Ugrás a tartalomhoz

A labdarúgócsapat köszöntése (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A város vezetői fogadták a Mezőkövesd Zsóry NB I-be jutott felnőtt csapatát a Polgármesteri Hivatalban június 7-én.

Az ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a sporttörténelmi sikert elérő bajnokcsapat tagjait, aki mindenkinek gratulált a bajnoki cím megszerzéséhez. A városvezető megköszönte a játékosok elvégzett munkáját és hozzáállását, melynek köszönhetően Mezőkövesd története során először az élvonalban indulhat ősztől. dr. Fekete Zoltán kiemelte a klub vezetőinek kitartó, céltudatos és emberfeletti munkáját, amely szintén elengedhetetlen volt a kiemelkedő siker eléréséhez. Városunk első embere elmondta továbbá, hogy nem csak Mezőkövesd, hanem az egész térség a csapat mögött áll, ugyanis rengeteg gratuláció érkezett hozzá a környékbeli településekről. dr. Fekete Zoltán hozzátette, a klub bebizonyította, hogy egy kisvárosban is lehet minőségi focicsapatot építeni és végezetül sok sikert kívánt az NB I-es szerepléshez.
Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry elnöke elsőként szintén a játékosoknak gratulált a fantasztikus eredményhez. Ezt követően megköszönte az önkormányzat támogatását, majd elmondta, hogy az önkormányzat segítsége nélkül egyetlen településen sem lehet kimagasló eredményeket elérni és ezt az Eger példája is alátámasztja. Tállai András hozzátette, hogy a labdarúgók mellett az MKC is az első osztályú bajnokságra készülhet, ez is bizonyítja, hogy a stabil háttérnek köszönhetően mindkét klub folyamatosan magas szinten működhet.  Ritkaságszámba megy, hogy a képviselők rendszeresen látogatják a mérkőzéseket, tehát nem csak egy szavazattal támogatják a csapatot, hanem szurkolnak is a sikerekért.


Tőkét kell kovácsolni

A klub elnöke hangsúlyozta, Mezőkövesd része kell, hogy legyen a futball, hiszen az NB I, a stadion, illetve a csapat, óriási értéke a városnak, éppen ezért ki kell használni ezt a lehetőséget. Mezőkövesdre kell csalogatni a térségben élőket, emellett a Zsóry Gyógy-és Strandfürdővel is szorosabbra szeretnék fűzni a kapcsolatot. A tervek között szerepel pl. egy olyan lehetőség megvalósítása, hogy azok a vendégszurkolók, akik elkísérik a csapatukat Mezőkövesdre kedvezményes áron válthassanak belépőt vagy a fürdőbe, vagy a labdarúgó mérkőzésre, így amellett, hogy megnézik a focimeccset megismerhetik a fürdőt is. A városnak sok olyan értéke van, amelyet meg lehet mutatni az látogatóknak és ezzel az idegenforgalmat fel lehet lendíteni.
A cél, hogy az ideérkező szurkolóknak a foci mellett a kultúra és a fürdő egyaránt eszükbe jusson, ha Mezőkövesdre gondolnak. Ez természetesen 1-2 év alatt nem valósulhat meg, éppen ezért fontos, hogy a jövőben is sikeres legyen a klub, valamint stabil és hosszútávú legyen az együttműködés az önkormányzattal, illetve a fürdővel is.


Fontos a siker

Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester vette át a szót, aki elmondta, hogy egy csodának lehetünk tanúi, amely egyebek között a pályafejlesztéssel folytatódik, hiszen alig két hónap alatt egy kulturált stadion fog felépülni a Széchenyi úton. Fontos, hogy minden területen sikereket érjen el a város azért, hogy az itt élők büszkék legyenek a csapat, valamint a sportsikerek mellett Mezőkövesdre is. Ezt követően városunk első embere gravírozott ajándéktárgyakat adott át a bajnokcsapat tagjainak, majd Szántai Levente, a focisták csapatkapitánya az egész csapat nevében egy dedikált focilabda átadásával köszönte meg dr. Fekete Zoltánnak a támogatását.

Kapcsolódó hírek