Ugrás a tartalomhoz

Regionális Ifjúsági Nap (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Városunk is csatlakozott az idei Európai Ifjúsági Héthez, amelynek keretében június 1-jén változatos programokkal várták a fiatalokat.

Ebben az évben a Bükkalja Közhasznú Alapítvány szervezésében több mint 100, többek között Mezőkövesdről, Egerből, Ózdról érkezett fiatal vehetett rész a városunkban megrendezett Regionális Ifjúsági Napon, a Táncpajtában. Az egész napos rendezvényen a fiatalok amellett, hogy bemutatták saját csapatukat, lakóhelyüket, városukat számos szellemi, játékos, ügyességi vetélkedőn is összemérték tudásukat. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közreműködésével önvédelmi bemutatót tekinthettek meg a résztvevők, és maguk is kipróbálhatták, mennyire gyorsan tudnak szétszedni és összerakni egy pisztolyt, valamint erőnléti próbán is átestek a fiatalok. Emellett számos hasznos tanácsot hallgathattak meg szakemberektől, illetve egymástól annak tekintetében, milyen lehetőséget kínál számukra az Európai Unió, akár hazánk határain belül, akár külföldön. A több mint száz lelkes fiú és lány megismerhette az UNESCO-listás matyó népművészetéről híres Mezőkövesd nevezetességeit.
A színes, változatos programoknak köszönhetően egy vidám, szórakoztató és tanulságos napot tölthettek együtt a fiatalok településünkön.

Kapcsolódó hírek