Ugrás a tartalomhoz

Ismét első a Mezőkövesd! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Budapest Honvéd-MFA – Mezőkövesd Zsóry
SE 1-3 (1-3)


Egy hónapos „böjtölés” után ismét az élre állt városunk felnőtt csapata a Keleti csoportban. Véber György együttese a Budapest Honvéd B gárdájának vendégeként aratott sikerével vette át a vezetést a tabellán.

A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában az 5. helyen álló fővárosi gárda otthonában vendégeskedtek Bagiék május 5-én délután. A találkozó rendkívül nehéznek ígérkezett, hiszen a Budapest Honvéd futballakadémiájáról kikerülő tehetséges focisták minden csapatot nehéz feladat elé állítanak a második vonalban. Labdarúgóink a Debrecen és az Újpest után egy héten belül a harmadik NB I-es tartalékcsapattal néztek farkasszemet, ráadásul a két együttes őszi meccsén a fővárosiak mindhárom pontot elvitték városunkból, így Hamaréknak volt törleszteni valójuk a piros-feketék ellen.


Húsz perc álomfoci

A találkozó az előjelek ellenére fantasztikusan kezdődött, hiszen Bognár már a 2. percben előnyhöz juttatta együttesünket. A hazai 16-os előterében Menougong csapott le egy pontatlan átadásra, majd Bognárhoz passzolt, aki a labdaátvétele után higgadtan lőtt a bal alsó sarokba. Együttesünk a vezetés megszerzése után óriási lendülettel futballozott és sorra alakította ki a veszélyes helyzeteket a hazai kapu előtt. A 11. percben Bognár közeli fejesét hárította nagy bravúrral Szemerédi, aki a középpályás ismétlése után is megóvta a Honvéd kapuját a góltól. Csapatunk a 15. percben megduplázta az előnyét, miután egy remek baloldali akció végén Bognár passzolt Éleshez, aki a középen üresen érkező Petneházi elé tálalt és a középpályás közelről a kapuba továbbította a labdát. A gólparádé a 20. percben folytatódott, amikor is Hamar ívelt Petneházi elé, aki egy igazítás után a léc alá bombázott. Hegedűsék a magabiztos előny birtokában visszavettek a tempóból, így a játék képe kiegyenlítettebbé vált és a vendéglátók is kialakítottak egy-két kisebb helyzetet, de ezek nem okoztak különösebb gondot a kaput ezúttal is remekül őrző Szántainak. Az első félóra végén viszont Lőrinczi tört be a 16-oson belülre, ahol Petneházi csak szabálytalanul tudta megállítani a hazai középpályást, így a vendéglátók büntetőhöz jutottak. A 11-est maga a sértett végezte el és magabiztosan a léc alá vágta a labdát. Két perccel később Menougong került 11-es gyanús körülmények között a földre, de a játékvezető nem fújta le az akciót. Ezután jobbára a két 16-os között pattogott a labda, a kapuk nem forogtak veszélyben a szünetig.


Kiállítás és két kimaradt 11-es

Fordulás után a hazaiak játszottak aktívabban, de 1-2 távoli próbálkozáson kívül nem tudtak nagy helyzetet kialakítani. Csapatunk higgadtan, pontosan és taktikusan futballozott, míg a hazai akciókba sok technikai hiba csúszott be, emiatt a fővárosiak nem tudtak nyomást gyakorolni a kövesdi kapura. Negyedórával a lefújás előtt tovább nőhetett volna a csapatok közötti különbség, azonban Kemény az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt nem tudta értékesíteni, Szemerédi szép vetődéssel hárított. A találkozó hajrájában Debreceni egy elkésett belépő miatt sárga lapot kapott, de mivel a hazai védőnek ez volt a második „kártyás” büntetése, a kiállítás sorsára jutott. A mérkőzés utolsó percében Farkas János kapott labdát a 16-oson belül és egy szép testcsellel kapura fordult, azonban Canzian elkaszálta, amiért a játékvezető újra a 11-es pontra mutatott. Az ítélet végrehajtó ezúttal Farkas János volt, viszont a középre tartó lövését Szemerédi szépen hatástalanította, ettől függetlenül együttesünk teljesen megérdemelt győzelmet aratott a lelkesen játszó Budapest Honvéd tartalékcsapata ellen és újra az első helyen áll a bajnokságban.


A Vasas és a Békéscsaba is botlott

A hétvégi fordulóban a játéknap előtt első helyen álló Vasas a tavasszal megtáltosodó Szeged otthonában vendégeskedett, ahol 3-1-es vereséget szenvedett. A közvetlen riválisok közül a 3. helyezett Békéscsaba a 4. Balmazújváros vendégeként lépett pályára és 1-1-es döntetlent játszott, mellyel csapatunk előnye tovább nőtt az üldözőkkel szemben. A tabellát egy hónapos szünet után újra a Mezőkövesd vezeti 49 ponttal a szintén 49 pontos, de rosszabb gólkülönbsége miatt a 2. helyre szoruló Vasas előtt. A tabella bronzérmes pozícióját birtokló Békéscsaba 45 egységgel áll a 3. helyen.


Szünet után megyei rangadó Putnokon

Labdarúgóink a Dunakanyar-Vác kizárása miatt szabadnaposak lesznek a hétvégén, így Bogdányék a többi csapathoz hasonlóan a 3 pontot 3-0-ás gólkülönbséggel kapják meg. Együttesünk bajnoki mérkőzésen legközelebb a megyei rivális Putnok vendégeként harcolhat a győzelemért. A Putnok VSE – Mezőkövesd Zsóry SE találkozót május 18-án, szombaton 17 óra 30 perctől rendezik meg az Észak-borsodi városban.


Edzőmeccs Tiszaújvárosban

Csapatunk a kényszerszünet ellenére nem marad játék nélkül, ugyanis Bognárék egy edzőmérkőzés erejéig az NB III-as regionális válogatott ellen lépnek pályára május 8-án, szerdán. Az összecsapást Tiszaújvárosban rendezik meg 17 órától.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Budapest Honvéd - MFA – Mezőkövesd Zsóry SE 1-3 (1-3)
Budapest, Bozsik Stadion, 150 néző. Vezette: Berger (Kepe, Kulman)
Bp. Honvéd-MFA: Szemerédi – Remes, Debreceni, Gengeliczki, Canzian – Futó, Csontos, Lőrinczi, Csábi (Varga) – Erdélyi (Luca), Kapacina (Bobál G.). vezetőedző: Szijjártó István
MSE: Szántai – Bényei (Farkas J.), Szalai, Kardos, Éles – Hegedűs, Bognár, Farkas B., Petneházi (Bagi) – Hamar (Kemény), Menougong. vezetőedző: Véber György

Gólok: Lőrinczi (29.p, 11-esből) ill. Bognár (2.p), Petneházi 2' (15.p és 19.p)
Kiállítva: Debreceni (2. sárgával a 85. percben)

Kapcsolódó hírek