Ugrás a tartalomhoz

„Értékes” betörőket fogtak

Mezőkövesd hírei

Több millió forint összértékű vagyon elleni bűncselekmény elkövetőit fogták el a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szakemberei.

A rendvédelmi szervezet munkatársai betöréses lopás alapos gyanúja miatt vonultak ki egy lakatlan mezőkövesdi ingatlanhoz június 13-én a reggeli órákban. Az adatgyűjtés során beszerzett információk elemzését követően két mezőkövesdi fiatalkorú, valamint egy budapesti lakhelyű, de Mezőkövesden tartózkodó felnőttkorú férfi került a rendőrség munkatársainak a látókörébe, akik gyanúsítottként jöhettek számításba a bűncselekménnyel kapcsolatban.


Mindent vittek

A rendőrkapitányság szakemberei soron kívül házkutatást rendeltek el a gyanúsítottak lakóhelyén, ahol számos értéktárgyat találtak és foglaltak le. A bűncselekmények felderítésekor túlnyomó részben kisebb kárértékű betöréses lopásra derült fény, de nagyobb értékre elkövetett, több százezer forintos kárt okozó, valamint, jelentős értékre elkövetett, több millió forintos kárt okozó esetek is kiderültek. A rendvédelmi szervezet tagjai az eltulajdonított tárgyak között egyebek mellett nagy értékű műszaki és háztartási cikkeket, antik kegytárgyakat, könyveket, köztük egy 200 éves Bibliát is találtak. Ezen felül szerszámokat, élelmiszereket, fürdőszobai felszerelést foglaltak le, továbbá számos nagy értékű bélyeggyűjtemény is előkerült a gyanúsítottak lakásából. A nyomozás előrehaladtával világossá vált, hogy az elkövetők több lopásos bűncselekményt is végrehajtottak az elmúlt időszakban.
„A nyomozás jelenlegi szakaszában 12 betöréses lopásra derült fény, ami gyakorlatilag lefedi a közelmúltban Mezőkövesden elkövetett betöréseknek a nagy részét. Még olyan sértett is akadt, aki a helyszíni kihallgatás során szerzett arról tudomást, hogy a lakásába betörtek és értéktárgyakat tulajdonítottak el.” – emelte ki dr. Ongai Péter rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.
A házkutatás során az ingatlantulajdonosoktól ellopott tárgyak szinte hiánytalanul előkerültek.


Akár 12 évet is kaphatnak

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékesei kezdeményezték az elkövetők előzetes letartoztatását a Miskolci Városi Ügyészségen. Amennyiben az elkövetők bűnössége megállapítást nyer, az üzletszerűség és a bűnhalmazat miatt 2-től akár 12 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak. A nyomozás részét képezi még a helyszínekkel kapcsolatos információkat kiadó személy kiderítése, ugyanis minden alkalommal üres ingatlanokba törtek be az elkövetőek, továbbá még hiányzó értéktárgyak felderítése is folyamatban van.

Kapcsolódó hírek