Ugrás a tartalomhoz

Karnyújtásnyira az első helytől (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

 Vasas - Mezőkövesd Zsóry SE 2-3 (1-2)

A Nyíregyháza legyőzését követően újabb felsőházi rangadón gyűjtötte be a bajnoki pontokat városunk felnőtt csapata. Együttesünk a sikernek köszönhetően mindössze két ponttal van lemaradva az éllovas Békéscsaba mögött.

A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 19. fordulójában a bajnokság végkimenetelét is befolyásoló rangadó várt a bronzérmes pozíciót elfoglaló Mezőkövesd csapatára, hiszen Bogdányék az egyértelműen feljutásra pályázó 2. helyen álló Vasas otthonában léptek pályára március 23-án. Az összecsapást mindkét együttes jó formában várhatta. A Vasas legutóbb november 10-én, Debrecenben szenvedett vereséget, azóta 4 találkozón pontot sem veszítettek a piros-kékek, míg Hamarék mindhárom tavaszi mérkőzésükön begyűjtötték a győzelemért járó pontokat. A tavaszi szezon egyik legfontosabb rangadójára mindkét gárda győzelemmel hangolt. A fővárosiak a Cegléd együttesét győzték le 3-1-re, míg labdarúgóink Nyíregyházán arattak 3-0-ás sikert.

Véber György együttese alaposan meglepte a 102 esztendős múltra visszatekintő piros-kék együttest, ugyanis Dobosék azonnal támadólag léptek fel a dobogós rangadón. Labdarúgóink már az első percben helyzetbe kerültek, azonban Bognár és Petneházi lövésénél még menteni tudott Szatmári, a hazaiak hálóőre. Egy perccel később viszont már Szatmári sem tudott segíteni, miután Petneházi lövése megpattant egy védőn, így a labda a kapus mellett a hálóba vágódott. A gól nem fogta meg a fővárosi csapatot, ugyanis az 5. percben Wilson lövésére Szántainak kellett kifutnia a kapuból, majd az ellentámadás végén Hamar lépett ki jó ütemben, azonban az emelése elkerülte a kaput. Három minutummal később egy helyezkedési hibát használtak ki a vendéglátók, azonban Bobo lövését Szántai még ujjheggyel a lécre tudta tolni. A 12. percben ledolgozta a hátrányát a hazai alakulat. Hohmann jobb oldalról elvégzett szabadrúgására Lucas érkezett a legjobb ütemben és 8 méterről a kapuba csúsztatott, úgy hogy a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé. Labdarúgóink az egyenlítő találatra góllal válaszoltak. Egy bal oldali akció végén Hamar tálalt Petneházi elé, aki a labda átvétele után mintegy 18 méterről pazar lövéssel vette be Szatmári kapuját. Csapatunk gólja után elsősorban a hazaiak veszélyeztettek, de a kövesdi kontrákban is benne volt a gól lehetősége, viszont labdarúgóinknak nem sikerült nagy helyzetet kialakítaniuk a lefújásig. 
A szünetben kettős cserét hajtott végre Dirk Berger, a hazaiak német vezetőedzője, de Deyvison és Mehmedagic pályára lépése ellenére csapatunk akarata érvényesült az első negyedórában. A 49. minutumban Dobos lövésébe Görgényi vetődött bele és a védőről felperdülő labda a kapu fölé pattant. Hét perccel később egy szöglet után Lakatos csúsztatott kapura, de nem találta el jól a labdát. A 64. percben Bognár jobboldalról elvégzett szöglete után a rövid saroknál helyezkedő Menougong eszmélt a leggyorsabban, aki a védők szorításában közelről elegánsan emelt a kapuba (1-3). Az összecsapás utolsó 25 percében a kétgólos hátrányban lévő Vasas játszott fölényben, ami helyzetekben is megmutatkozott. A 66. minutumban Deyvison közeli lövésébe léptek bele a védők, majd nem sokkal később Wilson beadása után fejelhetett Deyvison, azonban a védők ezt a próbálkozást is hatástalanították. Az összecsapás utolsó negyedórájában a csereként beállt Szilágyi tette izgalmasabbá a találkozót, aki szinte az első labdaérintéséből bevette Szántai kapuját. Négy perc elteltével nagy egyenlítési lehetőséghez jutottak a vendéglátók, de Szilágyi lövését Hegedűs kifejelte a gólvonal elől. A találkozó hajrájában Bogdány kétszer is megvillant, azonban a támadó lövése és fejese is elkerülte a Vasas kapuját. A hosszabbításban még egy lehetőség adódott a Vasas előtt, de a kövesdi védők tisztázni tudtak, így az eredmény nem változott a lefújásig.
Fontos pontokról döntenek a megyei rangadón
Csapatunk a győzelemnek és a listavezető Békéscsaba Szolnok elleni hazai botlásának (2-3) köszönhetően ismét teljesen nyílttá vált a bajnoki címért folytatott küzdelem. A pontvadászat élén továbbra is a Békéscsaba áll 34 ponttal a 33 pontos Vasas és a 32 egységet gyűjtő labdarúgóink előtt. Együttesünk legközelebb a kiváló formában lévő Kazincbarcika csapatát látja vendégül március 31-én. Kiprich József együttese a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését megnyerte és már a 8. helyen áll a tabellán. A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a Városi Sportpályán. Miután a következő fordulóban a riválisokra is nagyon nehéz feladat vár, ugyanis a Békéscsaba Nyíregyházára látogat, míg a Vasas a Szolnok otthonában vendégeskedik, együttesünk győzelem esetén akár az első helyre is előreléphet, amire legutóbb a 10. fordulóban volt példa.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vasas – Mezőkövesd-Zsóry SE 2-3 (1-2)
Budapest, 1000 néző. V.: Szilasi.
Vasas: Szatmári – Lucas, Recklet (Deyvison, 46.), Nikolov (Mehmedagic, 46.), Hohmann – Thiago, Wilson, Clauderon (Szilágyi, 74.), Popovics – Görgényi, Cseke. vezetőedző: Dirk Berger.
Mezőkövesd-Zsóry: Szántai – Hegedűs, Szalai, Lakatos, Éles – Dobos (Kardos, 89.), Bognár, Farkas, Petneházi (Bagi, 84.) – Hamar (Bogdány, 76.), Menougong. vezetőedző: Véber György. 
Gólok: Lucas (12.p), Szilágyi (76.p), illetve Petneházi (2. és 18.p), Menougong (65.p)

Kapcsolódó hírek