Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi siker a Kassa ellen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – 1.MHK Kosice 38-33 (20-18)

Kiváló hajrájának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabdacsapata az első hazai edzőmérkőzésen.

Az NBI/B Keleti csoportjában szereplő együttesünk a szlovák első osztályú Kassa ellen lépett pályára január 23-án. Feketéék remekül kezdték a találkozót, hiszen alig 3 perc alatt 3-1-es vezetésre tettek szert, majd a 7. minutumban már 7-3-as kövesdi vezetés állt az eredményjelzőn. A vendégek a folytatásban sem tudták felvenni a játék ritmusát, ennek köszönhetően Kleisék a 13. percben 11-6-os előnyre tettek szert. Az MKC támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtott, így Molnárék a félidő második felében is magabiztosan tartották a különbséget. A játékrész hajrájában viszont magukra találtak a látogatók, akik Hricison vezérletével megkezdték a felzárkózást. Csapatunk a záró szakaszban kisebb hullámvölgybe került, emiatt Benisék mindössze két gólt tudtak megőrizni az előnyükből a szünetig.
Fordulás után Fekete szerezte meg az első gólt, melyre Jan Kolesar tanítványai két gyors találattal válaszoltak, így mindössze egy gólra olvadt a hazai előny. Ezután a két csapat hosszú ideig felváltva talált a kapuba, emiatt az különbség a félidő derekáig nem változott. Ezt követően viszont a látogatók Hrivnak gólja után ledolgozták a hátrányukat és a 47. percben 28-28-ra módosult az eredmény. Az összecsapás utolsó 10 perce döntetlen állásnál kezdődött, majd csapatunk ismét megszerezte vezetést. A mieink nehéz helyzetbe kerültek, miután Trivkovics szabálytalansága miatt az MKC 32-30-as vezetésnél létszámhátrányba került. A kiállítás meglepő módon a szlovák csapat játékosait zavarta meg, akik a két perces periódust 1-3-as sorozattal hozták le. Kézilabdázóink az utolsó öt percben is fölényben játszottak, ennek köszönhetően a mérkőzés hajrájában már nem kellett különösebben izgulni, együttesünk sikere nem forgott veszélyben. A találkozó vége előtt két perccel Nyitrai megkapta a harmadik kétperces büntetését, ezért a játékvezetők végleg kiállították a kövesdi játékost. Az edzőmérkőzés utolsó perceiben mindössze egy hazai találat született, így Feketéék végül öt góllal nyerték meg a felkészülési találkozót.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - 1. MHK Kosice 38-33 (20-18)
Mezőkövesd, 130 néző, vezette: Dohány, Pető
MKC: Kovács J., Tóth, Sipos (kapusok), Benis 3, Fekete L. 7, Kleis 6, Trivkovics 10, Molnár 6, Kovácech 3, Kaló, Bán, Nyitrai J., Fekete D. 1, Kovács P. 3. vezetőedző: Avar György
Kassa: Blicha, Cibere (kapusok), Dani 3, Siska 4, Pristas 4, Boris 1, Pecha 3, Hrinák 4, Rosocha, Hricison 7, Smolenicky, Blasko 4, Loch 3. Vezetőedző: Ján Kolesár
Kiállítás: 10 ill. 4 perc
Hetesek: 3/2 ill. 2/2
Kizárva: Nyitrai János (három kétperces)

Avas Kupa

Kézilabdázóink a hétvégén részt vesznek a nagy hagyományokra visszatekintő Avas Kupa felkészülési tornán. A megmérettetést Felsőzsolcán rendezik meg január 26-án és 27-én.
Az A csoporban a Nagyvárad, a Pécsi VSE és az Ózdi KC, míg a B csoportban a Nagybánya mellett a Kőnig-Trade Balmazújváros, valamint a Mezőkövesdi KC nyert besorolást.

Az Avas Kupa programja:

Szombat:
11:00 Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújváros
12:35 Ózdi KC - Pécs
14:10 Nagybánya – Mezőkövesdi KC
15:45 Nagyvárad – Ózdi KC
17:20 Kőnig-Trade Balmazújváros - Nagybánya
18:50 Pécs - Nagyvárad

Vasárnap:
10:00 mérkőzés az 5. helyért
11:35 mérkőzés a 3. helyért
13:40 döntő

Kapcsolódó hírek