Ugrás a tartalomhoz

Tartják az ütemtervet (videóval)

Mezőkövesd hírei

A csapadékos időjárás ellenére továbbra is jó ütemben halad a szennyvízcsatorna-hálózat építése városunkban.

A munkálatok két főbb területre koncentrálódnak jelenleg. Az északi városrészben a Gergely utca környékén, míg a déli városrészben a Budai Nagy Antal út és Eötvös utca körzetében zajlik a legintenzívebben a gerincvezeték lefektetése, ugyanis az említett területeken kisebb elmaradások vannak az ütemtervhez képest. A többi területen viszont nagyon jól halad a kivitelezés.
Az idő továbbra sem fogadja kegyeibe a csatornahálózat kivitelezőit. Az esős, csapadékos időjárás jelentős mértékben lassítja a munkavégzést. Jelen pillanatban a Kánya és a Hoór patakban is folyik a víz, ami szintén akadályozza a kivitelezés ütemét, hiszen a talajvízszint emelkedése megnehezíti a gerincvezetékek fektetését.


Épül a legnagyobb átemelő

Az átemelők építése szintén folyamatosan zajlik. A Posta mellett, a Dávid úton, valamint a Sára úton már befejeződött az átemelők építése. A legnagyobb átemelő a Dohány utcánál épül, melynek munkálatai a napokban kezdődtek meg és várhatóan 3-4 hét múlva készül majd el teljes egészében.

A Hídépítő Zrt. szakemberei továbbra is kérik a projektben érintett területen élőket, hogy továbbra se csatlakozzanak rá a megépült hálózatra. A csatlakozás kezdetéről az önkormányzat, illetve a Városgazdálkodási Zrt. fogja tájékoztatni a lakosságot. A szennyvízhálózat építése június közepén várhatóan a Gaál István utcában is el fog kezdődni.
A projekt a „Mezőkövesd Város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztése a lakosság életminőségének javítása és a települési környezet védelme érdekében” című Európai Uniós pályázat keretében valósul meg.

Kapcsolódó hírek