Ugrás a tartalomhoz

Távozott Zsigmond György

Mezőkövesd hírei

Közös megegyezéssel szerződést bontott Zsigmond György és a Mezőkövesdi KC vezetősége. A hivatalos bejelentésre a felnőtt csapat első edzésén, január 3-án került sor.

Zsigmond György elmondta, hogy voltak nézeteltérések közte és a vezetőség között, melyeket nem sikerült rendezni, de a két fél békében vált el egymástól és abban az esetben, ha igényt tartanak rá a vezetők szívesen segít a klubnak. Mikulás Gábor, az MKC elnöke úgy fogalmazott, hogy voltak súrlódások a két fél között, aki szerint a csapat három összecsapáson, az Eger és a Hajdúnánás mellett a Tata elleni kupamérkőzésen maradt adós a jó teljesítménnyel, illetve a jó eredménnyel. A klub első embere elmondta, ezzel együtt váratlanul érte Zsigmond György bejelentése, de már gőzerővel dolgoznak a vezetőedző pozíciójának a betöltésén. Az MKC vezetői két szakemberrel állnak tárgyalásban jelenleg és a tervek szerint néhány napon belül kinevezik a csapat új szakmai irányítóját. Az MKC felnőtt együttese az őszi szezon után a 3. helyen áll a tabellán 18 ponttal. Feketéék hátránya 1 pont a listavezető Törökszentmiklós mögött.


Két tornán indul a csapat

Felnőtt kézilabdázóink a felkészülés során két rangos tornán biztosan el fognak indulni. Kleisék részt vesznek a Dobó Kupán Egerben január 19-én és 20-án, ahol többek között az osztrák első osztályú pontvadászat bronzérmese a Krems, továbbá a Gyöngyös és a házigazda Eger vár kézilabdázóinkra. Csapatunk elindul az Avas Kupán is, melynek helyszíne Felsőzsolca lesz január 26-án és 27-én.


Kleis a válogatottban

Marian Kleis, az MKC szlovák játékosa meghívót kapott a válogatott január 9-től 12-ig tartó edzőtáborába. Csapatunk egyik legrutinosabb tagja az edzések mellett egy nemzetközi tornán is részt vesz a szlovák válogatottal, ahol többek között a spanyolországi világbajnokságra készülő magyar nemzeti együttes ellen is pályára léphet.

Kapcsolódó hírek