Ugrás a tartalomhoz

Szép érmek – EB közelben Balogh

Mezőkövesd hírei

Két rangos viadalon is kiemelkedően szerepeltek a mezőkövesdi ökölvívók az elmúlt időszakban. A nyíregyházi NYVSC - Big Boxing Club szervezésében rendeztek meg egy nívós felkészülési versenyt a Bujtosi Szabadidő Csarnokban május 25-én.

A Balog Vilmos és Nagy Lajos nevével fémjelzett viadalon kiválóan szerepeltek a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívói, akik közül Paczók Patrik, Lakatos Márk, valamint Paczók Erik egyaránt diadalmaskodott. A győztesek mellett Kodiz Zoltán és Szitai Dániel döntetlent ért el. Tóth József edző kiemelte Paczók Erik teljesítményét, aki a szakember véleménye szerint színvonalas ökölvívással kerekedett az ellenfele fölé.


Kövesdi ezüst és bronz

Hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező megméretése a sportágban az egri Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékverseny, melyet 73. alkalommal rendeztek meg ebben az esztendőben. A május 30-án és 31-én lebonyolított viadalon három mezőkövesdi sportoló vett részt. A verseny első fordulójában Szitai Dániel és Birinyi Dénes egyaránt pontozásos vereséget szenvedett, így búcsúzott a további küzdelmektől. Paczók Erik viszont előbb 3-0-ra, majd 2-1-re múlta felül aktuális ellenfelét, ennek köszönhetően egészen az elődöntőig menetelt. A fináléba jutásért megrendezett találkozón rendkívül kiegyenlített mérkőzésen 2-1-re kikapott, de így is bronzéremmel térhetett haza, ami mindenképpen szép eredmény. „Az elődöntőben egy igazán küzdelmes és magas színvonalú meccset vívott Erik az ellenfelével. A korábbi torna győztese ugyan megnyerte a találkozót, de annyira szoros volt a mérkőzés, hogy a pontozóbírók ugyanígy Eriket is kihozhatták volna győztesnek.” – mondta Tóth József edző.

Az Egri Sportiskola színeiben induló mezőkövesdi Balogh Elemér végig kiemelkedően szerepelt a versenyen. A kövesdi bokszoló egészen a fináléig menetelt, ahol ugyan nagy csatában vereséget szenvedett a riválisától, de így is ezüstérmet szerzett a viadalon.


Balogh: Út Európába

A fiatal bokszoló tavaly igazolt Egerbe Mezőkövesdről és azóta is folyamatosan szállítja a kiváló eredményeket. Balogh Elemér ősszel imponáló fölénnyel, minden ellenfelét legyőzve nyert magyar bajnoki címet a serdülők 54 kg-os súlycsoportjában és idén is kimagasló eredményekkel büszkélkedhet. A kövesdi ökölvívó a remek szereplésnek köszönhetően meghívót kapott a magyar válogatott edzőtáborába a Magyar Ökölvívó Szakszövetségtől, ahol az Ifjúsági EB részvételért kell majd megküzdenie. A Balatongyörökön június 15-e és 22-e között megrendezésre kerülő eseményen fogják kiválasztani azokat az ökölvívókat, akik részt vehetnek a hollandiai Férfi Ifjúsági Európa Bajnokságon. A fiatal tehetséges kövesdi bokszoló sikeres szereplés esetén Rotterdamban képviselheti a magyar színeket augusztus 11-e és 18-a között.

Kapcsolódó hírek