 arányban legyőzték a hazai szezonzárón. Hegedűsék a sikernek köszönhetően 23 ponttal a 3. helyre jöttek fel a tabellán.

Az összecsapás nagyon rosszul kezdődött együttesünk számára, hiszen Szántai szabálytalansága miatt már az első percben büntetőhöz jutottak a fővárosiak, azonban Barczi lövését Szántai bravúrosan hárította. A kihagyott 11-es után csapatunk játszott fölényben, Bognárék többször is bátran próbálkoztak távolról, azonban a kövesdi lövések elkerülték Horváth kapuját. Hamarék helyzetei mellett az újpesti kontrák is sok veszélyt hordoztak magukban, de Rajcziék sem tudták gólra váltani a lehetőségeket. Együttesünk legnagyobb helyzete a 43. percben alakult ki, amikor is Hegedűs közeli fejesét Horváth tornázta ki nagy bravúrral a gólvonalról.
Fordulás után is csapatunk játszott fölényben, de Hamar ziccere mellett Bognár lövéséből sem született meg a vezető találat. A kimaradt helyzetek pedig megbosszulták magukat. Egy formás hazai akció végén Erős kapta meg a labdát, aki rövid labdavezetés után mintegy 25 méterről Szántai kapujába bombázott úgy, hogy a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé. A bekapott találat után Bogdány révén szinte azonnal egyenlíthettek volna labdarúgóink, azonban a támadó közeli lövését követően Nagy a gólvonalról mentett. A másik oldalon rövid idő alatt Rajczi villant meg kétszer, de az első alkalommal lövése után lest jelzett a játékvezető, viszont a 75. percben Magos alapvonalról érkezett beadását már szabályos körülmények között továbbította a kövesdi kapuba a rutinos újpesti támadó. Újabb négy minutum elteltével Barczi kapott jó indítást és a kapujából kissé kint álló Szántai fölött okosan emelt a hálóba. Csapatunk a találkozó záró 10 percében is kidolgozott néhány lehetőséget, de Hamarék ezen az estén képtelenek voltak bevenni Horváth kapuját. A fővárosi gárda jobb helyzetkihasználásának köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a győzelemért járó pontokat.
Véber György csapata a vereség ellenére megőrizte a 3. helyét a tabellán, viszont labdarúgóink hátránya 7 pontra nőtt a listavezető Békéscsabával szemben, míg a 2. helyen telelő Vasas 4 egységgel előzi meg Bogdányékat a bajnokság felénél. A pontvadászat a tervek szerint március első hétvégéjén folytatódik.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Újpest FC B - Mezőkövesd-Zsóry 3-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 150 néző, vezette: Kovács (Gyürüsi, Kiss)
Újpest FC B: Horváth T. – Szokol (Nagy J.), Aarab, Litauszki, Baranyai (Dombai) – Magos, Tajthy, Erős, Kovács D. (Bodnár) – Barczi, Rajczi. Vezetőedző: víg Péter
MSE: Szántai – Bényei (Bogdány), Szalai, Lakatos, Éles (Nagy P.) – Hegedűs, Dobos, Bognár, Lipusz – Hamar, Szabó V. (Bagi). Vezetőedző: Véber György
Gólok: Erős (64.p), Rajczi (75.p), Barczi (79.p)

Kapcsolódó hírek