Ugrás a tartalomhoz

Új orvos városunkban (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Dr. Orbók Napsugár Tünde lesz az új háziorvos a VI-os körzetben 2013. január 1-jétől. Az új doktornő dr. Kriston Franciska praxisát veszi át.

Dr. Kriston Franciska 40 éve van az orvosi pályán. 20 évig Borsodivánkán dolgozott, majd Mezőkövesden a VI. körzetben helyezkedett el háziorvosként, azóta, immár 20 éve kezeli, látja el a praxisához tartozó pácienseket. Mindig nagy odaadással, lelkiismeretesen végezte munkáját.
„Mindig is szerettem az emberekkel foglalkozni, ezért nap mint nap örömmel mentem be dolgozni. Régebben nehéz, fárasztó volt a praxis mellett az ügyeletek ellátása, azonban ez megszűnt pár éve, amely könnyebbséget jelentett. Ettől függetlenül örömmel tekintek vissza az itt töltött esztendőkre. A családom segítése, a gyermekem támogatása miatt a praxisomat átadtam, de a jövőben helyettesítés keretében találkozhatnak velem a mezőkövesdiek.” – mondta el dr. Kriston Franciska.
Településünk képviselő-testülete novemberi ülésén döntött arról, hogy hozzájárulnak dr. Orbók Napsugár Tünde praxisvásárlásához.
Dr. Orbók Napsugár Tünde 2006-ban végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános orvosi szakán, majd a rezidensi éveit a Debreceni Egyetemen töltötte le, és ott is szakvizsgázott.
Az egyetem első időszakában még a sebészet felé orientálódott, de később mégis a háziorvosi hivatást választotta. A szakvizsgát követően Sályban, illetve Mezőkeresztesen helyettes háziorvosként dolgozott. Január 1-jétől Mezőkövesden várja majd a betegeket a VI. körzetben.
„Noszvajon lakom, ezért a környéken szerettem volna elhelyezkedni háziorvosként. Az Orvosi Alapellátási Intézet által kiírt pályázaton kapott forrást arra, hogy megvásároljam ezt a praxist. Hétfőn, szerdán és pénteken 13–16 óráig, kedden 8–12 óráig, csütörtökön pedig 8–10 óráig rendelek majd Mezőkövesden a József Attila u. 3. szám alatti orvosi rendelőben.” – mondta el dr. Orbók Napsugár Tünde.
Az új rendelési időről a páciensek szórólapon, illetve a rendelőben kifüggesztett tájékoztatóból is értesülhetnek majd.
A VI. körzethez tartozók háziorvosi ellátása a továbbiakban is a József Attila u. 3. szám alatt található orvosi rendelőben történik majd. A változásokról bővebb információt a 49/412-724-es telefonszámon kaphatnak az érintettek.

Kapcsolódó hírek