Ugrás a tartalomhoz

Bajnokok köszöntése

Mezőkövesd hírei

A város vezetői fogadással köszöntötték az első osztályba jutott Mezőkövesdi KC felnőtt csapatának tagjait. Az ünnepélyes eseménynek a Polgármesteri Hivatal adott otthont május 30-án.

A másodosztályú pontvadászatot aranyéremmel záró kézilabdázóinkat Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. Fekete Zoltán polgármester mellett városunk képviselő-testületének tagjai fogadták. Az ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a bajnok csapat tagjait. Városunk első embere kiemelte, hogy Mezőkövesd minden lakosa büszke lehet a kiemelkedően teljesítő együttesre, amely a kiesés után azonnal vissza tudott jutni az élvonalba. A városvezető gratulált a klub vezetőinek, a szakmai stáb tagjainak és a játékosoknak a szép sikerhez.


A TAO pályázatról

Tállai András államtitkár hangsúlyozta, óriási fegyvertény, hogy a csapat az egy évvel ezelőtt bekövetkezett kiesés után, szinte a nulláról kezdve az építkezést ki tudta harcolni a feljutást, hiszen újjáalakult az elnökség és a játékoskeret is jelentős mértékben átalakult. Tállai András kiemelte, hogy a Mezőkövesd Zsóry SE labdarúgóinak feljutása esetén Győr mellett Mezőkövesd lehet az egyetlen olyan település, ahol mindkét nagy népszerűségnek örvendő sportágban első osztályú csapat működik. Tállai András kiemelte, hogy az MKC 40 millió forintos támogatást kap az önkormányzattól a következő évre, ami az előző évi összegnek a duplája. Az államtitkár megosztotta gondolatait a társasági-adó kedvezmény rendszeréről is, amely infrastrukturális fejlesztésekre és az utánpótlás nevelés költségeire fordítható. Ezen belül hangsúlyozta, hogy a TAO-s pénzeket az utolsó forintig be kell gyűjteni a cégektől és vállalkozóktól, mert az önkormányzat a meghatározott és megszavazott támogatáson felül nem fog tudni több pénzt adni a csapatoknak. A TAO-s finanszírozási lehetőséget a lehető legjobban és hatékonyabban kell kihasználniuk az egyesületeknek.


Együttműködés

Tállai András emellett megkérte az MKC vezetőit és játékosait a labdarúgókkal közös együttműködésre azért, hogy minél jobb viszony és kapcsolat alakuljon ki a két sportszervezet között. Fontosnak tartja, hogy kézilabdázók és a labdarúgók segítsék egymást. Tállai András köszöntőjének a végén szívből gratulált a csapat szép eredményeihez és sok sikert kívánt az együttes első osztályú szerepléséhez.

Az ünnepség ezután ajándékozással folytatódott, melynek keretében az MKC vezetői, a szakmai stáb tagjai, valamint a játékosok egy-egy gravírozott ajándékdobozt vehettek át dr. Fekete Zoltán polgármestertől.


Elnöki köszönet

Mikulás Gábor az MKC elnöke megköszönte Tállai András államtitkárnak, dr. Fekete Zoltán polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak is az egész éves támogatását. A klubvezető megígérte, mindent megtesznek azért, hogy jövőre is eredményesen szerepeljenek és sok örömet szerezzenek a csapat szurkolóinak és a TAO pályázaton is igyekeznek minél eredményesebben szerepelni. Mikulás Gábor a beszéd után egy bajnoki aranyéremmel köszönte meg Tállai András támogatását.


Pohárköszöntő

Ezt követően Csiger Lajos települési képviselő, az MKC elnökségi tagja mondott pohárköszöntőt. Csiger Lajos kiemelte, hogy szakmai téren egyértelműen megérett a klub az első osztályú tagságra, hiszen Mikulás Gábor elnök, valamint a munkáját a jövőben is Mezőkövesden végző Avar György is kimagasló tudással rendelkezik, viszont pénzügyi területen lehet és kell is előre lépni. Csiger Lajos a Városi Sportcsarnok bővítéséről elmondta, hogy meg kell fontolni a lehetőséget, ugyanis egy vészkijárat kialakításával a csarnok befogadóképességét növelni lehetne.

A fogadás után az egyesület megtartotta éves közgyűlését, ahol elfogadták az elnöki és felügyelőbizottsági beszámolókat.

Kapcsolódó hírek