Ugrás a tartalomhoz

Energetikai fejlesztés a Hivatalban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Jó ütemben halad a Polgármesteri Hivatal „A” épületének energetikai beruházása. A fejlesztés Európai Uniós támogatás révén valósul meg.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még az elmúlt esztendőben nyújtott be pályázatot a Polgármesteri Hivatal „A” épületének energetikai fejlesztésére.
A kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás már lezajlott, a döntés értelmében a Szilvási Építő Kft. végzi az intézmény energetikai korszerűsítését, amely az épület homlokzatának teljes felújítását, hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, valamint a belső, korszerű épületgépészeti rendszer teljes kialakítását tartalmazza. Emellett 24 napkollektorral látják el a Hivatalt.
Április közepén vette át a cég a munkaterületet. Jelenleg a belső udvari rész homlokzatépítését végzik a szakemberek, amely a vakolat leverésével, a felület portalanításával kezdődött el. Ezt követi a nyílászárók cseréje és a hőszigetelő anyag felhelyezése. Ezen munkálatok folyamatosan és egymással párhuzamosan zajlanak. A belső épületgépészeti munkákra a tervek szerint május közepén kerülhet sor.
A korszerűsített, felújított Hivatalt a kivitelezőnek július 30-ig kell átadnia, amely határidőt előreláthatólag tartani is tudja a cég.

Kapcsolódó hírek