Ugrás a tartalomhoz

Tanévzáró kiállítás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Tanévzáró kiállítást szerveztek a Művészeti Tagiskolában május 24-én. A tárlatot az intézmény képző- és iparművészet tagozatos diákjainak az anyagából állították össze.

A hagyományoknak megfelelően minden évben megrendezik a nagyszabású kiállítást az iskolában. Az ünnepélyes megnyitón Mozerné Horga Stefánia intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd Tóthné Gáspár Mária osztotta meg gondolatait. A művésztanár véleménye szerint rendkívül gazdag évet zárnak, hiszen a diákok rengeteg színvonalas alkotást készítettek a tanévben. A mindennapi feladatok mellett a hagyományoknak megfelelően számos régiós és országos pályázaton is részt vettek a tanulók. Tóthné Gáspár Mária elmondta, hogy a diákok közül többen is kimagasló eredményeket értek el a képző- és iparművészeti megyei, valamint országos versenyeken egyaránt.
Az ünnepség utolsó részében az országos pályázatokon kiemelkedő eredményeket elérő tanulók vehettek át oklevelet és értékes könyveket a művésztanáraiktól. A tárlat anyagát június 14-éig minden hétköznap megnézhetik az érdeklődők a Művészeti Tagiskolában, ahol térítésmentesen láthatják a gazdag és széles technikai repertoárral készült alkotásokat.

A kimagaslóan szereplő diákok és tanáraik:

Halmai Mónika az Országos Egészségbiztosítási Pénztár gyermekrajz pályázatán fődíjas lett, Murányi József tanár úr tanítványa.

Czufor Lili Aida
alkotása a legjobb 10 helyezett közé került, Murányiné Klucsik Judit tanárnő tanítványa.

Marczis Rebeka a Karitász "Szupernagyi" című pályázatán, a közönségszavazásra kiválasztott 10 rajzból a 3. legtöbb szavazatot kapta.
Loj Tünde 1. helyezést ért el az "Így látom a Parlament épületét" című országos pályázaton.

Kaló Kristóf munkája megyei 1. helyezett lett a BAZ. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság "Hull a hó" című pályázatán. A közlekedj okosan, ügyesen című országos rajzpályázaton "A legjobb rajz készítője" címet szintén Kaló Kristóf kapta. ők Murányiné Klucsik Judit tanárnő tanítványai.

Kaló Cintia Georgina 1. díjas lett a Hungária Nostra, a Város- és Faluvédők Országos Szövetsége 3 kategóriában írja ki a „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” című pályázatán. A középiskolai kategóriában induló tanuló a Mezőgazdasági Gépmúzeumot dolgozta föl 24 oldalas nagy dolgozatában: "Örökölt múlt, gépek és motorok hagyatéka" címmel.

Kratochvil András Cserépváralja nevezetességeit, egyedi emlékeit mutatta be nagy dolgozatában, aki általános iskolai kategóriában nyerte meg az 1. díjat. Kratochvil András a képzőművészeti munkájára is az országos pályázat 1. díját kapta meg. ők Tóthné Gáspár Mária tanárnő tanítványai.

A közelmúltban kiadták az elmúlt hat év válogatott anyagát egy nagy könyvben. Ebben a kötetben az iskola jelenlegi és korábbi tanítványainak írásai, valamint képei mellett Kaló Cintia Georgina múlt évi első díjas munkája, a "Matyórózsák élete akkor és most" című alkotás is szerepel.

Kapcsolódó hírek