Ugrás a tartalomhoz

Jól halad az Egri úti Tagóvoda bővítése (videóval)

Mezőkövesd hírei

Már állnak a falai az Egri úti Tagóvoda új épületszárnyának. A kivitelező cég március közepén vonult fel az érintett területre és kezdte el a munkát.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot „Az Egri úti Tagóvoda kapacitásbővítő fejlesztése” címmel, amelyen a város 200 millió forintot nyert az óvoda korszerűsítésére. Ezt mintegy 40 millió forint önerővel egészíti ki a város. A beruházás révén három csoportszobával, tornateremmel, fejlesztő- és orvosi szobával, új mosdóhelyiségekkel bővül az Egri úti Tagóvoda. Az új épületszárny mellett a meglévő épületet is felújítják. A kivitelező, Wiktori Kft. március 12-én vonult fel és vette át a munkaterületet. Elsőként a talaj- és tereprendezési munkákat végezték el. A munkafolyamatot a rossz időjárási viszonyok lelassították, így április elején tudtak nagy erőkkel dolgozni az új épület alapjainak lerakására. Ezt követően a főfalak felépítése volt a soron következő feladat, amit elvégeztek a szakemberek, így már jól láthatóak az új bővítmény falai. Jelenleg a nyílászárók áthidaló elemeinek kialakítását végzik. A következő hetekben pedig kezdetét veszi az ács- és faszerkezeti, valamint a közművesítési munka.
Az új épületszárny építése folyamatosan zajlik, viszont a meglévő épület korszerűsítését, felújítását június 15-e után, a nevelési tanév lezárását követően kezdik majd el. Az egész beruházásnak a szerződésben foglaltak szerint augusztus 15-ig kell elkészülnie.

Kapcsolódó hírek