Ugrás a tartalomhoz

Alakul a keret

Mezőkövesd hírei

A tervek szerint hat meghatározó játékos érkezhet a Mezőkövesd Zsóry felnőtt labdarúgócsapatához. A Ness Hungary NB II Keleti csoportjában bajnoki címet szerző csapat tagjai a nyári pihenőjüket töltik, de a klub vezetői gőzerővel dolgoznak a játékoskeret megerősítésén.

Véber György vezetőedző 25 játékossal szeretne nekivágni a város első élvonalbeli idényének. A bajnokcsapat tagjai közül egyelőre Kemény Tamás, Nagy Péter, valamint Lipusz Norbert távozása várható, míg Kardos Norbertnek a kölcsönszerződése után vissza kell térnie Gyirmótra, így az ő sorsa még nem dőlt el.


Rutinos játékosok jöhetnek

Ami az érkezőket illeti, Véber György kivétel nélkül első osztályú rutinnal rendelkező futballistákat szemelt ki. A szakember fontossági sorrendben nézve első körben szeretné a csapat tagjai között tudni Balajti Ádámot, Batik Bencét, Horváth Tamást, Németh Norbertet, Dominik Fotyikot továbbá Vayer Gábort.”


U20-as VB hős érkezhet

Az első kiszemelt Balajti Ádám, aki 22 esztendős és csatár poszton bevethető. A labdarúgó Egerben kezdte a pályafutását, majd a Debreceni Olasz Focisuli, az FTC és az Újpest csapatainál pallérozódott. A játékos ezután a Diósgyőrhöz igazolt, ahonnan felkerült a nagy csapathoz és rögtön az első felnőtt mérkőzésén alig négy percnyi játék után bevette a Debrecen kapuját 2009-ben. Balajti Ádám játszott továbbá Újpesten, míg legutóbb a DVSC-TEVA játékosaként az MTK csapatában szerepelt. A támadó eddigi talán legnagyobb sikerét a magyar U20-as válogatottban érte el, ugyanis tagja volt a 2009-ben Egyiptomban VB bronzérmet szerző csapatnak.

A kívánságlistán szereplő jelöltek közül Batik Bence a legfiatalabb, aki idén ősszel tölti majd be a 20. életévét. A Hódmezővásárhelyen nevelkedő védőként és középpályásként is otthonosan mozgó labdarúgó ezután Szegeden, majd a Ferencváros csapatában játszott. Együttesünk a Fraditól szeretné megszerezni a fiatal tehetséges futballistát.

Véber György kiszemeltjei között található a 22 esztendős hátvéd Dominik Fótyik. A szlovák labdarúgó az elmúlt évet Kazincbarcikán töltötte, de csak kölcsönben, ugyanis a szlovák első osztályú MSK Zilina labdarúgója. A játékossal kapcsolatban érdekesség, hogy korábban évekig csatárként számítottak rá. Véber György a szerződtetés előtt szeretne személyesen is meggyőződni a játékos képességeiről.


Újpestről erősödhetünk

Horváth Tamás 26 esztendős és kapus. A kitűnő adottságokkal rendelkező hálóőr az Újpest kapuját őrizte, ahol a napokban bontották fel a szerződését. A labdarúgót jól ismerheti Véber György, hiszen korábban Újpesten dolgoztak együtt. A hálóőr a 2008-2009-es év tavaszán a fővárosi gárda NB III-as csapatát erősítette. Talán még sokan emlékeznek arra a találkozóra, amikor együttesünk hazai pályán Varga Zoltán mesterhármasával 3-1-re diadalmaskodott a lila-fehérek ellen, hiszen csapatunk abban az esztendőben nyerte meg az NB III-as pontvadászatot. Az említett összecsapáson éppen Horváth Tamás őrizte a fővárosiak kapuját.


Válogatott Egerből

Az egyik legismertebb lehetséges érkező Németh Norbert. A 32 esztendős rutinos középpályás rendkívül gazdag pályafutást tudhat maga mögött. A profi karrierjét a Budapest Honvédban megkezdő labdarúgó pályafutása során játszott többek között a Győri ETO, a Vasas, az MTK, az Újpest, valamint az orosz Tom Tomszk együttesében is, míg legutóbb az első osztálytól búcsúzó Egri FC-ben futballozott. Németh Norbert a Vasas együttesében játszotta a legtöbb mérkőzést az élvonalban, ahol 93 találkozón összesen 34 gólt szerzett. A labdarúgó korábban két alkalommal a címeres mezt is magára ölthette a felnőtt válogatottban. A középpályás 2003-ban az Észtország ellen 1-0-ra elveszített, valamint 2004-ben az Örményország ellen 2-0-ra megnyert mérkőzéseken léphetett pályára.


Rutinos támadó a kalapban

Szintén komoly pályafutással rendelkezik Vayer Gábor, aki csatár poszton vethető be és játékoskarrierje alatt Pakson, a Győri ETO-nál, Székesfehérváron, valamint Cipruson, Lengyelországban és Portugáliában is játszott. A legtöbbször a Győri ETO csapatában szereplet, ahol 135 találkozón 36 gólt lőtt. A futballista legnagyobb eredménye egy bajnoki ezüst, valamint egy Ligakupa első és második helyezés. Véber György az első edzést június 24-én fogja vezényelni a csapat tagjainak.

Kapcsolódó hírek