Ugrás a tartalomhoz

Sajtóközlemény

Mezőkövesd hírei

Az egyéni vállalkozók és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallási határidejével kapcsolatos tájékoztatás.

Az egyéni vállalkozóknak (ideértve a 2012. évben tevékenységét szüneteltető vállalkozót is, kivéve a tevékenységét egész adóévben szüneteltető vállalkozót, ha adófizetési kötelezettsége nem keletkezik) és az áfa fizetésre kötelezett magánszemélynek 2013. február 25. napjáig kell teljesítenie a 2012. évre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségét.

Ha az egyéni vállalkozó tevékenységét 2012-ben megszüntette, akkor 2013. május 21. napjáig kell a bevallást benyújtania.

A bevallási kötelezettséget főszabály szerint elektronikus úton kell teljesíteni, azonban a kiegészítő tevékenységet folytató (nyugdíjas) egyéni vállalkozó, valamint az áfa fizetésére kötelezett magánszemély papír alapon is benyújthatja bevallását.

A fent említett adózói kör adókötelezettségének a 1253-as nyomtatványon tehet eleget, kivéve az Eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókat, akik a 1243-as számú bevallás benyújtására kötelezettek.

Az egyéni vállalkozó és az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemély a személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatban bővebben tájékozódhat telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén (06-40/42-42-42) keresztül, valamint a www.nav.gov.hu honlapon. 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-Magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság

Kapcsolódó hírek