Ugrás a tartalomhoz

Visszakapta az ellopott pénzt (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rendőrkézre kerültek azok az elkövetők, akik január végén egy mezőkövesdi családi házba betörtek és onnan jelentős, mintegy 500 ezer forint összértékben pénzt és vagyontárgyakat tulajdonítottak el. A gyors és szakszerű intézkedésnek köszönhetően február 1-jén a rendőrök visszaadták a sértett idős hölgynek az ellopott pénz nagy részét, így a kár nagy része megtérült.

Egy betöréssorozat végére tett pontot a Mezőkövesdi és a Füzesabonyi Rendőrkapitányság közös akciója.
A tettesek 2013. január 29-én a késő esti órákban behatoltak egy mezőkövesdi családi házba, ahonnan készpénzt, ékszereket és több csomag kávét tulajdonítottak el, majd elmenekültek a helyszínről. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság betöréses lopás miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben.
A rendőrségi adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül elfogták a férfiakat. Az elkövetőknél a rendőrök megtalálták az ellopott pénzt. 
A sarudi férfiak több hasonló módon elkövetett bűncselekménnyel is meggyanúsíthatóak, amelyeket Heves megye területén követtek el, így velük szemben az illetékes hatóság folytatja az eljárást, a 20 éves mezőkövesdi betörővel szemben pedig a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság. A három elkövetőt elfogásukat követően bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség, egyben a hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelését.
A sikeres rendőri intézkedésnek köszönhetően február 1-jén a kora délután órákban a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai átadták a sértett számára a tőle ellopott készpénz nagy részét, így a betörésből származó kár többségében megtérült.

Kapcsolódó hírek