Ugrás a tartalomhoz

Főszerepben a kézilabda (videóval)

Mezőkövesd hírei

Kézilabda szakmai délutánt rendeztek Mezőkövesden, melynek keretében Juhász István és Kovács László tartott bemutató edzést a Városi Sportcsarnokban február 14-én.

Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, valamint Kovács László mesteredző az MKSZ utánpótlás szakmai programjának keretében térítésmentes képzést nyújt a klubok részére. Az országos program egyik állomásaként a szakemberek Mezőkövesden látták el hasznos tanácsokkal a kézilabdaedzőket, valamint testnevelőket a képzés legfontosabb elemeinek oktatásáról.

Támadás, védekezés és erőfejlesztés

A szakemberek a bemutató edzés keretében három főbb területet elemeztek, amelyek képzése kiemelten fontos utánpótlás korban.
Juhász István szakmai igazgató elsősorban az utánpótlás korban történő erőfejlesztésről, ezen belül az ugró erőfejlesztésről tájékoztatta az előadás résztvevőit az MKC serdülőcsapatának közreműködésével.
Kovács László mesteredző a cselezés oktatása mellett a védekezés hatékonyságának előkészítéséről osztotta meg szakmai tapasztalatait az érdeklődőkkel. A szakember a játék közben előforduló technikai és helyezkedési hibákra külön felhívta a résztvevők figyelmét. Az előadások iránt nagy volt az érdeklődés, hiszen mintegy 50 szakember vett részt a szakmai képzésen.


Élmények és tapasztalatok a világversenyekről

A bemutató edzés után Juhász István szakmai igazgató élménybeszámolóval egybekötött értékelést tartott a magyar válogatott londoni olimpiai szerepléséről, az olimpia után történt főbb eseményekről, valamint a Spanyolországban megrendezett világbajnokságról. A Juhász Istvánnal készített élménybeszámolót február 23-án, szombaton teljes egészében megtekinthetik a Mezőkövesdi Televízió kulturális közvetítésében.

Kapcsolódó hírek