Ugrás a tartalomhoz

Az alkotó szemével (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

„Így látunk és alkotunk mi” címmel nyílt kiállítás a Diósgyőri Képzőművész Stúdió '76 alkotóközösség tagjainak munkáiból városunkban. A tárlat ünnepélyes megnyitóját április 12-én rendezték meg a Közösségi Házban.

A mintegy 40 éves múltra visszatekintő alkotóközösség képzőművészeti remekműveit a megalapítás óta az ország 110 városában összesen 280 alkalommal láthatták az érdeklődők. Az alkotások emellett az országhatárokon túl is számos országban megtekinthetőek voltak az elmúlt évtizedekben. A közösség tagjai tiszteletre és elismerésre méltó érdemeket szereztek a képzőművészeti kultúra művelése és terjesztése terén egyaránt. A városunkban megnyílt tárlaton több mint 20 alkotó munkái láthatóak.


Tárlatnyitás

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, aki egyebek között kiemelte, hogy a Közösségi Ház felújítása óta az épület folyamatosan otthont ad képzőművészeti kiállításoknak. A városvezető szerint ez is azt bizonyítja, hogy a Mezőkövesden élők szeretik és igénylik a kultúrát, ezen belül a színvonalas alkotások megismerését.
A tárlatot Kákóczki András művészettörténész nyitotta meg, aki kiemelte a civil összefogást és elhivatottságot, amely az élet minden területen nagy segítséget nyújt az értékteremtésben. A szakember szerint a képzőművészet azért is fontos, mert az alkotások őszinte érzéseket, érzelmeket, illetve az alkotók pillanatnyi lelkivilágát mutatják meg, amely az érdeklődők érzelmi világát is gazdagítja.
Ezt követően Kletz László Lajos, az alkotóközösség MSZOSZ- és Nívódíjas alapítója, illetve vezetője mutatta be röviden a Képzőművész Stúdiót, majd  egyesével bemutatta a tárlat megnyitóján jelenlévő alkotókat.
A kiállítás megnyitóját a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárának, Mozer Attilának a harsonajátéka színesítette. A tárlat május 21-éig tekinthető meg a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.

Kapcsolódó hírek