Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rendeletek módosításáról, civil szervezetek és gazdasági társaságok elmúlt évi beszámolóiról döntött városunk képviselő-testülete április 24-ei ülésén.

A napirendek tárgyalását megelőzően dr. Fekete Zoltán polgármester kérte a jelenlévő képviselőket, illetve a lakosságot, hogy aláírásával támogassa a „Magyarország nem hagyja magát” címmel elindított aláírásgyűjtő akciót, amelynek a célja, hogy a Kormány minden belföldi, illetve külföldi nyomás ellenére vigye véghez a már elkezdett rezsicsökkentést.


HUNGARIKUM BIZOTTSÁG

A Polgármesteri tájékoztató szóbeli kiegészítésében a városvezető kiemelte, hogy a napokban településünkön járt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, akivel megállapodtak abban, hogy augusztus végén, szeptember elején Mezőkövesd ad otthont a Hungarikum Bizottság ülésének. A megbeszélés során számos, hosszú távú együttműködési lehetőségekről is szó esett.
A városatyák módosították a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló önkormányzati rendeletet is. Erre azért került sor, mert változott a törvényi jogszabály, amely értelmében három hónap helyett egy hónap jövedelmét veszik figyelembe az óvodáztatási támogatás megítélésében, illetve változott a formanyomtatvány is.
A testület elfogadta az Önkormányzat 2012. évi zárszámadását, egyszerűsített beszámolóját, valamint az ÖNHIKI-s pályázaton kapott 2012-es támogatás elszámolásáról szóló nyilatkozatot, a 2014-es költségvetési koncepciót is.
Sürgősségi indítványként tárgyalta a testület a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Tanács egyszeri költségvetési támogatási igényét, amelyre azért volt szükség, mert három álláshely megszűnt a Társulásnál.
A grémium megszavazta a Zsóry Camping és Üdülőházak nyári üzemeléséről szóló tájékoztatót, viszont a gazdasági társaság tavalyi beszámolójáról, mérlegéről szóló előterjesztést májusi ülésükre halasztották.
Az ad hoc bizottság által tárgyalt a civil szervezetek, alapítványok, egyesületek számára nyújtotta támogatási összegeket is jóváhagyta a testület. Összesen mintegy 13 millió forinttal járult hozzá a városvezetés a településen működő civilek tevékenységéhez.


SZENT ISTVÁN SZOBOR

Az ülésen mintegy 3,9 millió forintot szavazott meg a grémium egy Szent István szobor elkészítésére, illetve a Jézus Szíve templom bal oldalán történő felállítására. A megvalósításhoz pályázati forrásból mintegy 4 millió forintot nyert a város.
Emellett elfogadták a Mezőkövesdi Mozgássérültek Egyesületének elmúlt évi tevékenységéról szóló beszámolót, a Szent István királyunk tiszteletére rendezendő városi ünnepség programját is.
A városatyák a 8/2013. BM rendelet alapján pályázat benyújtásáról is döntöttek, amelyben ifjúsági és utánpótlás-sport infrastruktúrára lehet pályázni. A projektet május 2-áig kell elküldeni az illetékes hatóságnak.

Kapcsolódó hírek