Ugrás a tartalomhoz

Ezüstérem a Zsóry Kupán (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ezüstérmet szerzett a Mezőkövesd Zsóry SE U11-es csapata a Zsóry Kupa kispályás felkészülési tornán.

A nyolc csapat részvételével megrendezett viadalon az “A” csoportba a Mezőkövesd Zsóry SE ’A’ mellett a Tiszaújváros FC ’B’,  az Egri FC és a Bükkábrány SC nyert besorolást. Labdarúgóink kitűnően kezdték a tornát, hiszen az első találkozón kiütéses, 10-0-ás győzelemmel rajtoltak a Bükkábrány ellen. A Tiszaújváros ellen már lényegesen nehezebb dolguk volt Kovács Zsolt tanítványainak, hiszen az összecsapás kiegyenlített játékot hozott és ugyan mindkét oldalon voltak lehetőségek a gólszerzésre, végül egyik csapat sem tudta megzörgetni a hálót, így 0-0-ás végeredmény született. Csapatunk az utolsó tétmérkőzésén a csoport elsőségért lépett pályára a két mérkőzés után 6 pontos Egri FC ellen, így labdarúgóink csak győzelem esetén végezhettek az első helyen. Az összecsapás óriási küzdelmet hozott, melynek végén az egriek ünnepelhették a csoport elsőséget, miután 3-2-re megnyerték a rangadót. Csapatunk négy ponttal végzett az A csoportban és mindössze jobb gólkülönbségének köszönhetően szerezte meg a továbbjutást jelentő 2. pozíciót a Tiszaújváros előtt.
A „B” jelű négyesben a Mezőkövesd-Zsóry SE ’B’ csapata, a Tiszaújváros FC ’A’, valamint a Salgótarján Nógrádi Sasok FC és a hajdúnánási Nánási Focisuli harcolt a továbbjutást jelentő első két helyért. Csapatunk rosszul kezdett, mivel Bukta Norbert együttese az első összecsapást 6-0-ára elveszítette a Tiszaújváros ellen. A folytatásban lényegesen jobb teljesítményt nyújtottak a kövesdi fiatalok, de a hajdúsági és a nógrádi alakulat ellen is képtelenek voltak bevenni a kaput, így együttesünk mindkét összecsapást 2-0-ára elveszítette és pont nélkül fejezte be szereplését a viadalon. A kvartettben a Nánási Focisuli végzett az élen 9 ponttal, a 6 egységet gyűjtő Tiszaújváros FC ’A’, a 3 pontos Nógrádi Sasok és Mezőkövesd B csapata előtt.

Az első elődöntőben az Egri FC és a Tiszaújváros ’A’ együttese találkozott. A mérkőzés 4-2-es egri sikerrel zárult, így elsőként a Heves megyei csapat jutott a fináléba. A Nánási Focisuli - Mezőkövesd Zsóry SE ’A’ mérkőzésen a hazai nézők által buzdított kövesdi fiatalok 2-1-re diadalmaskodtak, ennek köszönhetően csapatunk is bejutott  döntőbe.
A bronzmeccen aTiszaújváros ’A’ gárdája magabiztosan, valamint eredményesen futballozott a Nánási Focisuli ellen és a tiszapartiak 3-0-ás sikerrel állhattak dobogó harmadik fokára. A torna döntőjében megismétlődött a Mezőkövesd Zsóry SE “A”- Egri FC csoportmérkőzés. Az egriek a fináléban is legyőzték csapatunkat, ezúttal 4-2 arányban, így megérdemelten nyerték meg és vihették haza a Zsóry Kupát.

A kupák és érmek mellett a mezőkövesdi focisták közül elismerésben részesült Gáspár Milán, aki 5 találattal gólkirály lett, valamint Orosz Róbert, aki a legjobb hazai játékosként Elek Norbert, a Mezőkövesd Zsóry SE utánpótlás szakágvezetőjének az ajándékát vehette át.


Eredmények:
                                          
Mezőkövesd Zsóry SE ’A’  -  Bükkábrány SC 10 - 0
Tiszaújváros FC ’B’  -  Egri FC 0-1
Mezőkövesd Zsóry SE ’B’  -  Tiszaújváros FC ’A’ 0-6
Nánási Focisuli  -  Salgótarján Nógrádi Sasok FC 2-0
Mezőkövesd Zsóry SE ’A’  -  Tiszaújváros FC ’B’ 0-0
Bükkábrány SC  -  Egri FC 0-7
Mezőkövesd Zsóry SE ’B’  -  Salgótarján Nógrádi Sasok FC 0-2
Nánási Focisuli  -  Tiszaújváros ’A’ 2-1
Mezőkövesd Zsóry SE ’A’  -  Egri FC 2-3
Tiszaújváros FC ’B’  -  Bükkábrány SC 2-1
Mezőkövesd Zsóry SE ’B’  - Nánási Focisuli 0-2
Salgótarján Nógrádi Sasok FC  -  Tiszaújváros FC ’A’ 0-3


Az “A” csoport végeredménye:
1. Egri FC  9 pont
2. Mezőkövesd Zsóry SE ’A’  4 pont
3. Tiszaújváros FC ’B’  4 pont
4. Bükkábrány SC  0 pont

A „B” csoport végeredménye:
1. Nánási Focisuli  9 pont
2. Tiszaújváros FC ’A’ 6 pont
3. Salgótarján Nógrádi Sasok FC 3 pont
4. Mezőkövesd-Zsóry SE ’B’ 0 pont


elődöntők:
Egri FC - Tiszaújváros ’A’ 4-2
Nánási Focisuli - Mezőkövesd Zsóry SE ’A’ 1-2

helyosztók:

3. helyért:  Tiszaújváros ’A’ - Nánási Focisuli  3-0

Döntő:Egri FC - Mezőkövesd Zsóry SE ’A’  4-2

Gólkirály: Gáspár Milán (MSE-Zsóry, 5 gól)
Legjobb hazai játékos: Orosz Róbert

Kapcsolódó hírek