Ugrás a tartalomhoz

Elindult az óvodabővítés (videóval)

Mezőkövesd hírei

Megkezdődtek az Egri úti Tagóvoda bővítési munkálatai. A beruházásra az Önkormányzat európai uniós pályázaton nyert támogatást.

Az Önkormányzat még tavaly év elején „Az Egri úti Tagóvoda kapacitásbővítő fejlesztése” címmel pályázatot nyújtott be az Egri úti Tagóvoda fejlesztésére, illetve bővítésére. Az ÉMOP-4.3.1/A-11-2012-0021 azonosító számú projektre 200 millió forintot nyert a Önkormányzat,  amelyhez 40 millió forint önerőt kell biztosítania a településnek.

A beruházás révén három csoportszobával, tornateremmel, fejlesztő- és orvosi szobával, új mosdóhelyiségekkel bővül az Egri úti Tagóvoda. Az új épületszárny mellett a meglévő épületet is felújítják.
Az építkezést a mezőkövesdi Wiktori Kft. végzi majd. A munkaterület átadása március közepén megtörtént, a kivitelező felvonult. Az első lépésként az új épületszárny leendő helyén végzik el a talaj- és tereprendezést.
Az óvoda működését nem akadályozza az építkezés, továbbra is zavartalanul folyhat a gyermekek nevelése, gondozása a meglévő épületben. A nyár során viszont az óvodai ügyeletet a másik három tagintézményben bonyolítják le, hogy a munkát végző cég augusztus végéig átadja az elkészült beruházást.
A fejlesztés, bővítés eredményeként szeptembertől egy modern, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, új szárnnyal kibővült intézmény várja majd az óvodásokat.

Kapcsolódó hírek