Ugrás a tartalomhoz

Matyó Korzó (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Idén is több attrakcióval készül a turisztikai főszezonra a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület.

A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület három évvel ezelőtt indította útjára a Matyó Korzó kezdeményezést a Zsóry üdülőterületén, hogy még több időtöltési lehetőséget nyújtsanak a városba, illetve a Zsóryba érkezőknek. Az ez iránti keresletet az is jelzi, hogy az Egyesületnek mind a 10 faházat sikerült kiadni a kézműves termékeket, illetve ajándéktárgyakat árusítóknak, akik július és augusztus hónapban 18–21 óráig várják a turistákat, az üdülőterületre kilátogatókat.
Emellett kisebb fejlesztést is megvalósított az elmúlt időszakban a civil szervezet. A városban és a Zsóry üdülőterületen található, nyolc darab fakeretes információs térképeket lecserélték, egy informatívabb, színesebb, használhatóbb változatra.
Ezeken a térképeken négy nyelven, magyarul, angolul, németül és lengyelül vannak feltüntetve a szükséges információk. Az Egyesület célja az volt ezzel a fejlesztéssel, hogy a városba érkező turisták minél könnyebben el tudjanak igazodni a térképen, könnyebben megtalálják úticéljukat, és így több idejük legyen a helyi nevezetességek megismerésére.

Kapcsolódó hírek