Ugrás a tartalomhoz

A szolidaritás lobogója a kövesdi hivatalon

Mezőkövesd hírei

Ezentúl a székely zászló is helyet kap a magyar lobogó mellett a Polgármesteri Hivatal épületén. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere ünnepélyes keretek között vehette át Budapesten a székely szimbólumot.

A Budafok-Tétény szolidaritási felhívásához országszerte több mint 50 település csatlakozott. Németh Zoltán és Szabolcs Attila polgármester még január 28-án közleményben kérte a magyarországi önkormányzatokat, hogy álljanak a székelyföldi települések mellé, akiket megbüntetnek, ha kitűzik zászlójukat.
Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott 49 másik város, község mellett Mezőkövesd is.
A lobogókat a Tisztességes Választásért Alapítvány ajánlotta fel, amelyeket ünnepélyes sajtótájékoztató keretében február 14-én adtak át a települések vezetőinek. Az ünnepségen Szabolcs Attila polgármester köszöntötte a 33 település megjelent képviselőit. Azoknak a településeknek, akik képviselői nem tudtak részt venni az eseményen, postán küldték el a zászlókat. A fővárosi polgármester beszédében az akció célja mellett arra is kitért, hogy a Tisztességes Választásért Alapítvány által felajánlott zászlók elfogytak, de a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítványtól újabb ötven székely zászlót kapnak a közeljövőben. A polgármester azt is elmondta, hogy eddig körülbelül 75-80 önkormányzat jelezte a kezdeményezéshez történő csatlakozási szándékát.
Mezőkövesden, a napokban tűzik majd ki a kapott székely lobogót.

Kapcsolódó hírek