Ugrás a tartalomhoz

Dunántúli siker az emléktornán (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az 5. helyet szerezte meg a Mezőkövesdi Zsóry SE felnőtt csapata a Farkas István Emléktornán. A rangos nagypályás felkészülési tornát a Haladás II. csapata nyerte meg.

A Farkas István emlékére megrendezett viadalon a házigazda Mezőkövesd Zsóry SE mellett a szintén másodosztályú Szombathelyi Haladás II., a Kazincbarcika, valamint az egyaránt harmadosztályú Bükkábrány, a Kisvárda és a Kecskemét II. csapata vett részt január 26-án és 27-én.
A csoportmérkőzések során az „A” csoportban a Haladás végzett az első helyen, miután a Bükkábrány és a Kazincbarcika együttesét is legyőzte. A harmadik összecsapáson magabiztos barcikai siker született a Bükkábrány ellen, így az észak-borsodi gárda játszhatott a bronzéremért.


Hat kapufa és egy pont

A „B” csoport nyitótalálkozóját a Várda SE nyerte meg a Kecskemét ellen minimális különbséggel, majd ezt követően együttesünk a Bács-Kiskun megyei gárda ellen kezdte meg szereplését. Véber György tanítványai végig uralták a játékot az összecsapáson, de nem tudták megnyerni a mérkőzést. Labdarúgóink fölényét jól mutatja, hogy Hamarék egy lesgól mellett hat(!) kapufát rúgtak a találkozón, de meg kellett elégedniük az egy ponttal. A Mezőkövesd -Kisvárda összecsapáson a szabolcsi alakulat játszott fölényben és teljesen megérdemelt győzelmet aratott csapatunk felett. A csoport élén a Kisvárda végzett, a Kecskemét csapata a második helyet szerezte meg, míg Szántaiék az utolsó pozícióban zártak.


Jó iramú, izgalmas mérkőzések

A viadal második napján elsőként a Mezőkövesd-Bükkábrány összecsapást rendezték meg az 5. helyért. Labdarúgóink a mérkőzésen végig nagy fölényben játszottak és fölényes sikerrel szerezték meg az előkelőbb pozíciót. Csapatunk góljain Petneházi, Szabó V., Bogdány, Menougong és Hegedűs osztozott.
A bronzéremért a Kecskemét és a Kazincbarcika csapott össze. A végig kiegyenlített mérkőzésen egy-egy találat született mind a két oldalon, így büntetőkkel dőlt el a 3. hely sorsa. Az idegek párharcát a rutinosabb KBSC bírta jobban, melynek eredményeként Kiprich József csapata szerezte meg a bronzérmet.
A döntőben korán vezetést szerzett a Haladás a Kisvárda ellen és az előnyt meg tartották a szünetig. A második félidőben nagy fölényben futballoztak a szabolcsiak, akik a kapufát is eltalálták, de gólt szerezniük nem sikerült a lefújásig, ezért a dunántúli együttes nyerte meg az emléktornát.


Szántai lett a legjobb kapus

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE társadalmi elnöke köszönte meg a csapatoknak a részvételt és reményét fejezte ki, hogy a csapatok számára hasznos volt a felkészülési torna. A viadal szervezői a helyezések mellett különdíjakat is kiosztottak. A torna legjobb kapusa a mezőkövesdi Szántai Levente lett, míg a legjobb játékosnak a szombathelyi Hanzl Mátét választották meg. A gólkirályi címet El Salvador (KBSC) vehette át, aki 3 találattal végzett az élen, míg a torna legtecnhikásabb játékosa a Várda SE-t erősítő Iván Attila lett. A legjobb edzőnek járó elismerést a Haladás II.-t irányító Kuttor Attila kapta meg. Ezen felül a résztvevő csapatok legjobb játékosait is megválasztották.


Jön a DVTK


Együttesünk legközelebb az első osztályban szereplő Diósgyőri VTK ellen lép majd pályára felkészülési mérkőzésen Mezőkövesden. Az összecsapást január 30-án, szerdán 16 órakor rendezik meg a Városi Sportpálya műfüves játékterén.


A Farkas István Emléktorna eredményei:

 
Bükkábrány SC – Haladás II. 0-2 Gól: Medgyes, Tóth D.
Kecskeméti TE II. - Várda SE 0-1 Gól : Oláh D
Bükkábrány SC – Kazincbarcika SC 0-6 Gól: Salvador (3), Fótyik, Kiprich D., David
Mezőkövesd Zsóry SE – Kecskeméti TE II. 0-0
Kazincbarcikai SC – Haladás II. 0-1 Gól: Füredi P.
Mezőkövesd Zsóry SE – Várda SE 0-2 Gól : Fodor A., Brankovics P.

Helyosztók eredményei:

Az 5. helyért: Mezőkövesd Zsóry SE - Bükkábrányi SC 5-0 (gól: Petneházi, Szabó V., Bogdány, Menougong, Hegedűs)

A 3. helyért: KBSC - Kecskeméti TE II. 1-1 büntetőkkel: KBSC

Döntő: Haladás II. - Várda SE 1-0

Különdíjak:

A torna legjobb kapusa: Szántai Levente (Mezőkövesd Zsóry SE)
A torna legjobb játékosa: Hanzl Máté (Haladás II.)
Gólkirály: El Salvador 3 gól (KBSC)
A torna legtechnikásabb játékosa: Iván Attila (Várda SE)
Legjobb edző: Kuttor Attila (Haladás II.)

Legjobb játékosok:

Füredi Patrik (Haladás II.), Fodor András (Várda SE), Fótyik Dominik (KBSC), Szántó László (KTE), Vasas Viktor (Bükkábrányi SC), Bényei Balázs (Mezőkövesd Zsóry SE)

Kapcsolódó hírek