Ugrás a tartalomhoz

Energetikai felújítás – Városi Sportcsarnok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Már zajlanak a felújítási munkálatok a Városi Sportcsarnokban. Az európai uniós forrásból megvalósuló beruházás keretében új nyílászárókat, napkollektorokat, korszerű fűtési rendszert kap az épület.

Városunk Önkormányzata „Épületenergetikai korszerűsítés a mezőkövesdi Városi Sportcsarnokban” címmel adott be pályázatot, amelyen mintegy 91 millió forint európai uniós támogatás nyert az összesen 107 millió forint értékű beruházás megvalósítására. A szükséges eljárások lefolytatása után a kiválasztott kivitelező cég, a Szilvási Építő Kft. április közepén felvonult a munkaterületre.
Külső homlokzat teljes megújítását, valamint az épületgépészeti rendszer teljes felújítását tartalmazza a projekt. Jelenleg már teljesen elkészült a külső homlokzat vakolatleverése, elvégezték a lokális vakolatjavításokat is. A szigetelési munkálatokat az épület lábazatán már elkezdték a szakemberek. Az intézmény déli és nyugati részét felállványozták, ott folyamatos a munkavégzés. Az épületgépészeti elemek beszerzése, legyártása folyamatban van, ezért várhatóan a hónap végén kezdődhet majd el a gépészeti rendszer kiépítése. Mindemellett 48 napkollektort kap az épület.
A munkálatok a terveknek, az ütemezésnek megfelelően haladnak, így előreláthatólag a cég tartani tudja a szerződésben szereplő június 30-ai határidőt.

Kapcsolódó hírek