Ugrás a tartalomhoz

A Tata jutott tovább (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Tatai AC 25-28 (10-14)

Kiesett városunk felnőtt csapata a Magyar Kupa 4. fordulójában. Kézilabdázóink három gólos vereség szenvedtek a legjobb nyolc közé jutásért megrendezett összecsapáson.

Együttesünk nagy lehetőség kapujában állt, hiszen Feketééknek a Nyugati csoportban 5. helyen álló dunántúli gárda ellen hazai környezetben nyílt lehetőségük a negyeddöntőbe jutásra december 12-én. Csapatunk korábban két csoport riválist, a Hajdúböszörményt és az Egert búcsúztatta a sorozatban, míg Kanyó Antal gárdája, az NB II-es Pápa mellett az egyaránt másodosztályú Ajka és Komló együttesét múlta felül.
A találkozó előtt egyperces gyászszünettel adóztak a csapatok a mérkőzés előtti napokban elhunyt Juhász Antalnak, az MKC tiszteletbeli elnökének az emlékére.


„Macieső a sportcsarnokban”

Az összecsapáson a 3. percig kellett várni az első találatra, amikor is Fekete vette be a vendégek kapuját. A gól után plüss figurák százai záporoztak a lelátóról a játéktérre, a „Dobj egy macit a pályára” kezdeményezés jóvoltából. A Mezőkövesdi KC és a Magico Ultras közös jótékonysági akciójának köszönhetően mintegy 11 műanyag zsák telt meg plüssjátékokkal, melyet a térségben működő kórházakban kezelt gyermekek kapnak meg Karácsony alkalmából.



A játékok begyűjtése után folytatódott az összecsapás. A Tata előbb fordított, majd 2-2 után zsinórban háromszor találtak be Kovács hálójába, így a 9. percben 5-2-re vezettek a látogatók. Ezt követően hazai oldalon is összeállt a védekezés és újabb három minutum elteltével már 5-5 állt az eredményjelzőn. Az egyenlítés ellenére nem javult fel tartósan Molnárék teljesítménye, így Baskyék újra átvették a vezetést, majd folyamatosan növelték az előnyüket. Trivkovicsék meglehetősen szellősen védekeztek, míg támadásban rengeteg pontatlanság, többek között átadási és sok technikai hiba jellemezte a csapat játékát. A visszafogott teljesítményt produkáló MKC 18 perc alatt mindössze öt gólt szerzett, miközben Hajduék kilenc alkalommal zörgették meg a hálót, így az első játékrész után 14-10-re vezettek a vendégek.


Hullámzó teljesítmény

Fordulás után Tóth váltotta a kapuban az egyébként jól teljesítő Kovácsot, de a várt fordulat hosszú ideig nem akart bekövetkezni. Kézilabdázóink továbbra is rengeteg hibát vétettek, ötlettelenül és átütőerő nélkül próbálkoztak az agresszívan, határozottan és fegyelmezetten védekező Tata ellen. Az MKC felzárkózás helyett még távolabb került Kanyóéktól, ugyanis Kleisék a 37. percben 19-12-es hátrányban voltak és ekkor úgy tűnt, hogy a Zsigmond tanítványok akár kiütéses vereséget is szenvedhetnek. Az eredmény ezután közel öt percig nem változott, majd elsőként csapatunk törte meg a gólcsendet a 40. percben, így Bánék 20 perccel a mérkőzés vége előtt hat gólos hátrányban voltak. Az MKC összekapta magát a folytatásban. Együttesünk védekezése teljesen összeállt, míg elől Kovácsék pontos, lendületes és kreatív produkcióval rukkoltak ki. Csapatunk a hatékony játék eredményeként 19-13 után egy 8-3-as sorozatot vágott ki, így Mazákék a 48. minutumban 22-21-re feljöttek. Az MKC azonban ennél a pontnál megtorpant. Kézilabdázóink a kritikus helyzetekben több bosszantó hibát is elkövettek, emiatt a látogatók hét perccel a lefújás előtt ismét 5 gólosra növelték a fórjukat, mellyel gyakorlatilag eldöntötték a továbbjutást. Együttesünk a mérkőzés végén még egyszer kettőre faragta a különbséget, de ettől többre nem futotta Trivkovicsék erejéből, így a találkozó lefújása után a vendégek ünnepelhettek. A mérkőzés összképe alapján Kanyó Antal gárdája megérdemelten jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A Tata mellett nagy meglepetésre az NB II-es Kalocsa, az NB I/B-s Balassagyarmat és a kivétel nélkül első osztályban szereplő Csurgó, Gyöngyös, Tatabánya, Veszprém és Szeged jutott a legjobb 8 közé a sorozatban.

Kézilabdázóink néhány hetes pihenőt követően január 3-én kezdik meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A pontvadászat mintegy két hónapos szünetet követően február utolsó hétvégéjén folytatódik.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Magyar Kupa 4. forduló:
Mezőkövesdi KC - Tatai AC 25-28 (10-14)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Szécsi, Szőke
MKC: Tóth, Kovács J. (kapusok), Fekete L. 4, Molnár 1 (1), Benis 2, Kleis 8 (1), Trivkovics 5, Mazák, Kaló 1, Bán 3, Kovács P. 1. Vezetőedző: Zsigmond György
TAC: Czérna (k), Zeck 2, Endrédi, Lehőcz, Kanyó Ba. 4, Szám 4, Sütő, Vadász, Szabó Gy. 2 (1), Hodi-Pingrácz 6, Hajdu T. 6, Basky 4. Vezetőedző: Kanyó Antal
Kiállítás: 10 ill. 8 perc
Hetesek: 5/2 ill. 1/1

Továbbjutott: Tatai AC

Kapcsolódó hírek