Ugrás a tartalomhoz

Elmaradt a bravúr (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - Pick Szeged 22-24 (10-11)

A Szeged együttese jutott be a legjobb nyolc közé a Junior Magyar Kupában, miután a tiszapartiak nagy küzdelemben legyőzték az MKC korosztályos csapatát.

A szegedi odavágón mindössze 29-28-ra győzött az élvonalban előkelő helyen álló Pick Szeged korosztályos együttese, így joggal reménykedhettek a kövesdi csapat szurkolói abban, hogy Molnár Ferenc együttese hazai pályán kivívja a továbbjutást a február 15-én megrendezett összecsapáson. A találkozó első félidejében nagyon masszívan és zártan védekeztek a csapatok, ennek eredményeként a játékosok csak ritkán találták meg a kapuba vezető utat. Az MKC juniorjai közül hosszú ideig csak Kovács tudott gólt szerezni, így a 8. percben 3-2-es vendég vezetés állt az eredményjelzőn. Kézilabdázóink a folytatásban is gyengén játszottak támadásban, ellenben a szegediek többször is bevették Sipos kapuját és a 16. percben már 7-2-re vezettek. Molnár Ferenc időkérését követően egycsapásra megváltozott a játék képe. Együttesünk kiválóan védekezett és Bánék a labdaszerzéseket követően gyors indításokból lőtt gólokkal csökkentették a különbséget, így az utolsó 10 percnek 7-6-os szegedi előnynél vágtak neki a csapatok. A játékrész záró harmadában felváltva estek a gólok, ennek eredményeként megmaradt a minimális különbségű szegedi előny a szünetig.
Fordulás után két gyors kövesdi gólnak köszönhetően 12-11-re már az MKC vezetett, így először a mérkőzés folyamán Bánék álltak továbbjutásra. Ezt követően azonban gyorsan magukra találtak a vendégek, akik az egyenlítés után visszavették a vezetést és fokozatosan növelték a különbséget. Az MKC játékosai elsősorban támadásban voltak bizonytalanok, amit jól érzékeltet, hogy Nyitraiék két kimaradt 7-es mellett jó néhány ziccert is elpuskáztak, miközben a vendégek kihasználták a hibákat a túloldalon. Ezzel együtt egészen a hajráig nyílt maradt a továbbjutás kérdése, azonban az utolsó percekben 4-5 gólosra nőtt Pásztorék előnye és ezzel gyakorlatilag eldőlt a párharc. Kézilabdázóink a hajrában még megpróbáltak visszakapaszkodni, ami végül sikerült, hiszen a mérkőzés végét jelző sípszó megszólalásakor két gólos különbség alakult ki a csapatok között volt, de ez kevés volt az MKC továbblépéséhez. A párharcot a Pick Szeged juniorjai kettős győzelemmel nyerték meg és 53-50-es összesítéssel jutottak be a kupa negyeddöntőjébe. Kézilabdázóink a vereség ellenére vastaps kíséretében hagyhatták el a pályát, amit meg is érdemeltek, hiszen a párharc során végig méltó partnerei voltak hazánk egyik legerősebb junior együttesének.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Pick Szeged 22-24 (10-11)
Mezőkövesd, 300 néző, vezette: Csörgő, Vitális
MKC: Sipos, Bartók L. (kapusok), Kovács P. 8, Bán N. 6, Nyitrai J., Fekete D. 4, Répási 1, Budai 2, Kovács B. 1, Fábián, Kiss, Gyenge, Nyitrai Zs. 2, Horváth, Sallai, Bartók P. Edző: Molnár Ferenc
Pick: Manojlovity, Pásztor (kapusok), Tóth B., Kazi 3 (2), Felföldi 1, Kun 2, Molnár 4, Zsadányi, Sztojanov 1, Koligyer 2, Fekete B. 5, Gidai 3, Kardos 2, Gazsó 2, Petrik Varga, Szabó. Edző: Bárány Zsolt
Hetesek: 2/0 ill. 3/2
Kiállítás: 2 ill. 8 perc

Továbbjutott a Pick Szeged, 53-50-es összesítéssel

Kapcsolódó hírek