Ugrás a tartalomhoz

Bo-invest Országos Teremlabdarúgó Torna (Videóval)

Mezőkövesd hírei

A Hotel Délibáb csapata nyerte meg a Bo-Invest Országos Teremlabdarúgó Tornát. 

 A Bo-Invest Kft. szervezésében megrendezett teremtornán négy csoportban összesen 20 csapat vett részt és csoportonként az első két helyezett vívta ki a legjobb 8 közé jutást. A színvonalas megmérettetés első napján Tiszafüreden küzdöttek meg egymással a csapatok. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban az A és a B csoportban induló együttesek léptek parkettre december 1-jén. Az A csoportban az Érd csapata mellett a Mackótestvérek, a Nuno, a Koroknai Autósiskola és az Erőss Út Kft. nyert besorolást. A csoportból az Érd és az évek óta rendszeresen jól szereplő Koroknai Autósiskola kvalifikálta magát a középdöntőbe. A B jelű kvintettbe a Fortuna, a Dunaújváros, a Nemzeti Tiszafüred, a Csanda-Vill és a Poroszló került. A csoportban nagy küzdelemben a Csanda-Vill végzett az első helyen, mellettük a Dunaújváros vívta ki a negyeddöntőbe jutást.

A torna második napi küzdelmeinek a Mezőkövesdi Városi Sportcsarnok adott otthont december 2-án, így a C és D csoport küzdelmei mellett a középdöntő összecsapásait és a helyosztókat is városunkban rendezték meg. Ami a C csoport küzdelmeit illeti, a csoport első helyén végző Sajóbábony és a második pozícióban záró Hotel Délibáb gárdája lépett a legjobb 8 közé. Az After, az InterStop és a Besenyőtelek számára befejeződtek a küzdelmek a csoportmeccsek után. A D jelű ötösből a Mateas-Team, valamint a Miller Pub harcolta ki a továbbjutást. Ebben a kivintettben a Bo-Invest, a Salgótarján és az egyetlen mezőkövesdi csapat, a Golden Boys bukott el a csoportmérkőzések során.
 
A viadal negyeddöntői szintén nagy csatában dőltek el, ahonnan a Dunaújvárosi csövesek, a Mateas-Team, a Koroknai Autósiskola és a Hotel Délibáb jutott be a legjobb négy közé. Az elődöntők ugyancsak sok izgalmat tartogattak, amely után a debreceni Hotel Délbáb és a Dunaújvárosi csövesek ünnepelhettek, míg a bronzérem sorsáról a Mateas-Team és a Koroknai Autósiskola gárdái döntöttek. Az izgalmas kisdöntő lefújása után a balmazújvárosi együttes szerezte meg a bronzérmet, így a Mateas-Team a 4. helyet szerezte meg.
A Bo-Invest Országos Teremlabdarúgó Torna fináléjában a Hotel Délibáb csapata diadalmaskodott, így Debrecenbe került a rangos serleg, míg a dunaújvárosiak ezüstéremmel térhettek haza a torna befejezését követően. Az ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjak is gazdára találtak. A torna legjobb kapusa Máté Gábor lett, a Koroknai Autósiskola csapatából, míg a legjobb mezőnyjátékos kitüntető címet a dunaújvárosi Kövesdi Milán vehette át. A teremtorna gólkirálya Nagy Zsolt lett a Hotel Délibáb együtteséből.

A torna végeredménye:
1. Hotel Délibáb
2. Dunaújvárosi csövesek
3. Koroknai Autósiskola
4. Mateas Team

Gólkirály: Nagy Zsolt (Hotel Délibáb)
Mezőny legjobb játékosa: Kövesdi Milán ( Dunaújvárosi csövesek)
Legjobb kapus: Máté Gábor ( Koroknai Autósiskola)

Kapcsolódó hírek