Ugrás a tartalomhoz

Kis Matyó Open (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ötödik alkalommal rendezték meg a Kis Matyó Open elnevezésű sakkversenyt Mezőkövesden. A regionális ifjúsági megméretésen rekord létszámú versenyző indult.

A Mezőkövesd Zsóry SE sakkszakosztálya immár ötödik alkalommal rendezte meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyt. A Bárdos Lajos Tagiskolában lebonyolított viadalon minden eddiginél nagyobb létszámú sakkozó ült asztalhoz május 25-én.


Közel ötven sakkozó

Az alsó és felső tagozatos tanulók számára meghirdetett megméretésen összesen 39 ifjú tehetség vett részt és ez pontosan 10 fővel több az eddigi rekordnál. A mezőkövesdi általános iskolák tanulói mellett érkeztek indulók Füzesabonyból, Egerből, Miskolcról, de abszolút újoncként tibolddaróci és a tiszaújvárosi sakkozók is lemérték a tudásukat a mezőkövesdi versenyen.

Az alsósok között kisebb meglepetésre Farkas Bence diadalmaskodott, aki a rutinosabb Bíró Bálintot utasította maga mögé. Ebben a kategóriában meghatározó játékerőt képviseltek a füzesabonyi Engel tanítványok, akik az első öt helyből négyet elfoglaltak. Az abonyi hegemóniát kizárólag az MSE-ben versenyző Kiss Enikő tudta megtörni, aki a harmadik helyen végzett. A legeredményesebb mezőkövesdi szakkörös induló Póta Gellért lett, aki 50%-os teljesítményt nyújtott a megméretésen.


Két kövesdi a dobogón

A felső tagozatosok között az országos bajnok Horváth Kristóf volt a legnagyobb esélyes. A kupa címvédője, a mezőkövesdi Csontos Dominik ugyan nagy csatában legyőzte, de miután a többieket magabiztosan múlta felül, így a felsősök között Horváth Kristóf lett a győztes.
A torna második és harmadik helyén egyaránt mezőkövesdi sakkozó végzett. Az ezüstérmet Csontos Dominik szerezte meg, aki újra bebizonyította, hogy a rapid műfajban rendkívül eredményes és bárkivel fel tudja venni a versenyt. A harmadik helyen Pap Kristóf végzett, aki holtversenyben szerezte meg a bronzérmet. Kristóf sokkal esélyesebb ellenfeleket győzött le és megérdemelten állhatott fel a dobogó 3. fokára. A felsős korcsoportban a legeredményesebb mezőkövesdi sakkszakkörös induló Váradi Vendel lett 3,5 ponttal. A következő regionális ifjúsági versenyt szeptember végén fogják megrendezni Mezőkövesden.

Kapcsolódó hírek