Ugrás a tartalomhoz

Díszvendég a matyó (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd volt a kiemelt díszvendége a 13. alkalommal megrendezett Miskolci Kocsonyafesztiválnak.

Városunk a matyó népművészet UNESCO szellemi örökség listára történő felvételének köszönhetően kapott meghívást a nagyszabású rendezvényre. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere a megyeszékhely városházán fogadta a meghívott vendégeket, köztük dr. Fekete Zoltánt, Mezőkövesd első emberét a fesztivál első napján, február 22-én. A hivatalos nyitóünnepségen Richard Raši, Kassa főpolgármestere és megyeszékhelyünk első embere köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Rózsa Edit fesztiváligazgató vette át a város kulcsát Kriza Ákostól.


Színes programok

A szervezők a fesztivál ideje alatt számos programmal, valamint gasztronómiai különlegességekkel várták az érdeklődőket. A rendezvény keretében egyebek mellett színházi előadások, koncertek, filmvetítések, táncházak, utcazene és utcatánc, gasztronómiai bemutatók, továbbá ismeretterjesztő előadások, egészségmegőrzéssel kapcsolatos, valamint sport és szabadidős programok, képzőművészeti kiállítások és könyvbemutatók is szerepeltek a programban.
A háromnapos fesztiválon városunk standján a matyó kultúra és népművészet mellett a Zsóry Gyógy- és Strandfürdővel is megismerkedhettek a látogatók. A rendezvény második napján fellépett a Matyó Néptáncegyüttes. A táncosok látványos és színvonalas produkciója nagy sikert aratott az érdeklődők körében. A Magyar Nosztalgia Kft. egy különleges akcióval csatlakozott a fesztiválhoz, melynek köszönhetően a mezőkövesdiek kedvezményes áron élményvonattal utazhattak Miskolcra, a kocsonyafesztivál helyszínére február 24-én.

Kapcsolódó hírek