Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés – 2013. május 29. (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A tűzgyújtásra vonatkozó szabályok meghatározásáról, önkormányzati gazdálkodási társaságok beszámolóiról, rendezvények szervezéséhez biztosított támogatásokról döntött városunk képviselő-testülete májusi ülésén.

Az ülés elején a Polgármesteri Tájékoztató szóbeli kiegészítéseként dr. Fekete Zoltán polgármester beszámolt arról, hogy sikeresen szerepelt az önkormányzatnak a Városi Rendelőintézet felújítására, bővítésére benyújtott európai uniós pályázata, így a szükséges eljárások lefolytatását követően nagyszabású munka kezdődhet majd el az egészségügyi intézményben.
A tanácskozás első részében rendeletek alkotásáról döntött a grémium. A jogszabályi és törvényi változások miatt vált szükségessé a város sportról szóló, valamint a Mezőkövesdi közterület-felügyelet szervezetéről és működésének rendjéről szóló rendeletének újraalkotása.
Emellett önkormányzati rendelet keretében szabályozza ezentúl a kerti hulladékok égetését, valamint a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokat önkormányzatunk. Az új rendelet kitér arra, ha lehetőség van rá, akkor a kerti hulladékot komposztálás révén ártalmatlanítsuk, vagy használjuk újra. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor az előírások szerint ezentúl a kerti zöldhulladék égetésére szélcsendben, a tűzvédelmi szabályok szigorú megtartása mellett kizárólag munkanapokon 5 és 7 óra között, valamint 18 és 19 óra között kerülhet sor. A rendelet arra is kitér, hogy tilos kommunális, illetve ipari eredetű (műanyag, gumi, festék stb.) hulladékot elégetni akár az udvaron, akár az egyedi fűtőberendezésekben.
A városatyák megszavazták a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde tagóvodáiban 2013/2014-es nevelési évben indítható csoportok számát. A meghozott döntés értelmében szeptembertől 21 csoportban látják el a gyermekeket. Az Egri úti Tagóvodában 6, míg a Dohány úti, a Móra Ferenc úti és a László Károly úti Tagóvodában 5-5 csoport indul ősszel.
A napirenden szerepelt a Városgondnokság tevékenységének racionalizálása is. Ebben a témában a testület azt a döntést hozta, hogy a társaság jelenlegi 99 fő helyett július 1-jével 97 fővel folytatja majd a munkát.
A városatyák elfogadták a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő nyári üzemeltetésre való felkészüléséről szóló tájékoztatót, amelyből képet kaphattak arról, hogy milyen karbantartási, marketing munkát végeztek már el eddig a fürdőben annak érdekében, hogy minél több turistát idecsalogassanak. Emellett kiemelték a július 5-6-7-re tervezett Zsóry Fesztivált, illetve a június közepében elinduló aquazumbát, ami kezdetben heti egy alkalommal, szombat délutánonként lenne az ikermedencében.

Kapcsolódó hírek