Ugrás a tartalomhoz

Matyók fesztiválja (videóval)

Mezőkövesd hírei

Idén is változatos programokkal várják a vendégeket a Matyóföldi Folklórfesztiválon. A Matyó Népművészeti Egyesület május 31-én megrendezett közgyűlésén szó esett az idei Matyóföldi Folklórfesztiválról, ahol a magyar nemzeti népművészet fog hangsúlyos szerepet kapni.

A háromnapos rendezvény nyitónapja teljes egészében a matyó folklórról, a matyó kultúráról fog szólni. A második nap az UNESCO szellemi világörökség listájára való felkerülés tiszteletének jegyében zajlik majd. A fesztivál zárónapján a magyar nemzeti folklór kap hangsúlyos szerepet. A résztvevők a városi gála mellett a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben is ízelítőt adnak majd a népi hagyományaikból, tánckultúrájukból.
Mindemellett az egyesület számos meghívást kapott ebben az évben is, melyeknek kivétel nélkül igyekeznek majd eleget tenni.


EMELT TÁMOGATÁS

A tagok megtárgyalták a közhasznúsági beszámolót is az ülésen. A város, illetve az egyesület rendkívül sikeres évet zárt, hiszen a matyó népművészet felkerült az UNESCO szellemi világörökség listájára 2012-ben.
A civil szervezet pénzügyi helyzetét illetően viszont bizonytalan háttérrel működött tavaly, de a nehézségek ellenére meg tudta őrizni a működőképességét. Jó hír, hogy az önkormányzat nagy mértékben növelte a támogatást erre az évre, így remélhetőleg idén nem lesznek anyagi problémái a szervezetnek.

Kapcsolódó hírek