Ugrás a tartalomhoz

Jótékonysági est (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Városi keresztút jótékonysági esttel folytatódott március 23-án. Böjte Csaba előadását tekinthették meg a hívek és az érdeklődők a zsúfolásig megtelt Városi Sportcsarnokban.

Az előadás bevezetéseként dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Böjte Csaba szerzetes lépett a színpadra. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója megható és magával ragadó stílusban beszélt egyebek között az árvákat befogadó, valamint ellátó szervezet tevékenységéről, továbbá megosztotta gondolatait a hit és a szeretet fontosságáról. A szerzetes előadása közben a Déváról érkezett fiatalok zenés, énekes produkcióját hallgathatták meg a jelenlévők.
Böjte Csaba előadását követően a Kiss Kata Zenekar - Házi áldás című lemezének bemutató koncertjét hallgathatták meg a résztvevők. A több mint egyórás műsorban ismert népdalok is felcsendültek új, könnyed stílusban. A koncertet többek között a Matyó Néptáncegyüttes tagjainak, Fegyverneki Lili énekes és mesemondó előadása mellett a „Zene benned van” című tanórán kívüli oktatási programban résztvevő harsányi diákok előadása színesítette.


Többmilliós adomány

A koncert keretében dr. Fekete Zoltán polgármester adományt nyújtott át Böjte Csabának az alapítvány működésének és fejlesztési terveinek a támogatására. Városunk vezetője elmondta, hogy a városban élők büszkék lehetnek magukra, hiszen összesen mintegy 2,5 millió forint gyűlt össze a jótékonysági akció keretében.

Kapcsolódó hírek