Ugrás a tartalomhoz

Avar György az új edző (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Avar György lett a Mezőkövesdi KC felnőtt csapatának a vezetőedzője. Az MKC vezetői az idény végéig szóló megállapodást kötöttek a szakemberrel.

A 48 éves szakember játékos pályafutásának jelentős részét a Pick Szeged csapatánál és elődeinél töltötte. A kiváló szélső összesen 14 esztendeig kézilabdázott a csongrádi megyeszékhelyen, ahol magyar bajnoki és kupa elsőséget egyaránt ünnepelhetett. A szegedi időszakot követően egészségügyi okok miatt 2000-ben befejezte a profi pályafutását, de nem vonult vissza, ugyanis a második vonalban Kiskunmajsán, Makón, Tiszaföldváron és a Szeged-Dorozsma csapataiban egyaránt szerepelt. Avar György a felnőtt nemzeti válogatottban is többször pályára lépett.
Avar György játékos pályafutása befejezése után a szegedi utánpótlásban dolgozott, továbbá másodedzői teendőket látott el a Bajnokok Ligájában résztvevő felnőtt együttes mellett. A szakember az elmúlt években a Kecskemét NB I-es gárdáját vezette, ahol két idényben is a legjobb nyolc között végeztek a pontvadászatban. A Bács-Kiskun megyei csapatot anyagi okok miatt az ősszel kizárták az élvonalból, de az utolsó néhány összecsapáson már nem a szakember irányította a hírős városi alakulatot.

Kapcsolódó hírek