Ugrás a tartalomhoz

Kézilabda képzés és élménybeszámoló (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Érdekes és a szakemberek számára rendkívül hasznos kézilabda szakmai délutánt rendeznek Mezőkövesden, melynek keretében Juhász István és Kovács László tart bemutató edzést a Városi Sportcsarnokban február 14-én. Juhász István az edzés után megosztja élményeit, illetve tapasztalatit a Londoni ötkarikás játékoktól kezdve egészen a spanyolországi világbajnokságig bezárólag.

Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, valamint Kovács László mesteredző az MKSZ utánpótlás szakmai programjának keretében térítésmentes képzést nyújt a klubok részére. Az országos program egyik állomásaként a szakemberek Mezőkövesden látják el hasznos tanácsokkal a kézilabdaedzőket, testnevelőket a képzés legfontosabb elemeinek oktatásáról.


Támadás, védekezés és erőfejlesztés

A szakemberek a bemutató edzésen három főbb területet elemeznek, amelynek képzése kiemelten fontos utánpótlás korban.
Elsőként a cselezés oktatásáról, megtanításáról osztják meg szakmai tapasztalataikat az érdeklődőkkel, amely elsősorban a támadások hatékony végrehajtásában játszik kulcsfontosságú szerepet.
Akik figyelemmel kísérik a világversenyeket évek óta tapasztalhatják, hogy a megfelelő fizikális felkészítésnek kiemelt szerepe van sportágban. Az előadás második témája ehhez kapcsolódik, ugyanis Juhász István és Kovács László az utánpótlás korban történő erőfejlesztésről, ezen belül az ugró erőfejlesztésről tájékoztatja az előadás résztvevőit.
A harmadik témakör a védekezés hatékonyságának előkészítése és növelése lesz, miután az elővételezésről lesz szó védekezésben, valamint a csapdázás kialakítását ismertetik egyes és kettes védők bevonásával.


Élmények és tapasztalatok a világversenyekről

A bemutató edzés után Juhász István szakmai igazgató élménybeszámolóval egybekötött értékelést tart a londoni olimpiáról, az olimpia után történt főbb eseményekről, valamint a Spanyolországban megrendezett világbajnokságról. A rendkívül hasznos szakmai továbbképzés február 14-én, csütörtökön 15 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.
A szervezők és az előadók minden testnevelőt, edzőt, valamint érdeklődőt szeretettel várnak a tartalmas szakmai délutánra.

Kapcsolódó hírek